Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance adviseur verkeer (zzp)

Geplaatst 17 nov. 2022
Project ID: YIS 9124062
Plaats
Dordrecht, Zuid-Holland
Uren
32 uur/week
Periode
4 maanden
Start: 9 jan. 2023
Einde: 17 mei 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 31 dec. 2022 12:00

Start: z.s.m.

Aantal uur: Voorkeur 32 uur (minder in overleg)

Periode: 3 maanden (optie op verlenging)

Schaal 10

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst

 

Adviseur Verkeer

Altijd willen werken in een stad vol ambities waarbij jij het verschil kan maken voor 119.576 inwoners? Dan is gemeente Dordrecht opzoek naar jou! Bij ons krijg je alle ruimte om mee te werken aan een grote bouwopgave met als uitdaging met de groei van het aantal bewoners, ook het extra verkeer in goede banen te leiden. Ben jij specialist op het gebied van verkeer en zoek je een uitdagende functie waarbij je een bijdrage levert aan de groei, de bereikbaarheid en verkeersveiligheid van Dordrecht? Kom dan werken bij gemeente Dordrecht, een werkgever waar je vrijheid krijgt om te doen wat goed is voor de stad!

 

Wat ga je doen?

Als adviseur Verkeer ga jij bij ons aan de slag met het verkeerskundig werk en de verkeersveiligheid van de stad. Je levert een inhoudelijke bijdrage aan verschillende projectteams. Een van de onderwerpen is de planvorming voor de groeiagenda van de stad. Jij past hierbij het nieuwe flexibele parkeerbeleid en concepten zoals 'MaaS' toe. Waar mogelijk hou je rekening met de mobiliteitstransitie.

Onze Koersnota Mobiliteit wordt door jou in de praktijk uitgevoerd. Je gaat vooral aan de slag met het implementeren van verkeerskundig- en verkeersveiligheidsbeleid. Natuurlijk help je ook bij het door ontwikkelen van ons beleid. Daarnaast adviseer je bestuur, management en opdrachtgevers integraal en strategisch over complexe projecten op het terrein van verkeer- en vervoerbeleid. Niet onbelangrijk is dat jij ook plannen uitwerkt om verkeersonveilige locaties aan te pakken.

Een deel van je werk komt uit meldingen van bewoners en ondernemers. Jij bent voor hen maar ook voor collega's van uit andere vak teams één van de aanspreekpunten voor vragen die betrekking hebben op de verkeerssituatie in de stad. Je werkt 'van buiten naar binnen' en "vanuit de bedoeling": je stelt de vraag uit de stad centraal, doet wat nodig is en weeg steeds je rol en inzet af. Dit doe je samen met onze verkeerskundig medewerkers. Je krijgt veel ruimte in deze functie, waarbij jouw uitgangspunt is om onze dienstverlening en jouw eigen functioneren zo optimaal mogelijk te maken.

Van jou verwachten we een actieve bijdrage als het gaat om kennisontwikkeling en -overdracht binnen het vak team, onze organisatie en samenwerkingspartners zoals de Fietsersbond.

 

Wat neem je mee?

Je kunt goed samenwerken maar ook zelfstandig aan inhoudelijke vraagstukken werken, neemt initiatieven (wat zich uit in een proactieve houding) en beschikt over voldoende overtuigingskracht om je ideeën en plannen over te dragen richting zowel bewoners als bestuur. Je beoordelingsvermogen is goed ontwikkeld waardoor je een goede afweging kunt maken tussen de verschillende belangen en politieke gevoeligheid. Dit vraagt analyserend en empathisch vermogen, maar ook een gezonde dosis humor! Je bent een enthousiaste collega die graag de mouwen uit de handen steekt.

Daarnaast heb je een hoge mate van verantwoordelijkheid, maar je kunt ook verantwoordelijkheden neerleggen bij andere personen.

 

Waar kom je te werken?

Je wordt onderdeel van het zelfsturende vak team verkeer binnen het cluster Ruimtelijke Kwaliteit. Dit vak team bestaat momenteel uit 4 adviseurs verkeer, 4 verkeerskundig medewerkers, 1 adviseur verkeersmanagement, 1 projectmedewerker, 1 coördinator bereikbaarheid en 1 opzichter bereikbaarheid.

Wij zijn een veelzijdig team dat wordt gekenmerkt door saamhorigheid, creativiteit en zijn betrokken bij het vakgebied en hebben plezier in het werk. Verder worden er binnen het team adviezen gegeven over (complexe) projecten op het terrein van verkeer en vervoer en worden er ook vakinhoudelijke bijdragen aan multidisciplinaire teams geleverd.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten