Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance agile coach (zzp)

Posted Sep 18, 2023
Project ID: YIS 9139713
Location
Noordwijk, Hybrid
Timeline:
3 months
Starts: Oct 1, 2023
Ends: Dec 31, 2023
Hours/week
16 hrs/week
Payrate range
75 - 90 €/hr
Application Deadline: Sep 22, 2023 12:00 PM
 1. start en einddatum: begin oktober tot eind december 2023

 2. optie tot verlenging: onbekend

 3. functieschaal: 9

 4. uren per week +- 16

 5. wel of geen ZZP optie: ja. alleen vanuit eenmanszaak of bv met slechts 1 directeur groot aandeelhouder

 6. Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomstDe gemeente Noordwijk is ongeveer acht maanden geleden gestart met twee pilot teams om opgave gericht aan beleidstukken te werken.


Recent heeft de gemeente de teams, Product Owners en Scrum Masters laten trainen. Nu is het moment daar om door te pakken en twee teams te helpen floreren door inzet van begeleiding. 

Ter ondersteuning van directeur Portefeuille externe en interne dienstverlening en sociaal domein zal de ingehuurde coach twee teams coachen in de Agile Way of Working en het opgave gericht werken. Deze twee teams zijn de eerste pilot teams, welke een stap nemen richting de doelstellingen zoals omschreven in het maatschappelijk programma ‘Floreren in Noordwijk’. Ook zal de Agile coach de Scrum Master coachen en Product Owners coachen en andere sleutelrollen. 

Hoofddoel: De twee teams ondersteunen in het correct toepassen van de Agile werkvorm (Scrum of Kanban). Daarbij hoort:

 • Het vervolg trainen van het team: in Agile samenwerkingsvaardigheden, zoals effectieve communicatie, feedback geven en ontvangen en transparant werken. 

 • Het coachen van individuele teamleden: De coach zal individuele teamleden begeleiden bij het ontwikkelen van hun Agile vaardigheden en het overwinnen van obstakels die hen in de weg staan bij het werken volgens de Agile principes. 

 • Het bevorderen van continu verbetering: De coach zal het team aanmoedigen om voortdurend te verbeteren door middel van reflectie en aanpassing. Dit omvat het faciliteren van retrospectives, het helpen van het team om feedback te gebruiken om hun werk te verbeteren en het ondersteunen van experimenten en innovatie. 

Overige subdoelen:

 • Doelstellingen helder en duidelijk maken

 • De gemeente helpen bij het zelfstanding kunnen bepalen welke werkvorm past bij welke doelstelling (Scrum, Kanban of andere niet-agile werkvorm)

 • Het komen tot committed teams 

Er wordt gestart met een opstartfase van 3 sprints (2 weken per sprint) van 3 dagen inzet per week


Functie-eisen:

 • minimaal 5 jaar ervaring als agile teamcoach

 • ervaring binnen de gemeente of andere overheidsinstelling is een pré

 • oog voor de medemens

 • stevig persoon met impact

Similar projects

+ Search all projects