Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance afdelingshoofd Cultuur, Vastgoed en Ontwikkeling (zzp)

Geplaatst 3 okt. 2022
Project ID: YIS 9121690
Plaats
Gouda, Zuid-Holland
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 1 nov. 2022
Einde: 30 apr. 2023
Tarief
100 - 120 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 12 okt. 2022 10:00

Startdatum voorkeur: zsm

Duur opdracht: 6 maanden met optie tot verlenging (zal eraan liggen hoe snel ze een geschikte vaste kandidaat weten te vinden)

Aantal uren per week: 36 uur

Schaal: 13 (gemeente cao).

Max tarief: 120,-

Geschikte kandidaten worden bij voorstel direct doorgestuurd naar de klant.

Deadline voor het aanbieden van kandidaten is uiterlijk mogelijk tot woensdag 12 oktober. Bij voldoende aanbiedingen wordt de aanvraag eerder on hold gezet.

 

Gebiedsontwikkeling, onderwijshuisvesting en cultuurbeleid. Dit zijn slechts enkele onderwerpen waar jij je mee bezig mag houden als afdelingshoofd Cultuur, Vastgoed en Ontwikkeling. Wij zijn op zoek naar een smaakmaker voor Gouda! Een afdelingshoofd die verbinding legt met collega’s en de samenwerking opzoekt met andere afdelingen. Die de juiste prioriteiten stelt, zorgt voor een wij-gevoel op de afdeling en betrokken is bij de inhoudelijke projecten en dossiers.

 

Met wie ga je werken?

 

Als afdelingshoofd CVO opereer je in een complex en uitdagend krachtenveld. De operationele gang van zaken is in goede handen bij drie coördinatoren die de afstemming hebben met professionals die in hoge mate zelfsturend werkzaam zijn.

De afdeling Cultuur, Vastgoed en Ontwikkeling (CVO) houdt zich bezig met vastgoed- en grondontwikkelingsopgaven en is tevens verantwoordelijk voor onderwijshuisvesting, sport en cultuurbeleid. De afdeling heeft daarmee een breed en divers werkterrein:

 

• Gebiedsontwikkeling, waaronder Westergouwe (4.000+ huizen), Spoorzone en Gouwe Park;

• Herontwikkeling gemeentelijk vastgoed;

• Exploitatie en beheer gemeentelijk vastgoed en grondzaken; denk hierbij ook aan de grote verduurzamingsopgave van het gemeentelijk vastgoed;

• Onderwijshuisvesting, waaronder realisatie renovatie- en nieuwbouwprojecten van het Integraal Huisvestingsplan;

• Cultuurbeleid en accountbeheer culturele instellingen;

• Sportbeleid en accountbeheer voor Sport.Gouda;

 

Wat ga je doen?

 

Als afdelingshoofd CVO ben je verantwoordelijk voor de diverse resultaten van het team (39 medewerkers). Zoals hierboven geschetst lopen die uiteen. Van het afdelingshoofd wordt verwacht om de strategische lijnen uit te zetten, in te kunnen springen op complexe dossiers en de afdeling goed op koers te houden.

Je hebt een sterke inhoudelijke betrokkenheid bij de complexe projecten. Het is niet realistisch te veronderstellen dat je met alle thema’s en beleidsvelden van CVO ervaring hebt. Wel is affiniteit met deze beleidsvelden en de thema’s noodzakelijk; dit geldt als voorwaarde om de rol richting collega-afdelingshoofden, directie en politiek goed te kunnen vervullen. Je hebt het totaaloverzicht over de budgetten van de afdeling en stuurt op de P&C cyclus. Een cruciale actor is de politiek: er is veelvuldig contact met wethouders over de voortgang van de verschillende onderwerpen waar CVO voor verantwoordelijk is, maar uiteraard ook over de complexe (politieke) dossiers.

Jouw ‘gewicht’ als Afdelingshoofd CVO en jouw politieke antenne en sensitiviteit maken op dit soort momenten het verschil. Een andere belangrijke actor zijn de overige afdelingen, met name het contact met de overige afdelingshoofden. Er is winst te behalen in de afstemming met andere afdelingen: wat kan over en weer worden verwacht, hoe wordt integraal afgestemd, hoe wordt gezamenlijk opgetrokken in het contact met het college en raad. Hiervoor is een ontwikkeltraject gaande om de samenwerking tussen de ruimtelijke afdelingen te optimaliseren en goed in te kunnen spelen op de ruimtelijke opgaven in de stad.

 

Hiervoor is het van belang dat je de weg kent binnen de gemeente ; de relevante spelers snel leert kennen, zodat je in de praktijk adequaat kunt schakelen.

 

Wat zegt je collega?

 

Bob Paulussen (directeur ruimtelijke ontwikkeling): “Een mooi moment om te starten als afdelingshoofd CVO: er is een nieuw Bestuursakkoord vol met prachtige ambities (denk aan: verduurzamingsopgave gemeentelijk vastgoed, volgende tranche IHP), we doorlopen een samenwerkingstraject met de ruimtelijke afdelingen en er staat een gemotiveerde en professionele afdeling klaar! Een diverse afdeling waar veel verschillende onderwerpen spelen, je een waardevolle bijdrage aan de stad kunt leveren en als afdelingshoofd goed kan schakelen tussen afdeling, collega’s, directie en bestuur.”

 

 

Wat heb jij in huis?

 

• Politieke verbindingsofficier: snel en soepel kunnen schakelen met politieke ambtsdragers, directie, professionals van de eigen afdeling en met overige afdelingshoofden; daarbij waar nodig ook als ‘hitteschild’ kunnen dienen, zodat professionals zich optimaal kunnen richten op de inhoud van hun werk;

• Strategische richtinggever: dit heeft vooral betrekking op de wijze waarop de zeer diverse mix van werkzaamheden die in de afdeling zijn ondergebracht, zich tot elkaar verhouden en de wijze waarop daar, nu en in de toekomst, synergie uit kan worden gehaald;

• Groepsgerichte leider: het creëren (maar vooral vasthouden!) van een gezonde professionele cultuur, waarbinnen prettig gewerkt wordt en de samenwerking wordt gezocht. 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten