Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance afkoppeladviseur (zzp)

Geplaatst 17 apr. 2023
Project ID: YIS 9132117
Plaats
Horst, Hybride
Uren
4 uur/week
Periode
8 maanden
Start: 4 mei 2023
Einde: 31 dec. 2023
Tarief
40 - 43.5 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 22 apr. 2023 14:00

Start 4-5-2023

Einddatum 31-12-2023

Uren p week: 4 uur (dagen in overleg)

Functieschaal: 9

Tarief: max 43,50 euro per uur

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst


Gezocht: Water-coach met kennis van afkoppelen!

Waterklaar is op zoek naar meerdere enthousiaste en betrokken Water-coaches die inwoners kunnen informeren en inspireren over het afkoppelen van regenwater en het nemen van klimaatadaptieve maatregelen. Wat ga je doen? Vanaf 2023 zet Waterklaar een campagnebusje in waarmee we dorpen, wijken, evenementen en andere activiteiten bezoeken. Het busje voorziet in alle relevante informatie om inwoners te informeren en enthousiasmeren over het afkoppelen van regenwater van het riool. Het doel van het campagnebusje is dat zoveel mogelijk inwoners een afspraak maken met de afkoppeladviseur van hun gemeente voor een adviesgesprek op maat.


Jij bent verantwoordelijk voor:

- Het voeren van gesprekken met de inwoners waarbij je vanuit je kennis en ervaring inwoners inspireert en enthousiasmeert over het afkoppelen van regenwater.

- Het (samen met andere coaches) zorgen dat het busje op de plek van bestemming komt

- Het opzetten van de campagnemiddelen (zoals banners, beursstand en andere spullen)

- Het bijhouden van de voorraad van het campagnebusje

Praktische zaken:

- De campagnecoördinator stemt samen met de gemeenten af op welke momenten het busje ingezet wordt. Deze kalender wordt dus centraal ingevuld. Jij wordt, afhankelijk van je beschikbaarheid, ingepland op deze dagen. Er zijn meerdere (3 a 4) coaches actief en de activiteiten worden zo evenredig mogelijk verdeeld.

- Bij de activiteiten is altijd iemand van de betreffende gemeente aanwezig, vaak is dit de afkoppeladviseur van de gemeente.

- De activiteiten kunnen zowel op werkdagen, avonden als in weekenden plaatsvinden. Het streven is dat er circa 3 activiteiten per week zijn. Sommige activiteiten (zoals duurzaamheidsbeurzen) kunnen een hele dag in beslag nemen terwijl andere activiteiten (bijvoorbeeld dorpsbijeenkomsten) enkele uren duren.

- De centrale locatie van het busje is Horst. Daar moet het busje iedere keer opgehaald en ook weer teruggebracht worden. Op deze locatie is ook een oplaadmogelijkheid voor het busje.

- De campagnecoördinator zorgt dat het busje voorzien is van de benodigde spullen en dat deze waar nodig aangevuld worden. Als Water-coach geef je na iedere activiteit door of er zaken aangevuld moeten worden.

- Uiteraard worden de bestede uren vergoed. Hiervoor wordt een inhuurcontract afgesloten en een vaste uurprijs afgestemd. 


Wat moet je hebben/kunnen?

- Je hebt goede sociale vaardigheden en een open houding.

- Je gaat graag het gesprek aan en bent inspirerend en enthousiasmerend

- Je hebt kennis over afkoppelen van regenwater en andere klimaatadaptieve maatregelen

- Je bent flexibel inzetbaar

- Je bent in bezit van rijbewijs B Wat is Waterklaar? Waterklaar is een platform in Limburg voor bewustwording over klimaatverandering.


Via de website www.waterklaar.nl worden inwoners, bedrijven en woningcoöperaties geïnformeerd over klimaatverandering. Het doel van Waterklaar is bewustwording te creëren op het gebied van: wateroverlast, droogte, hittestress en waterkwaliteit. Op de website vind je allerlei voorbeelden en maatregelen die je zelf kunt toepassen. Ook is er per Limburgse gemeente een subsidieregeling. Deze kun je aanvragen als je je regenpijp wilt afkoppelen van de riolering en het regenwater wilt opvangen in je eigen tuin. 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten