Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance allround beleidsmedewerkers sociaal domein (zzp)

Geplaatst 22 apr. 2022
Project ID: YIS 9113595
Plaats
Bergschenhoek
Uren
36 uur/week
Periode
4 maanden
Start: 2 mei 2022
Einde: 31 aug. 2022
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 29 apr. 2022 14:00

Startdatum inzet: 2-5-2022

Einddatum inzet: 31-8-2022

Uren per week: 32-36

Deadline sollicitatie: 29 april 14:00 Graag motivatie toevoegen voor de functie met opgenomen ervaring binnen specifieke domeinen.

 

Wat je gaat doen

Je neemt de verantwoording voor het strategisch beleid op verschillende dossiers binnen het sociale domein. We zoeken een all rounder die het leuk vind om met verschillende gebieden binnen het sociale domein bezig te zijn. Zo ziet je week er nooit hetzelfde uit.

 

Binnen de verschillende clusters (Jeugd, WMO, Onderwijs, Cultuur & Sport en Participatie) liggen er een aantal mooie en belangrijke opgave waarin jij wordt gevraagd je visie en de bijhorende strategie uit te dragen en te vertalen in beleidsnotities, beleidsvoorstellen en de uitvoeringsplannen. Jouw werkzaamheden bestaan onder andere uit:

• Je adviseert op strategisch en tactisch niveau het management, bestuur en de gemeenteraad over jouw aandachtsvelden;

• Je werkt aan de samenwerking met ketenpartners en extern betrokken hulpinstanties;

• Je werkt samen met de uitvoeringscollega’s en betrekt hen tijdig om de (on)mogelijkheden van jouw beleidsvoorstellen af te stemmen; en

• Je stuurt op het efficiënt inzetten van gemeentelijke gelden, beheert de budgetten en rapporteert over de financiële stand van zaken.

 

Wie je bent

Als geen ander weet jij opvolging te geven aan maatschappelijke vraagstukken op het thema Jeugd. 

Je combineert verschillende maatschappelijke trends en ontwikkelingen met elkaar tot een geïntegreerd toekomstbeeld. 

Je integreert de ontwikkelingen in verschillende disciplines met elkaar tot een nieuw concept en stelt beleidsvoorstellen op die de koers van de organisatie beïnvloeden. 

Jouw analytisch vermogen en doelgerichte benadering maken dat je resultaat boekt bij complexe en gevoelige dossiers. Je betrekt tijdig interne collega’s of externe ketenpartners met specialistische kennis en vindt de aansluiting bij overkoepelende vraagstukken. Ook schakel je makkelijk tussen directie, bestuur en de vakinhoudelijke teams. Hierin ben jij je bewust van de soms tegenstrijdige belangen in een politiek bestuurlijke omgeving. In deze omgeving communiceer je helder, weet je draagvlak te creëren voor jouw ideeën en voorzie je collega’s en bestuurders van gedegen advies.

 

Wij vragen

In deze functie krijg je veel vrijheid en bewegingsruimte om het aandachtsveld Jeugd op te pakken. Hiervoor vragen wij wel de volgende kennis en ervaring:

• Je beschikt over universitair werk- en denkniveau, blijkend uit een afgeronde opleiding en aanvullende werkervaring;

• Je hebt meerdere jaren werkervaring met in een adviserende of beleidsmatig rol; en

• Je beschikt over werkervaring binnen het beleidsveld sociaal domein, bij voorkeur op het onderwerp Jeugd. 

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten