Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance adviseur subsidieverwerving (zzp)

Geplaatst 4 jul. 2024
Project ID: YIS 9161289
Plaats
Almere, Hybride
Uren
24 uur/week
Periode
3 maanden
Start: 19 aug. 2024
Einde: 18 nov. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 10 jul. 2024 17:00

Benodigde devices (telefoon/laptop) worden niet verstrekt door de opdrachtgever.

Uren: 16 tot 24 uur per week

Thuiswerken: in overleg

Startdatum: 19 augustus 2024

Einddatum: opdracht is voor 3 maanden, verlenging is mogelijk

Schaal: 12

Voorsteltermijn: Woensdag 10 juli om 17:00 uur

Sollicitatiegesprekken: zsm



Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en proactieve adviseur Subsidieverwerving die weet hoe subsidies binnengehaald kunnen worden en hoe die beheerd moeten worden. Je bent zelfstandig, een echte verbinder, netwerker en resultaatgericht en je voelt je prettig in een functie die jij zelf vorm en inhoud mag geven.

Wat ga jij doen

Als adviseur Subsidieverwerving voor de gemeente Almere volg jij verschillende Europese, nationale en andere subsidieprogramma’s en fondsen op de voet en signaleer je kansen en ontwikkelingen om de Almeerse opgaven te kunnen realiseren met de inzet van deze fondsen.

Je adviseert bestuur en organisatie over de subsidieverwerving en helpt bij de totstandkoming van subsidieprojecten. Jouw voornaamste aandachtsgebied is Europese fondsen (Interreg, Horizon, EUI, Urbact etc). Jij gaat zelf actief op zoek naar kansen en bouwt het netwerk hiervoor op zowel met de subsidieverstrekkers, als met partners zoals andere steden in Europa om zo samen consortia te kunnen opbouwen.

Je helpt de vakafdelingen om een pril projectidee uit te werken tot de subsidieaanvraag passend binnen een subsidieprogramma. Je schrijft vanuit jouw expertise mee aan de subsidieaanvraag, helpt om de begroting op te stellen en doorloopt de stappen die nodig zijn voor het indienen van de subsidieaanvraag.

Daarnaast begeleid je de lopende EU subsidieprojecten (bijvoorbeeld, Interreg-projecten, Horizon-projecten). Jij zorgt samen met de projectleider en financiële adviseur subsidies dat het project wordt uitgevoerd en wordt verantwoord conform de aanvraag en de voorwaarden van de subsidieovereenkomsten/beschikkingen.

Je vertegenwoordigt Almere en onderhoudt contacten in relevante netwerken/werkgroepen op het gebied van subsidieverwerving, zoals de MRA, G-40, VNG, de Nationale adviescommissies van Interreg-programma’s, en Eurocities.

  • Jij hebt een afgeronde universitaire opleiding (bestuurskunde, bedrijfseconomie, of een vergelijkbare opleiding);

  • Je hebt aantoonbare werkervaring met subsidieadvies, met name met Europese subsidies;

  • Expertise in het beheer van Europese subsidieprojecten met meerdere EU project partners;

  • Ervaring met projectmatig werken (complexe, multi-stakeholder projecten);

  • Ervaring in adviesfunctie;

  • Uitstekende beheersing van Engels en Nederlands in woord en schrift;

  • Enige algemene financiële kennis.

Wie ben je?

Jij bent in staat om op allerlei niveaus binnen en buiten de organisatie te acteren, een netwerk op te bouwen, te onderhouden en te benutten. Jij kunt je op hoofdlijnen snel inwerken in complexe projecten. Jij kunt projectmatig werken. Jij kunt goed schrijven en kernachtig communiceren zowel in het Nederlands als Engels. Je kunt collega’s enthousiasmeren, meenemen in de wereld van Europese subsidies en hen stimuleren om mee te doen aan de Europese projecten. Ook ben je bereid hen daarbij deels te ontzorgen.

Je onderhoudt relevante interne en externe contacten bijvoorbeeld de vakafdelingen en met andere EU steden en de subsidieverstrekkers. Jij weet de kansen op het gebied van subsidies voor Almere zo goed mogelijk in te schatten en te benutten.

Wij zoeken een collega die gewend is zelfstandig de werken en in verbinding met anderen resultaten weet te boeken. Je denkt in kansen en mogelijkheden, hebt interesse in Europa en Europese fondsen en kunt goed schakelen tussen het lokale en het Europese niveau. Je bent goed in staat om de verbindingen te leggen en Almere te vertegenwoordigen in verschillende (inter)nationale samenwerkingsverbanden.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten