Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance adviseur veilige leefomgeving (ZZP)

Geplaatst 8 dec. 2021
Project ID: YIS000786
Plaats
Asten
Uren
16 uur/week
Periode
2 jaren
Start: 3 jan. 2022
Einde: 31 dec. 2023
Tarief
60 - 75 €/uur

Sollicitatie deadline: 15-12 10:00

16 uur per week

start: 3-1-2022

einddatum: 31-12-2023

Schaal 10 richtlijntarief: € 75 Het is toegestaan te bieden met een hoger tarief, mits dat in lijn is met de kwaliteit van het CV

 

Functieomschrijving

 

  1. Sociaal beheer van bijzondere doelgroepen

 Doelstellingen zijn:

  • Een structurele afname en maximaal haalbare beheersbaarheid van de (huidige) problematiek voor en door bijzondere doelgroepen binnen de gemeente Asten;
  • Een structurele afname van de inzet van eigen medewerkers ten behoeve van bijzondere doelgroepen;
  • Een dalende lijn in huurachterstanden (in aantal c.q. hoogte), overige problematische kosten en schulden in samenwerking met overige relevante (sociaal maatschappelijke) partijen.


Werkzaamheden:
De hieronder nader omschreven werkzaamheden zijn opgebouwd uit drie delen:

  • Deel 1 betreft specifiek het sociaal beheer van de woonwagenlocaties;
  • Deel 2 betreft specifiek het sociaal beheer van bijzondere doelgroepen binnen de gemeente Asten;
  • Deel 3 betreft Advisering, communicatie en voorlichting betreffende sociaal beheer en leefbaarheid, bewonersinspraak en participatie.


Hierbij is onderscheid gemaakt tussen het sociaal beheer van de woonwagenlocaties en het sociaal beheer van de overige bijzondere doelgroepen.
1. Het sociaal beheer van de woonwagenlocaties;
a. Het onderhouden van contacten met zowel individuele als collectieve bewoners van de betreffende woonwagenlocaties om problemen en klachten klantvriendelijk, de-escalerend en tot tevredenheid van alle relevante betrokkenen op te lossen.
b. Het structureel (en in gevallen van calamiteiten vaker) bezoeken van de betreffende woonwagenlocaties.
c. Het bemiddelen bij overlast en conflicten tussen de individuele en/of collectieve bewoners van de betreffende woonwagenlocaties en de opdrachtgever(s).
d. Het signaleren en melden aan de opdrachtgever(s) van onregelmatigheden met betrekking tot de openbare ruimte en groenvoorziening binnen de grenzen van de woonwagenlocaties en indien nodig van advies voorzien.
e. Het signaleren en melden aan de opdrachtgever(s) van onregelmatige, ongewenste en/of illegale (woon)situaties binnen de grenzen en/of nabijheid van de woonwagenlocaties en indien nodig van advies voorzien.
f. Het voeren van operationele casusregie over alle relevante afzonderlijke en/of integrale trajecten t.a.v. bewoners behorende tot de doelgroep woonwagenbewoners.
g. Het op- en uitbouwen van effectieve netwerken van relevante partijen en/of samenwerkingspartners binnen en buiten het lokaal sociaal domein.

2. Het sociaal beheer van bijzondere doelgroepen binnen de gemeente Asten;
a. Het onderhouden van contacten met ex-woonwagenbewoners, lastige bewoners, bewoners met een crimineel verleden, bewoners met een verleden van bedreiging en intimidatie en alle bewoners die in de breedste zin van het woord als bijzonder aangemerkt kunnen worden om problemen en klachten klantvriendelijk en de-escalerend tot tevredenheid van alle relevante betrokkenen op te lossen.
b. Het relevant periodiek (en in gevallen van calamiteiten frequent) bezoeken van de betreffende individuele en/of collectieve bijzondere doelgroepen.
c. Het bemiddelen bij overlast en conflicten tussen de betreffende individuele en/ of collectieve bijzondere doelgroepen en de opdrachtgever(s).
d. Het signaleren en melden aan de opdrachtgever(s) van onregelmatigheden met betrekking tot de openbare ruimte in de nabijheid van de woongelegenheid van individuele en/of collectieve bijzondere doelgroepen en indien nodig van advies voorzien.
e. Het signaleren en melden aan de opdrachtgever(s) van onregelmatige, ongewenste en/of illegale (woon)situaties in de nabijheid van individuele en/of collectieve bijzondere doelgroepen en indien nodig van advies voorzien.
f. Het voeren van operationele casusregie over alle relevante afzonderlijke en/of integrale trajecten t.a.v. bewoners behorende tot de doelgroep woonwagenbewoners.
g. Het op- en uitbouwen van effectieve netwerken van relevante partijen en/of samenwerkingspartners binnen en buiten het lokaal sociaal domein.

3. Advisering, communicatie en voorlichting betreffende sociaal beheer en leefbaarheid bewonersinspraak en participatie;
a. Contactpersoon ten aanzien van de operationele samenwerking, met betrekking tot het sociaal beheer van bijzondere doelgroepen en leefbaarheid, tussen (relevant betrokken) medewerkers van de gemeente Asten en Woningbouwvereniging Bergopwaarts.
b. Het adviseren van opdrachtgevers inzake relevante ontwikkelingen betreffende sociaal beheer, bijzondere doelgroepen en leefbaarheid.
c. Operationeel verantwoordelijk voor het bieden van inhoudelijke en fysieke ondersteuning aan medewerkers bij het geven van voorlichting aan bijzondere doelgroepen betreffende sociaal beheer en leefbaarheid.
d. Operationeel verantwoordelijk voor de specialistisch inhoudelijke en fysieke ondersteuning van medewerkers bij het begeleiden van bijzondere doelgroepen bij het vormgeven aan collectieve bewonersinspraak en participatie.
e. Het bewaken van de correspondentie die voortkomt uit dit sociaal beheer en leefbaarheid.

2. Behoeftenonderzoek
Er is een behoeftenonderzoek uitgevoerd dat geleid heeft tot de volgende eindproducten;

  • Een analyse van de juridische kaders inzake huisvesting van woonwagenbewoners,
  • Een demografische analyse betreffende de huidige bewoners en doelgroep binnen (en mogelijk buiten) de gemeente Asten,
  • Een chronologisch relevant documentoverzicht, inclusief samenvatting,
  • Een advies inzake huisvesting van woonwagenbewoners en kernvoorraad van standplaatsen en/of woonwagens voor de komende periode.

 

Werkzaamheden

Om effectief invulling te geven aan het vervolg van het behoeftenonderzoek betreffende woonwagenstandplaatsen en de bewonersgroep binnen de gemeente Asten bestaan er verschillende werkzaamheden:

  • Het voeren van interviews met de relevante bewonersgroep teneinde inzicht te krijgen in de daadwerkelijke behoefte aan woonwagenstandplaatsen.
  • Het voeren van inventariserende gesprekken met relevante ketenpartners t.a.v. ontwikkeling, realisatie, beheer en exploitatie van deze mogelijk te realiseren nieuwe standplaatsen.
  • De opzet en regie over mogelijk op te zetten relevante overleg- en/of werkstructuren ten aanzien van dit behoefteonderzoek.
  • De afstemming met andere relevante informatie-, overleg- en/of werkstructuren ten aanzien van (lokaal) beleid en/of wetgeving die mogelijkerwijs van invloed kunnen zijn op het betreffende behoeftenonderzoek.


Eindproduct
Het eindproduct dat opgeleverd moet worden is:

  • Een analyse en prognose van de feitelijke behoefte aan woonwagenstandplaatsen binnen de gemeente Asten op basis van interviews met de relevante bewonersgroep, met begrip voor en inachtneming van de mensenrechterlijke kaders betreffende de culturele aspecten van de bewonersgroep.
  • Een integrale visie op mogelijke selectie- en toewijzingsprocedures betreffende deze, mogelijk te realiseren, woonwagenstandplaatsen dat lokaal draagvlak heeft, met begrip voor en inachtneming van de mensenrechterlijke kaders betreffende de culturele aspecten van de bewonersgroep.
  • Actieve en relevante overleg- en/of werkstructuren ten aanzien van dit behoeftenonderzoek.
  • Een actueel beeld van andere relevante informatie-, overleg- en/of werkstructuren ten aanzien van (lokaal) beleid en/of wetgeving die mogelijkerwijs van invloed kunnen zijn op het betreffende behoeftenonderzoek.

 

Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten