Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance afdelingshoofd financiën (zzp)

Geplaatst 6 jun. 2023
Project ID: YIS 9134719
Plaats
Capelle aan den IJssel
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 1 jul. 2023
Einde: 31 dec. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 19 jun. 2023 14:00

Startdatum inzet: 1-7-2023

Einddatum inzet: 31-12-2023

Uren per week: 36



Capelle aan den IJssel beweegt. Samen met ruim 67.000 Capellenaren werken we aan de ontwikkeling en het beheer van onze stad. De maatschappelijke thema’s zoals klimaatverandering, biodiversiteit, duurzame mobiliteit, woningschaarste en armoede veranderen wat we zoeken in onze leefomgeving. Dat verandert onze stad. Veranderingen die van invloed zijn op de buitenruimte en het dagelijkse leven van onze Capellenaren.

 

Dit vraagt om een gemeentelijke organisatie die meebeweegt. Een organisatie die werkt voor én met al die Capellenaren. Een organisatie die met lef en daadkracht ideeën en initiatieven aanmoedigt. Als jij bij ons werkt aan de stad, dan kies je voor samenwerking. Staat de bereikbaarheid voor alle Capellenaren, de basis op orde en innovatie voorop. Vakmanschap en blijven ontwikkelen kenmerkt ons. Dit alles vraagt een transparante, integere en duurzame organisatie.

 

Voor de afdeling financiën zijn we met spoed op zoek naar een (zeer) ervaren interim afdelingshoofd Financiën, 36 uur per week.

Als Afdelingshoofd Financiën bij de gemeente Capelle aan den IJssel ben je primair verantwoordelijk voor de aansturing van de afdeling. Jouw aanpak zorgt niet alleen voor continuïteit binnen de afdeling, maar nadrukkelijk ook voor (door) ontwikkeling van de afdeling. Daarbij is de opgave om de basis van de afdeling verder te versterken zodat goede ondersteuning kan worden geleverd richting bestuur en organisatie. Je staat stevig in je schoenen, bent adviesvaardig en geeft ruimte en vertouwen. Je bent een coachend leider die bindt, inspireert en ondersteunt. Je geeft ruimte en vertrouwen en bent het boegbeeld van de afdeling.   

In de rol van interim afdelingshoofd ben je:

-         verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing en de doorontwikkeling van de afdeling financiën bestaande uit de units Beleid en Advies, belastingen en administratie. Daarnaast geef je leiding aan de staf waarin o.a. subsidieverwerving, fiscaal advies en ao/ic en rechtmatigheid zijn ondergebbracht

-         verantwoordelijk voor de ondersteuning en advisering van het bestuur op het gebied van financien, financiele beheersing en risicomanagement.   

-         lid van het Capels Management Team en in die rol mede verantwoordelijk voor de aansturing van de organisatie en de concernbrede bedrijfs 

Daarnaast wordt van jou een voortrekkersrol verwacht om samen met je betrokken collega afdelings- en unit hoofden te komen tot integrale adviezen over hoe we de brede bedrijfsvoering slimmer kunnen organiseren en verder kunnen verbeteren. 


Wie ben jij?

-         Je hebt academisch werk- en denkniveau

-         Je hebt meerdere jaren ervaring in een soortgelijk functie

-         Je hebt (ruime) ervaring met organisatieontwikkeling en het doorontwikkelen van een afdeling

-         Je heb (ruime) ervaring met veranderprocessen binnen het domein van bedrijfsvoering

-         Je heb in eenzelfde rol ervaring binnen een gemeente (harde eis!)

-         Je hebt een goed gevoel voor politiek- bestuurlijke verhoudingen en beweegt je makkelijk binnen het ambtelijk/ bestuurlijk samenspel.  

-         Inhoudelijke kennis van en ervaring met de belangrijkste vakgebieden binnen het domein van financiën en control (o.a. begrotingssystematiek, nota’s)

-         Inzicht in de breedte en complexiteit van de onderscheiden beleidsvelden van de gemeente

Criteria ZZP, informatie inhuurdesk:

- Een ZZP-er dient in het bezit te zijn van een actueel KvK uittreksel zijnde eenmanszaak of BV (dus geen VOF, maatschap of andere juridische entiteit) waarop ZZP’er als enig bestuurder staat vermeld (max. 3 maanden oud), BTW nummer en een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering met een dekking van 1 miljoen euro per aanspraak, per jaar.

-  Een ZZP-er wordt direct via de inhuurdesk gecontracteerd. ZZP ontvangt van Yacht een modelovereenkomst om de afspraken vast te leggen. Doorlenen van ZZP is NIET toegestaan!

- ZZP-er is mede verantwoordelijk voor het opstellen van de projectopdracht.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten