Gemeenteprojecten

Freelance Afkoppelcoach

Geplaatst 17 mrt. 2021
Project ID: YIS000528
Plaats
Someren
Duur
9 maanden
(1 apr. 2021 - 31 dec. 2021)
Uren/week
16 hrs/week
Tarief
45 - 60 €/hr

Opdrachtomschrijving:

De gemeente Someren is op zoek naar een Afkoppelcoach. Afkoppelen is regenwater op iemands perceel vasthouden en in de grond laten zakken. Daarvoor worden regenpijpen doorgezaagd en de tuin aangepast. Daarom zoeken we iemand met verstand van water, verhardingen en tuinen. De gemeente Someren, waterschap Aa en Maas en waterschap De Dommel stimuleren inwoners en ondernemers om af te koppelen. Someren heeft een subsidieregeling om de kosten grotendeels te vergoeden. De twee waterschappen dragen ook financieel bij aan particuliere afkoppelprojecten. De afkoppelcoach overziet alle werkzaamheden die nodig zijn, zodat inwoners probleemloos kunnen afkoppelen.

Het begint met een gesprek in de tuin van geïnteresseerde inwoners. Je helpt bewoners kansen te zien om af te koppelen en wat daarbij komt kijken. Vervolgens help je mensen bij het aanvragen van de subsidie. Jij beoordeeld de aanvraag, doet de beschikking de deur uit en betaalt uiteindelijk het subsidiebedrag uit als het werk daadwerkelijk is gerealiseerd. Eisen kandidaat: Om daadwerkelijk af te koppelen moet de eigenaar van een woonhuis in de actiestand komen. Jij geeft hem het vertrouwen dat de tuin na de ingreep groener en klimaatbestendig is. Op vriendelijke wijze overtuig je mensen dat afkoppelen bij hen past. Je geeft professioneel en situationeel advies: wat kan iemand zelf doen, welke afkoppelspullen kun je waar kopen en waarvoor is professionele ondersteuning aangeraden? Om aandacht te vragen voor afkoppelen maak je onderdeel van een groep enthousiaste professionals op het gebied van communicatie en marketing. Jij bent dè afkoppelcoach. Je bent een sparringpartner voor je collega's en herkent kansen om (groepen) mensen te attenderen op de afkoppelsubsidie. Jij maakt indruk! Bovenal ben je enthousiast om mensen met raad en daad bij te staan. Afkoppelen is een innovatief werkterrein. Het past bij jou om samen met andere professionals het pad te effenen op het gebied van marketing, samenwerking met bedrijfsleven, marketing en communicatie.


Jouw profiel:

• HBO werk- en denkniveau door opleiding of ervaring, bij voorkeur in de richting civiele techniek of cultuurtechniek;

• MBO Plus werk- en denkniveau door ervaring.

• Je hebt praktische ervaring met aanleg, onderhoud en ontwerp van tuinen;

• Je bent laagdrempelig en benaderbaar;

• Je hebt graag contact met inwoners en bedrijven;

• Je kunt zelfstandig, maar vooral ook samenwerken;

• Je voelt je verantwoordelijk voor je taak en kan de gemeente Someren vertegenwoordigen. Flexibiliteit in tijdsbesteding is een vereiste. De ene week werk je meer dan de andere. Je dient voor deze functie ook buiten de geplande dagde

len telefonisch goed bereikbaar te zijn voor burgers die je willen consulteren.


Sollicitatie deadline is 23-3 om 10:00 uur

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten