Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance Afdelingshoofd Handhaving (zzp)

Geplaatst 11 jan. 2022
Project ID: YIS 9107552
Plaats
Groningen
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 11 jan. 2022
Einde: 11 jul. 2022
Tarief
Onbekend

Sollicitatie deadline: 18-1 12:00

Startdatum: zsm

Duur: 6 - 12 maanden

Inzet: 36 uur (32 uren is eventueel bespreekbaar)

Schaal 12, CAO Gemeenten.

 

Voor de gemeente Groningen, directie Inkomensdienstverlening, zijn we op zoek naar een interim afdelingshoofd Handhaving.

 

De afdeling Handhaving zit momenteel in een ontwikkeltraject. De afgelopen periode van ongeveer 2 jaar zijn in dat traject de nodige positieve stappen gezet. Helaas lijkt er nu, mede door het vertrek van de huidige leidinggevende, een terugslag te zijn.

 

Vanzelfsprekend willen zij de positieve lijn graag zo snel mogelijk weer oppakken. Als interim hoofd Handhaving ben je verantwoordelijk voor het vervolg van het ontwikkeltraject. Daarnaast hou je je onder andere bezig met het vertalen van de doelstellingen van de afdeling naar het te voeren beleid. Je adviseert de directeur en het management team en vertegenwoordigt het team bij interne en externe overlegvormen.  

 

We zijn op zoek naar een stevige leider die duidelijk, overtuigend, assertief en standvastig is bij de uitvoering van besluiten. Je inspireert de medewerkers van je afdeling en de mensen in jouw omgeving. Je luistert naar meningen en bent relatiegericht.

 

We zoeken daarom een leidinggevende die stevig in de schoenen staat. De nadruk ligt in deze fase van het ontwikkeltraject op een taakgerichte aansturing waarin duidelijkheid en werken binnen afspraken en kaders het hoofddoel moet zijn.

 

Te realiseren resultaten:

·        Voortzetten ontwikkeltraject (onderlinge samenwerking verbeteren en werken aan de sociale veiligheid binnen de afdeling).

·        Herstellen van de basisregels omtrent houding en gedrag (zoals respect voor elkaar, zelfreflectie medewerkers bevorderen,

gemaakte afspraken nakomen, conformeren aan afspraken).

·        Taakgerichte invulling van werkzaamheden medewerkers realiseren.

·        Vaststellen van de beleidsvisie van de afdeling Handhaving.

·        Adviseren over de inrichting van de afdeling en de positie binnen de organisatie.

 

Functie vereisten:

·        Minimaal een afgeronde HBO opleiding, bij voorkeur op het gebied van het sociaal domein of van de openbare orde en veiligheid.

·        Minimaal 3 jaar ervaring als leidinggevende, (senior)consulent, coach of een vergelijkbare functie op HBO niveau (bij voorkeur in het

sociaal domein / op het gebied van openbare orde en veiligheid).

·        Affiniteit met het werkveld, zowel bestuursrechtelijk als strafrechtelijk.

·        Het is een pré indien je kennis hebt van actuele kennis van wet- en regelgeving van het sociaal domein. 

 

Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten