Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance afdelingshoofd middelen en controller (zzp)

Geplaatst 3 mrt. 2022
Project ID: YIS 9110557
Plaats
Dordrecht
Uren
36 uur/week
Periode
2 maanden
Start: 18 apr. 2022
Einde: 4 jul. 2022
Tarief
Onbekend

Deadline sollicitatie: 12-04 10:00 uur

Start: zo snel mogelijk

Aantal uren p/w: 36
Duur: 3 maanden met optie op verlenging
Tarief: functieschaal 12

 

Ben jij een inspirerende people manager met gedegen kennis van moderne planning & control en contractmanagement ? 

Is het jouw natuur om professionals te motiveren en een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling, innovatie en verandering van onze organisatie? Als je gedijt in een veranderende omgeving dan ben jij voor ons het nieuwe Afdelingshoofd Middelen / plv. Controller


 

Wat ga jij bij ons doen?
 

Binnen de afdeling Middelen vinden de werkzaamheden plaats met betrekking tot de planning en controlcyclus, de financiële administratie en contractmanagement.

Als natuurlijk leider ben je voor de afdeling Middelen integraal verantwoordelijk voor de ontwikkeling van jouw afdeling. Hierbij initieer en geef je sturing aan de implementatie van veranderingen en vernieuwingen binnen de kaders van het organisatieonderdeel en de dienst als geheel. Je hebt een stijl van leidinggeven waarbij je aandacht hebt voor de individuele talenten en kwaliteiten. Ontwikkelgesprekken die je periodiek voert met de medewerkers van jouw afdeling geven hen richting en energie.

Je onderhoudt in- en externe contacten die relevant zijn voor de realisatie van de afdelingsdoelstellingen. Denk hierbij aan contacten met Ministeries, controllers in de regio, externe samenwerkingspartners waarmee we contracten hebben, accountants, andere afdelingshoofden en afdelingen van de SCD etc. 

Ook neem je deel aan in- en externe projecten en leidt projecten binnen de Sociale Dienst Drechtsteden. Naast dat je lid bent van het managementoverleg Bedrijfsvoering & Ontwikkeling ben je tevens de plaatsvervangende controller van de Sociale Dienst Drechtsteden.

 

De focus van de opdracht ligt op de volgende onderwerpen:
 

  • Invoeren rechtmatigheidsverantwoording
  • Ontwikkelen Doelenboom
  • Doorontwikkelen van Lias
  • P&C cyclus herijken


 

Wat neem je mee?
 

·      Je neemt je afdeling mee op reis en geeft de medewerkers energie om hun taken met een goede kwaliteit en plezier uit te voeren. Je bent sterk in verandermanagement en in het neerzetten en vasthouden van processen, het continue leren (ook van je (eigen) fouten) zit in je bloed.

·      Je hebt gedegen en aantoonbare kennis van gemeentelijke financiën (en dan met name binnen het sociale domein) en het contractmanagementproces. Een moderne visie op planning en control met de bijbehorende instrumenten is daarbij onontbeerlijk;

·      Je bent je bewust van de omgeving en hebt een politieke antenne waarmee je tijdig anticipeert op kansen en ontwikkelingen. Daarnaast heb je kennis van en kijk op de ambities van de SDD, de te leveren diensten aan klanten en de processen die daaraan ten grondslag liggen;

·      Je hebt het lef en durf om innovatief te zijn. Je bent een stevige, verbindende persoonlijkheid met kennis van zaken die ook in staat is om tegenkracht te geven;

·      Je hebt een academische of HBO+ opleiding op het bijvoorbeeld bedrijfseconomie afgerond en/of vergelijkbaar werk- en denkniveau;

·      En last but not least, gevoel voor humor vinden wij belangrijk, er moet ook gelachen worden.
 

Waar kom je te werken?

Je komt bij onze afdeling Middelen te werken. De afdeling bestaat uit 25 medewerkers met verschillende functies. De afdeling is verdeeld in 3 teams: RMO (Interne controle), Planning & Control en Contractmanagement.
 

Wij zijn een innovatief team, waar ruimte is om ideeën uit te proberen, en ons doel altijd is om het beste te doen voor onze klanten. Ons team is dynamisch en divers samengesteld, met ieder onze eigen kwaliteiten en talenten. Klantgericht handelen staat voorop in ons dagelijks functioneren. Ook wordt nauw samengewerkt met de diverse afdelingen binnen de Sociale Dienst. Dit alles ten dienste van de klanten van de Sociale Dienst Drechtsteden.

Je gaat deel uitmaken van een heel enthousiast team die allemaal een bijdrage willen leveren aan een mooiere maatschappij. Jouw toekomstige teamleden zijn nauw bij elkaar betrokken, springen voor elkaar in en hebben veel plezier. En ook dagen zij elkaar uit om het beste uit zichzelf en voor onze klanten te halen.
 

Wie zijn wij?
 

De Sociale Dienst Drechtsteden heeft een stevige ambitie en de visie die ertoe moet leiden dat alle inwoners van de Drechtsteden zelfstandig en volwaardig kunnen leven, werken, wonen en meedoen. Waar dat niet lukt, helpen we die mogelijkheden vergroten, waarbij we streven naar het leveren van maatwerk. Daarbij staan drie opgaven centraal: versterken van bestaanszekerheid, ontwikkelen naar werk en zorgen voor ondersteuning. Elke opgave heeft meerdere ambities en speerpunten. Wij zijn op zoek naar collega’s die ieder op een opgave actief zijn, oog hebben voor de verbinding tussen de opgaven en de integrale dienstverlening. 

Wij willen de dienstverlening in het veranderende sociaal domein de komende jaren (steeds) op een verbindende wijze met onze omgeving verder blijven professionaliseren en verbeteren, waarbij de visie en de drie benoemde opgaven verder vorm gegeven moeten gaan worden. Uiteraard staat onze dienstverlening aan de klant daarbij centraal. Flexibiliteit, samenwerken, innovatie, mensgerichtheid en klantbeleving zijn voor ons van doorslaggevend belang voor het verder brengen van deze visie.
 

De Sociale Dienst Drechtsteden is een regionale sociale dienst en werkt voor zeven gemeenten in de Drechtsteden. Wij zijn in grootte de vijfde Sociale Dienst van Nederland. We bedienen een gebied van 290.000 inwoners. Bij ons werken ruim 450 medewerkers.
 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten