Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance adviseur planning en control (zzp)

Geplaatst 6 dec. 2022
Project ID: YIS 9125051
Plaats
Dordrecht, Zuid-Holland
Uren
36 uur/week
Periode
5 maanden
Start: 2 jan. 2023
Einde: 6 jun. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 23 dec. 2022 12:00

Startdatum inzet: zsm

Tijdelijke functie/opdracht

Aantal uren p/w: 32-36 uur

Richttarief: €95,- op basis van schaal 11 Gemeente CAO

Hybride werken 50/50 thuis/kantoor. Inhurend manager heeft wel graag dat de kandidaat minimaal 2 dagen of meer op kantoor is.



Adviseur Planning & Control

Ter vervanging van ziekte zijn wij voor de komende 3 a 4 maanden op zoek naar een Adviseur Planning & Control. Als Adviseur Planning & Control geef je financieel advies op brede vraagstukken die betrekking hebben op projecten in de openbare ruimte en de klimaat- en duurzaamheidsopgave. Daarnaast speel je een rol in de bestuurlijke planning & control cyclus. Wil jij aan de slag in een overzichtelijke gemeente met grote stedelijke vraagstukken? Lees dan snel verder!

Wat ga je doen?

Jij bent dé verbindende schakel tussen verschillende organisatieonderdelen en het aanspreekpunt van het bestuur, management en/of budgethouders van de organisatieonderdelen, waarvoor jij adviseert. Dit betekent dat je weet wat er speelt in het netwerk en ook proactief informeert over risicofactoren rondom financiële aspecten en doelrealisatie. Je maakt graag het verschil door samen met management en medewerkers te werken aan inzichtelijke informatie en (financiële) prognoses. Je geeft advies over de (on)mogelijkheden binnen de bestaande wet- en regelgeving en de gemeentelijke kaders en richtlijnen en draagt bij aan eigentijds financieel beleid.

 

Daarnaast heb je een rol in de Planning & Control cyclus. Dit kunnen zowel de externe bestuurlijke producten als de interne managementrapportages zijn. Je werkt mee aan de uitvoering en verbetering van de Planning & Control processen en je bent bezig met vraagstukken over rechtmatigheid. Je geeft advies op en werkt mee aan bestuurlijke voorstellen, ontwikkelingen en bijdragen aan de Planning & Control cyclus. Met een integrale blik geef je gevraagd én ongevraagd advies.

 

Waar kom je te werken?

De gemeente Dordrecht is een 100.000+ gemeente die een aantal grote opgaves heeft. De stad heeft een forse groeiambitie en uitdagingen op het gebied van klimaat en het sociaal domein. Hiervoor is de "Agenda Dordrecht 2030" opgesteld en is er een paar honderd miljoen euro beschikbaar vanuit de verkoop van Eneco. Tegelijkertijd staat de financiële exploitatie structureel onder (toenemende) druk en wordt de uitdaging om de begroting sluitend te houden steeds groter. In onze financiële strategie kiest Dordrecht ervoor te blijven investeren in de stad. Als jij het leuk vindt een rol te spelen in dit speelveld en daarin bestuur en management bij te staan, dan hebben wij voor jou een fantastisch aanbod.

 

Het team

Je werkt binnen het team Planning & Control. Het team is in ontwikkeling en bestaat momenteel uit zo’n 20 medewerkers. We kennen op dit moment binnen ons team vijf taakgebieden: Advisering op projecten, intern management (clusters en opgaven), verbonden partijen, kaderstelling & risicomanagement en bestuurlijke advisering/P&C-cyclus. De adviseurs van het team werken binnen één of meerdere van die taakgebieden. Momenteel wordt, samen met de teamleden, de rol, opbouw en samenstelling van het team tegen het licht gehouden. Het team bestaat uit hechte en enthousiasts medewerkers die voor elkaar klaar staan en aandacht hebben voor werken in een fijne teamsfeer.

 

We zijn er trots op dat we goede kwaliteit leveren en blijven investeren in onze expertise en innovatie. In ons team-ontwikkelplan staan de leidende principes "naar de voorkant komen", "samenwerking en ontwikkeling" en "eenvoud en innovatie" voorop.

 

Wat neem je mee

Je bent een spontane collega met een gezonde dosis humor. Je weet van aanpakken en combineert graag taken van diverse abstractieniveaus (strategisch, tactisch, operationeel) met elkaar. Daarnaast houd je van de combinatie van vernieuwen én gewoon doen. Je werkt graag in een dynamische omgeving als zelfstandig professional en houdt ervan jezelf uit te dagen. 

Deze functie vraagt om een aanjagende én uitvoerende rol. Met een open blik ben je in staat het gehele werkveld te overzien. Je bent je bewust van je omgeving en jouw invloed hierop. Initiatief, overtuigingskracht, flexibiliteit, tact en het leggen van verbanden en verbindingen zijn daarin belangrijk. Je bent een adviseur die inhoudelijke argumenten, zowel schriftelijk als verbaal, goed weet over te brengen. Je hebt financieel inzicht en je vindt het leuk om vraagstukken uit te leggen aan een financiële leek.

 

Daarnaast heb je:

·  Hbo+ werk- en denkniveau (bij voorkeur een opleiding richting control/bedrijfseconomie)

·  Ervaring op het gebied van planning en control

·  Affiniteit met lokaal bestuur

·  Actuele kennis van gemeentelijke financiën of de bereidheid om je dit snel eigen te maken

Het betreft een inzet voor voorlopig 3 maanden met optie tot verlenging. De functie is ingeschaald op schaal 11 van de Gemeente COA. Zowel 32-36 is bespreekbaar.

           

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten