Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance agile (verander) Coach (IT) (zzp)

Geplaatst 3 apr. 2024
Project ID: YIS 9154398
Plaats
Utrecht, Hybride
Uren
32 uur/week
Periode
6 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 3 okt. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 12 apr. 2024 12:00

Let op: dit is een project bij de Hogeschool Utrecht, niet bij de gemeente Urecht

Startdatum voorkeur: 1 mei (eerder kan)

Duur opdracht: tot 30 juni 2024 met een optie op verlenging vanaf 1 september t/m 31 december 2024.

Aantal uren per week: 24-40 uur per week

Schaal: 12 Onderwijs CAO

Kandidaten worden bij binnenkomst direct doorgestuurd en gescreend.


Agile Coach Dienst IM&ICT

Dienst Informatiemanagement en ICT

Wil jij als Agile Coach een cruciale rol spelen in het verder professionaliseren van de organisatie, processen, rollen en events binnen de agile manier van werken. Ben jij de Agile Coach die coacht, adviseert en communiceert op strategisch en tactisch niveau binnen onze dienst? Werk je graag mee aan het optimaliseren de ontwikkelketen met als resultaat optimale business- en klantwaarde? Dan gaan we graag met je in gesprek!

Wat ga je doen? De Dienst Informatiemanagement & ICT ondersteunt de HU door een optimale digitale leer- en werkomgeving te creëren. De agile (en dan vooral Scrum) manier van werken heeft zich de afgelopen jaren verspreid binnen de dienst. Om flexibel in te spelen op de toenemende en complexer wordende vraag is afgelopen jaar een Agile doorontwikkeling ingezet.


In verschillende focusgebieden (proces, systeem, kennis & vaardigheden en besturing) heeft doorontwikkeling plaatsgevonden in alle lagen van de dienst. Daarnaast is de Agile ontwikkelketen met bijbehorende processen en events opnieuw gedefinieerd. De eerste beweging is gecreëerd en verdere implementatie en optimalisatie vindt plaats.


Na 2-3 jaar ervaring op gedaan te hebben, hebben we afgelopen jaar met externe ondersteuning onze agile way of working grondig tegen het licht gehouden en waar nodig opnieuw vorm gegeven. Inmiddels zijn we een aantal iteraties onderweg met implementeren en daar zoeken we verdere ondersteuning bij, met name om iedereen goed in hun rol te krijgen en voor een stuk coaching op het refinenen van epics en features en het toepassen van valuedrivers in het prioriteren van de Product Backlog van IM&ICT. We willen dat je ons coacht op de invulling van de agile rollen en het eigenaarschap pakken op die rollen (PO, Scrum Master, Management en teamleiders). Je helpt ons bij het verder opgang brengen (coachen op gedrag en werkwijze) van het agile portfoliomanagement en bij de aansluiting van onze klanten op de agile werkwijze.


Wat bieden we jou?

De opdracht start uiterlijk per 1 mei of zo spoedig mogelijk daarna. De opdracht loopt initieel tot 30 juni 2024. Met een optie op verlenging vanaf 1 september 2024 t/m 31 december 2024. Er zit dus ruimte tussen de periode in verband met de zomerperiode. Graag rekening mee houden in overzicht en beschikbaarheid.

Wat bied jij ons?

· Als Agile Coach ben je de Ambassadeur van de agile manier van werken binnen onze IT-afdeling, waarbij je enthousiasme en expertise de teams inspireert om Agile principes te omarmen.

· Je richt je op het continu verbeteren van processen en events, waarbij je streven naar efficiëntie en kwaliteit centraal staat.

· Door middel van coaching en training help je de gehele afdeling om Agile vaardigheden te ontwikkelen en te versterken, waardoor ze beter kunnen samenwerken en presteren.

· Je biedt deskundig advies aan verschillende belanghebbenden in alle lagen van de organisatie, waarbij je helpt bij het implementeren van Agile methodologieën en best practices.



Jouw profiel

Naast jouw enthousiasme over Agile werken en de wil om doorlopend te blijven verbeteren beschik je over:

· Meer dan vijf jaar ervaring in een Agile omgeving (Ervaring in IT is een pré)

· Ervaring met value drivers, portfolio management, quality assurance en agile metrics

· Gevoel voor veranderprocessen en organisatie sensitiviteit

· Besluitvaardig, enthousiast en geïnteresseerd

· Sterke presentatie- en communicatieve vaardigheden

· Kan je goed samenwerken en netwerken;



Wie zijn wij?

Hogeschool Utrecht (HU) is een grote gemeenschap van bijna 40.000 studenten en ruim 4.000 docenten, onderzoekers en medewerkers. Wij werken intensief samen met de beroepspraktijk en met elkaar. Hier komt alles samen. Want hoe meer wij samen optrekken, hoe beter we in staat zijn om onze studenten en professionals te leren werken aan oplossingen voor de vraagstukken van deze tijd. Als HU-gemeenschap geven we zo vorm aan de beroepspraktijk, de maatschappij en de professionals van morgen.

De HU is gevestigd op het Utrecht Science Park en heeft een locatie in Amersfoort. We bieden hoger beroepsonderwijs aan op drie niveaus: associate degree, bachelor en master. En recent is daar een niveau bijgekomen, namelijk dat van het professional doctorate. Met ons onderzoek hebben we (regionale) impact én creëren we een omgeving waarin we studenten opleiden tot professionals die in staat zijn hun beroepspraktijk te innoveren.

Eén van de vijf ambities uit het HU ambitieplan 2026 is digitalisering, waar wij als dienst IM&ICT natuurlijk aan bijdragen.

Dienst IM&ICT De IM&ICT dienst bestaat uit 140 IT-collega’s die, in samenspraak met studenten en collega’s van andere afdelingen, invulling geeft aan de digitaliseringsstrategie. Onze studenten zijn vaak op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen IT en zijn vooruitstrevend in de toepassing ervan. Van deze kennis en ervaring maken wij graag gebruik. Wij zijn dan ook continu in ontwikkeling en blijven onszelf uitdagen. Hierdoor lopen wij voorop in digitale ontwikkelingen binnen hoger onderwijs. Zie voorbeelden van initiatieven op onze website: https://digitale.hu.nl

Binnen IM&ICT is een achttal devops-teams actief verdeeld over business-solutions en enabling technologieën (building block teams). Daarnaast zijn er ook een zestal niet scrum teams (servicedesk, werkplekbeheer, Housing en Hosting, Architectuur, Security&Privacy, Procesmanagement en IT Sourcing. Daarnaast wordt een groot deel van de werkzaamheden binnen IM&ICT in samenwerking met externe leveranciers uitgevoerd. IM&ICT werkt vanuit 1 IT portfolio voor onze HU-klanten. Daarnaast is IM&ICT verantwoordelijk binnen de HU organisatie voor de expertisegebieden Architectuur, Security en Privacy, IT Sourcing; Deze expertises worden ingepast in de agile way of working onder meer via Communities.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten