Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance afdelingshoofd Informatisering & Automatisering (zzp)

Geplaatst 31 mrt. 2022
Project ID: YIS 9112195
Plaats
Gouda
Uren
36 uur/week
Periode
9 maanden
Start: 11 apr. 2022
Einde: 31 dec. 2022
Tarief
Onbekend

Startdatum: z.s.m.

Einddatum: einde jaar 2022

Aantal uren per week: 36 (32 is bespreekbaar)

Schaal: 13 (gemeente cao).

Deadline sollicitatie:  6 april 13 uur. Graag motivatie ook toevoegen voor deze rol.

(Gesprekken finalisten fysiek op het Huis van de Stad.)

 

Ben jij de juiste stuurman en houd jij dit jaar onze bedrijfsvoering en projecten op koers en tempo?

Jouw missie

Vanuit vertrouwen in je professionals laat jij je op de inhoud adviseren over de te maken keuzes en te nemen stappen. Je staat stevig in je schoenen om deze keuzes en stappen uit te dragen naar collega afdelingshoofden, de directie en de wethouder ICT. In een dynamische omgeving met een aantal grote ICT en Informatievoorzieningstrajcten betekent dit snel kunnen schakelen, maar ook oog op de bal houden, zodat de grote lijnen niet verloren gaan. De grote lijnen zijn dit jaar te vatten in vier aandachtsgebieden: 

1.   Verdere digitalisering en procesmatig werken binnen het programma Geheugen van Gouda en nieuwe wetgeving zoals Wet Open Overheid; 

2.   Ontwerp en implementatie moderne werkplek (Teams telefonie, app gebaseerd inloggen, IAM-proces);

3.   Nieuwe fase datagedreven werken vormgeven. 

4.   De samenwerkingsovereenkomst met de vier klantgemeenten wordt geactualiseerd, hiervoor dienen gesprekken gevoerd te worden met deze klantgemeenten en dient er onderzoek gedaan te worden naar een modernere vorm van overeenkomst.

Uitdaging: hoe kan de afdeling deze veranderingen ondersteunen, zonder zelf eigenaar te worden van de verandering? Denk aan: proceseigenaarschap van de vakafdelingen, archivering op orde, ICT- en procesvaardigheden medewerkers. Gelukkig staat er een mooie afdeling klaar, met een doenersmentaliteit.

 

De afdeling

De afdeling Informatievoorziening en Automatsering (INA) is qua medewerkers relatief groot, omdat Gouda het ICT-beheer verzorgt voor vier partnergemeenten onder de noemer ICT Gouwe-IJssel (2.000 eindgebruikers). Deze samenwerking vindt alleen plaats binnen het werkveld automatsering. Informatievoorziening is geen onderdeel van ICT Gouwe-IJssel.

De afdeling heeft de komende jaren het doel de organisatie steeds meer procesgericht en digitaal te laten werken en het ICT-beheer van de eigen organisatie en van de partnergemeenten goed te laten verlopen en hiermee de dienstverlening aan de gemeenschap te verbeteren. Dit doen we onder andere door het implementeren van een aantal nieuwe applicaties, zoals een zaaksysteem en aanverwante applicaties, het meer richten op het verbeteren van het gebruik van data en de dienstverlening voor het ICT-beheer aan te passen bij de ontwikkelingen m.b.t cloud.

 

Jouw rol

De afdeling INA bestaat uit twee teams, een programma-organisatie en een klein team administratieve ondersteuning (ICT-portfolio en leveranciers- en contractmanagement en financiën)

Als afdelingshoofd liggen alle leidinggevende taken op jouw bord. Je bent integraal manager en stuurt de afdeling aan samen met het MT INA, welke bestaat uit twee teamleiders, een programmamanager en een portfoliomanager/financieel deskundige. Alle disciplines op de afdeling zijn even belangrijk en tussen de teams/kennisgebieden is veel interactie.

 

Dit is het jaar van complexe, samenhangende projecten, die niet alleen Gouda maar ook onze partnergemeenten raken. We vliegen de samenhang Agile aan met wekelijkse voortgangsoverleggen. Als de te nemen besluiten om interne of externe afstemming vragen op directie- of stuurgroepniveau ben jij onze vooruitgeschoven post. We willen ons niet alleen verliezen in projecten, ook de dagelijkse incidenten en wijzigingen behoeven aandacht, zodat onze klantgemeenten tevreden zijn en blijven.

De basis staat binnen I&A en aanscherping van bestaande interne afspraken/structuren op de afdeling is daarom niet nodig. Jij steunt de afdeling vooral om tempo en koers te houden en houdt je hoofd koel.

 

De belangrijkste taken en verantwoordelijkheden:

   Je bent voorzitter van het MT van de afdeling I&A

   Je bent verantwoordelijk voor de integrale aansturing van de afdeling (P-component);

   Je vertegenwoordigt de afdeling in het afdelingshoofden MT;

   Je bent verantwoordelijk voor de ICT-dienstverlening aan Waddinxveen, Zuidplas, Montfoort en IJsselstein;

   Je bent hierdoor voorzitter van de Stuurgroepen ICT beheer;

   Je bent budgethouder voor Meerjaren Innovatie, Vervanging en Onderhoud Planning (MIVOP);

   Je bent inhoudelijk sparringpartner voor directie en college op het gebied van bovengenoemde onderwerpen;

   Contactpersoon namens INA voor het preasidium en de griffie van de gemeente Gouda

 

Wij bieden

   Werk met hart en ambitie

Gouda ontwikkelt zich volop. De komende jaren staat er nog veel te gebeuren. Jouw ideeën en jouw kennis kunnen we goed gebruiken. Wij zijn een ambitieuze werkgever die werkt voor en met de stad, haar bewoners, ondernemers en bezoekers. Met trots, maar vooral met een warm hart. Gemiddeld waarderen de circa 500 medewerkers van de gemeente Gouda hun baan met een 7,6; een rapportcijfer om trots op te zijn!

 

   Flexwerken naar wens

Een goede balans tussen werk en privé vinden we belangrijk. Daarom heb je de mogelijkheid om je uren flexibel in te delen en/of thuis te werken, maar hebben we ook een geweldig mooi gebouw: ‘Het Huis van de Stad’ als werkplek. Dit moderne gebouw, is centraal gelegen en biedt uitzicht over heel Gouda.

 

Jij neemt mee: 

Wij zoeken een ervaren, stevig en besluitvaardig afdelingshoofd, Je bent of hebt: 

-   WO- werk- en denkniveau;

-   Coachende vaardigheden;

-   Samenwerkingsgericht: hij/zij is een netwerker, verbinder, inspirator en sparringpartner in één;

-   Assertiviteit en overtuigingskracht;

-   Affiniteit met en kennis van actuele ontwikkelingen binnen het vakgebied;

-   Ruime ervaring als leidinggevende,

-   Ervaring binnen of met gemeenten op het gebied van informatievoorziening en automatisering;

-   Uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden;

-   Je blijft boven de inhoud en laat je adviseren door de professionals, maar je kan wel meepraten en vertalen naar directieniveau;

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten