Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance afdelingshoofd maatschappelijk beleid & projecten (zzp)

Geplaatst 9 nov. 2023
Project ID: YIS 9143024
Plaats
Bovenkarspel, Hybride
Uren
36 uur/week
Periode
1 jaar
Start: z.s.m.
Einde: 1 dec. 2024
Tarief
90 - 115 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 24 nov. 2023 13:00

Startdatum: z.sm.

Duur: 1 jaar (met grote kans op verlenging)

Aantal uren per week: 36 uur

Tarief: maximaal €108,50

Voorsteldeadline: 24 november 2023

Eventuele vakantieplannen graag opnemen in het voorstel.

Merendeel van de werkweek op locatie.


Afdelingshoofd Beleid & Projecten (36 uur)

Combineer je stevigheid met een intuïtieve vorm van leiding geven? Kun je ideeën van (politiek) bestuurders vertalen naar opdrachten voor je team zodat er kwalitatief goed beleid wordt ontwikkeld? Spreekt het toewerken naar een cultuur van elke dag een beetje beter je aan? Weet je hoe de hazen lopen in gemeenteland?

        

Wat ga je doen?

De SED organisatie is de ambtelijke werkorganisatie van de gemeenten Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland. In de SED organisatie werken bijna 500 medewerkers. In de drie gemeenten samen wonen bijna 60.000 inwoners. Voor deze inwoners bouw jij elke dag samen met circa 130 collega’s binnen het Domein Samenleving, mee aan een organisatie waar onze collega’s graag onderdeel van uitmaken en goede resultaten neerzetten.

Met dit doel voor ogen zoeken wij een leidinggevende. Eén voor de afdeling Beleid & Projecten. Een afdeling waar we graag zien dat je meer samenhang in het team brengt, meer projectmatig gaat werken en uiteindelijk de stap naar meer strategische advisering maakt met oog voor planning en control. De afdeling bestaat uit circa 22 collega's.

Als leidinggevende ben je lid van het Domein-MT, samengesteld uit vijf afdelingshoofden en de domeinmanager. Samen geef je vorm en uitvoering aan onze dienstverlening voor de drie gemeenten. Het werken voor drie gemeenten is veelzijdig, uitdagend en ook veeleisend. Ook omdat de uitvoering van het sociaal domein een ontwikkeling doormaakt, waar jij vanzelfsprekend sturing aan geeft. Het vraagt durf, visie, verbindend vermogen en energie. 

Wie ben jij?

  • Allereerst ben je een fijn persoon om mee samen te werken, die duidelijke verwachtingen schept binnen het team en weet te verbinden.

  • Natuurlijk beschik je over voldoende inhoudelijke kennis van het werkveld;

  • Hierbij heb je ook de nodige ervaring in een aansturende rol om medewerkers te helpen bij hun ontwikkeling en weet knopen door te hakken wanneer nodig;

  • Je beschikt over een goede politieke antenne en voelt je comfortabel genoeg om gesprekspartner te zijn van directie en bestuur;

  • Je manier van communiceren is verbindend, waarin je autonomie en waar nodig stevigheid inbrengt;

  • Je werk- en denkniveau is HBO+/WO.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten