Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance adviseur werk (zzp)

Geplaatst 21 dec. 2023
Project ID: YIS 9146615
Plaats
Wormer, Hybride
Uren
18 uur/week
Periode
3 maanden
Start: 1 jan. 2024
Einde: 31 mrt. 2024
Tarief
55 - 69.5 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 27 dec. 2023 12:00

Tijdelijke opdracht voor 18 uur per week

Startdatum 02-01-2024 en einddatum 31-03-2024

Opdracht is ter vervanging en kan mogelijk nog verlengd worden

Functischaal 9

Richttarief: € 61

Bij zelfstandigen niet mogelijk op basis van een maatschap of VOF. BV is mogelijk met slechts één directeur groot aandeelhouder

Instructies inhuurdesk:

  • Alleen kandidaten voorstellen die direct beschikbaar zijn. Opgebouwde werkervaring in eenzelfde rol is vereist.

  • Alleen kandidaten voorstellen die ook beschikbaar zijn en/of interesse hebben in deze opdracht voor 18 uur per week

  • Alleen kandidaten voorstellen die uitkomen op het richttarief



Wij zijn OVER: de werkorganisatie van de gemeenten Oostzaan en Wormerland. Twee gemeenten die Bestuurlijk zelfstandig zijn. OVER is een kleine en fijne organisatie, maar groot in onderwerpen. Door onze ligging, dicht bij de grotere steden Zaandam en Amsterdam kennen we veel van de uitdagingen van een grotere stad. Die tackelen we met een hecht team. Bij OVER vertrouwen we elkaar, collega’s helpen elkaar.

 

BEN JIJ DIT?

  • Zoek je een opdracht waarbij je het verschil kunt maken voor werkzoekenden?

  • Wil jij werken voor de lokale overheid maar wel in combinatie met contact met het bedrijfsleven?

  • Wanneer je een afwisselende functie zoekt waarbij je veel contacten legt en zelfstandig optreedt kijk dan eens of onze functie van Werkmakelaar/ Adviseur Werkgeversdiensten iets voor jou kan zijn.

  • Het is een gecombineerde opdracht waarin je enerzijds werkt als Werkmakelaar; je spreekt met enige regelmaat met inwoners uit beide gemeenten en bemiddelt hen naar werk. Anderzijds ben je werkzaam als Adviseur Werkgeversdiensten voor het WerkgeversServicepunt Zaanstreek-Waterland en onderhoudt je contacten met bedrijven in de regio, werk je regionaal samen in projecten en organiseer je gezamenlijk evenementen voor werkzoekenden

WAT GA JE DOEN?

Als Adviseur Werk word je onderdeel van het team dat zich bezighoudt met het begeleiden van uitkeringsgerechtigden en niet-uitkeringsgerechtigden naar werk. Je krijg een zelfstandige rol en gaat je bezighouden met het leggen van contacten met het bedrijfsleven in de regio. Je bespreekt met de bedrijven de mogelijkheden voor de invulling van vacatures en wijst ze op de regelingen die er zijn. Namens het WSP ben je aanwezig bij banenbeurzen en treed je op als aanspreekpunt voor bedrijven. Je bent aanwezig bij de overleggen vanuit het WSP, waar Adviseurs Werkgeversdiensten vanuit de hele regio bij aansluiten.


Samen met de collega’s kijk je naar mogelijkheden voor werkzoekenden om naar (betaald) werk te gaan. Dit kan gaan om vrijwilligerswerk, een werkervaringsplek, part- of fulltime betaald werk. Wanneer de consulenten werkzoekenden spreken die direct bemiddelt kunnen worden, dan haak jij hierbij aan om diegene zo snel mogelijk aan een baan te helpen! Je stelt werkzoekenden bij werkgevers uit het netwerk, organiseert sollicitatiegesprekken en bent contactpersoon voor het vervolg van de procedure.


Je trekt samen op in coaching gesprekken en stimuleert werkzoekenden om zo goed mogelijk voor de dag te komen. Ook hierin weet je het netwerk en de mogelijkheden van het WSP goed in te zetten.Bij OVER-Gemeenten werken betekent verdieping, verbreding en vrijheid. Binnen onze informele organisaties heb je korte lijnen met de wethouder, samenwerkingspartners en uitvoerende collega’s. Je mag overal iets van vinden en een beetje professioneel eigenwijs zijn. Dat is iets wat wij waarderen, wij leren ook graag van jou!

 

In ’t kort:

▪         Jij bent verantwoordelijk voor het leggen van contacten met bedrijven in de regio namens het WSP en zorgt ervoor dat de bedrijven op de hoogte zijn van de mogelijkheden die er zijn m.b.t. de invulling van hun vacatures.

▪         Je gaat in gesprek met werkzoekenden, stelt hen voor op vacatures en bent contactpersoon gedurende de sollicitatieprocedure

▪         Je trekt op met de consulenten om te kijken naar mogelijkheden voor cliënten richting betaald werk

▪         Je voert samen met de consulenten coaching gesprekken en zorgt voor een optimale voorbereiding van de werkzoekenden

Functie-eisen: 

▪         Je bent direct inzetbaar door jouw ervaring in deze rol

▪         Je hebt minimaal Hbo werk en denkniveau

▪         Je hebt een goed inzicht in de arbeidsmarktmogelijkheden

▪         Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden

▪         Je legt makkelijk contacten en bent een netwerker

▪         Je denkt in kansen en mogelijkheden en weet dit over te brengen naar de bedrijven

▪         Je bent actief betrokken bij coaching gesprekken met cliënten

▪         Je bent een teamplayer maar kunt ook zeer zelfstandig werken

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten