Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance adviseur veiligheid - aandachtsgebied juridische vraagstukken (zzp)

Geplaatst 14 apr. 2023
Project ID: YIS 9132206
Plaats
Almere
Uren
36 uur/week
Periode
7 maanden
Start: 1 jun. 2023
Einde: 31 dec. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 28 apr. 2023 13:00

Startdatum: 1-6-2023 eerder is ook mogelijk.

Duur opdracht: tot 31-12-23

Aantal uren week: 24-36 uur

Inschaling: <schaal>12

Deadline voorsteltermijn: 27 april

Sollicitatiegesprekken: Gesprekken zijn fysiek op het stadhuis week van 1 mei.



Adviseur Veiligheid - aandachtsgebied juridische vraagstukken

Context

Een van de beleidsopgaven van gemeente Almere is dat de inwoners van Almere nu en in de toekomst veilig kunnen wonen, werken en leven. Veiligheid is daarom een belangrijk onderwerp op de politieke agenda. Het Actieplan Veiligheid 2019-2022 vormt de basis voor de veiligheidsaanpak. Meer informatie vind je op www.veiligalmere.nl. 

Wat doe je?

Als adviseur Veiligheid - aandachtsgebied juridische vraagstukken, bij de afdeling Bestuur, Veiligheid, Leefbaarheid & Strategie (BVLS/team Veiligheid) adviseer je het bestuur bij het uitvoeren van wettelijke taken en bevoegdheden op het gebied van openbare orde en veiligheid. Je beoordeelt bestuurlijke rapportages van de politie naar aanleiding van verstoringen van de openbare orde en stelt beschikkingen op. Je richt je onder meer op huis- en gebiedsverboden, tijdelijk cameratoezicht, sluitingen van panden en andere bestuurlijke instrumenten. Je participeert daarmee in projecten op het gebied van de bestuurlijke aanpak en bijzondere opdrachten. Je volgt relevante externe ontwikkelingen, je geeft hierop advies en maakt concrete beleidsvoorstellen voor het bestuur. Verder schakel je met ketenpartners als politie, OM, RIEC en andere gemeenten, maar ook met interne partners, zoals de afdeling Vergunningen, Toezicht en Handhaving.

Wie ben je?

• Je hebt een WO-rechtenstudie afgerond.

• Je hebt ervaring op het terrein van openbare orde en veiligheid in een complexe politiekbestuurlijke omgeving.

• Je bent bij voorkeur bekend met gemeentelijke organisaties.

• Je beschikt over actuele kennis van relevante wet- en regelgeving op het gebied van openbare orde en veiligheid (Gemeentewet, APV, bijzondere wetten, Algemene wet bestuursrecht).

• Je bent oplossingsgericht en flexibel en het zoeken naar verbinding staat bij jou hoog in het vaandel.

• Je vindt het een uitdaging om mee te denken bij strategische vraagstukken en schakelt moeiteloos tussen strategisch, tactisch en operationeel niveau.

• Je hebt een ‘hands on’ mentaliteit en kunt tegen een stootje. Daarnaast heb je lef om je eigen kritische stem te laten horen en voorstellen te doen voor verbetering.

• Je bent stressbestendig en je vindt het geen probleem om af en toe ook buiten kantoortijden te werken.

• Je beschikt over uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden en je bezit het vermogen om zowel zelfstandig als in teamverband te kunnen opereren. 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten