Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance afdelingshoofd vergunningen, toezicht en handhaving (zzp)

Geplaatst 13 dec. 2023
Project ID: YIS 9145992
Plaats
Weert
Uren
36 uur/week
Periode
9 maanden
Start: 1 jan. 2024
Einde: 30 sep. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 18 dec. 2023 17:00

Gemeente Weert

Reden: ter overbrugging invulling vaste formatie

Startdatum: 2-1-2024.

Duur opdracht: 9 maanden

Uren: 36 uur per week

Schaal 13

Tarief range €90-115 (afhankelijk ervaring)



Opdrachtomschrijving ervaren afdelingshoofd VTH a.i.

De afdeling VTH bestaat uit 3 teams (Juristen-beleidsteam, Vergunningen, Toezicht en Handhaving). Het team Juristen-beleidsteam wordt rechtstreeks aangestuurd door het afdelingshoofd. De teams Vergunningen en Toezicht en Handhaving worden aangestuurd door een teamleider.

De opdracht is gericht op de basis op orde waarbij sprake is van de volgende focuspunten:

1). Aandacht (kwantitatief en kwalitatief) voor de bezetting van de afdeling. Niet alleen met betrekking tot invulling van vacatures maar ook met betrekking tot het binden en boeien van de huidige medewerkers. Er is sprake van veel nieuwe medewerkers wat aandacht vraagt in de balans op de afdeling.

2). Aandacht voor het vergunningenproces. Voor de evenementenvergunningen ligt een verbeterplan. Echter er moet nog uitvoering hieraan worden gegeven. Medewerkers werken ontzettend hard om hier vorm aan te geven. Desondanks heeft het extra energie en aandacht nodig. Andere processen zijn opnieuw onder de loep genomen bij de implementatie van de omgevingswet. We zijn hierop voorbereid. Desondanks is het noodzakelijk om vinger aan de pols te houden en bij te sturen als nodig.

3) Aandacht voor de teamleiders om vanuit de bovenstaande punten samen een stevig MT van de afdeling te vormen. Waarbij ook ieder vanuit de eigen verantwoordelijkheid bijdraagt aan het verder versterken van de afdeling. Een van de twee teamleiders is recent intern doorgegroeid vanuit inhoudelijk professional naar teamleider. Coaching en sparren helpen om de teamleidersposities verder te versterken.

Persoonsprofiel:

Een manager die voortvarend te werk gaat waarbij tegelijkertijd het bieden van rust aan de afdeling centraal staat. De hierboven genoemde aandachtspunten zijn in gang gezet en er is behoefte aan het opvolgen, verankeren en finishen ervan. Het is belangrijk dat er veel aandacht is voor de medewerkers, waarbij waardering en het binden en boeien van de medewerkers essentieel is. Er is behoefte aan waardering en toegankelijkheid. Staan en gaan voor de mensen en een filter zijn richting de afdeling wanneer nodig.

De afdeling kent veel diversiteit in werkzaamheden en stadium van ontwikkeling, wat maatwerk vraagt per team. Uiteraard doe je dit niet alleen, maar samen met je teamleiders. Dit vraagt ook extra investering richting de teamleiders.

Kennis van Vergunningen, Toezicht en Handhaving is een pré. Het is belangrijk dat er enige inhoudelijke kennis is. Dit heeft te maken met de sterke aanwezigheid van het aantal relatief nieuwe mensen die nog lerend zijn in het vak.

Ervaring in het werken binnen een overheidsinstantie en daarmee binnen een politiek bestuurlijke context is gewenst. Namens de afdeling ben je ook het boegbeeld van de afdeling en het bestuur werkt bij voorkeur met een stevige gesprekspartner die open en zakelijk communiceert.

 

Periode

We vinden het belangrijk dat het afdelingshoofd ad interim zich committeert aan de doorontwikkeling van de afdeling en dit samen met de teamleiders en medewerkers oppakt. Hierbij gaan we uit van minimaal 9 maanden met een optie tot verlenging. 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten