Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance adviseur water (zzp)

Geplaatst 14 feb. 2023
Project ID: YIS 9128579
Plaats
Hoornaar, Zuid-Holland
Uren
16 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 1 mrt. 2023
Einde: 31 aug. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 21 feb. 2023 14:30

Start: zsm

Duur: 6 maanden, optie op verlenging is nog onbekend

Aantal uur: 16 - 20 uur per week

Tarief: schaal 10

Standplaats: Er zijn flexplekken beschikbaar in Hoornaar en Groot-Ammers

Thuiswerken mogelijk: ja. In Molenlanden wordt er plaats- en tijdonafhankelijk gewerkt, in overleg met het betreffende vakteam.

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst



Het overzicht met watertaken voor de tijdelijke water-adviseur:

·       Rijksprogramma ‘Water+Bodem Sturend (WBS)’ 

Taak voor water-adviseur om te verkennen wat dit inhoudt, welke gevolgen dit heeft en welke acties nodig zijn, welke raakvlakken er zijn met andere thema’s, etc.

·       Oevergrondwaterproject (Strategische grondwater reserve drinkwatervoorziening) De huidige inhuur zal tot maart Molenlanden vertegenwoordigen in de ambtelijk werkgroep en bestuurders adviseren. Na maart zal dit ook bij de wateradviseur belegd moeten worden. Er is voldoende budget voor de huidige inhuur tot maart 2023.

·       Watersysteemmaatregelen A5H

Niet veel impact op dit moment voor Molenlanden, wel taak voor water-adviseur om te monitoren, te signaleren wanneer belangen van Molenlanden aan de orde zijn en te organiseren dat we daar op inspelen.

·       Peilbesluit

Een verkenning van inhoud en raakvlakken met andere thema’s heeft reeds plaatsgevonden. Het is nu zaak een notitie op te stellen op basis waarvan de portefeuillehouder en het college het standpunt van Molenlanden kan bepalen.

·       Kaderrichtlijn Water

Verkennen wat dit inhoudt en aan welke thema’s dit raakt, welk standpunt het waterschap hierbij inneemt, zo verkennen welke gevolgen voor Molenlanden en welke keuzes hierin te maken zijn.

·       Lekkende Lekdijk

Dit betreft de nazorg van een dijkverzwaringsproject van het waterschap. Omdat deze taak ergens belegd moet worden, wordt voorgesteld dit te koppelen aan de tijdelijke water-adviseur. Het gaat om het coördineren en regisseren van de vragen en acties die bij Molenlanden liggen als gevolg van de ‘lekkende Lekdijk’.

De insteek is om een tijdelijk een adviseur in te huren die verder gaat verkennen wat deze onderwerpen precies inhouden en wat deze vergen van de gemeente Molenlanden. Zo kan een beter beeld verkregen worden welke structurele capaciteit nodig is. Op dit moment is er geen capaciteit binnen bestaande formatie aanwezig. Ingeschat wordt dat een adviseur nodig is voor 16 tot 20 uur per week die intern en extern zijn netwerk snel kan uitrollen. Intern liggen er namelijk relaties met o.a. agrarische economie, NPLG, r.o., bodemdaling, RAS/LAS, verkeer/ riolering/ buitenruimte.

Extern liggen er nadrukkelijke relaties met het waterschap, provincie, Oasen, etc.

Andere vaardigheden die nodig zijn: ambtelijk samenwerken en adviseren, bestuurlijke sensitiviteit en advisering. Kennis en ervaring op het gebied van water en bodem is een vereiste. 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten