Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er (eenmanszaak) en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Het is niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance adviseur participatie (zzp)

Posted Aug 16, 2022
Project ID: YIS 9119506
Location
Maasdam , Zuid-Holland
Duration
5 maanden
(Sep 26, 2022 - Feb 16, 2023)
Hours/week
40 hrs/week
Payrate range
Unknown
Application Deadline: Sep 16, 2022 3:00 PM

Startdatum: zsm

Duur opdracht: 6 maanden met optie tot verlenging

Uren: 36-40 uur per week, minder uren zijn bespreekbaar

Schaal: 12 , tarief marktconform

Hybride werken is mogelijk.

 

Gemeente Hoeksche Waard.

We zoeken iemand voor de invulling van inwonersparticipatie/burgerschap en ook de implementatie vd Omgevingswet. Dus niet voor de invulling van de participatiewet. 

 

Als adviseur participatie maak je onderdeel uit van team Strategie. Samen met de gemeente, partners en inwoners bouwen we participatief aan nieuwe opgaven. Recent is het hoofdlijnenakkoord 2022-2026 door de coalitiepartijen aangeboden aan de gemeenteraad. Hierbij is toegezegd de komende vier jaar te werken aan een samenwerking gericht op ‘samen doordacht doen’. Onderling vertrouwen, transparantie en wederzijds respect zijn kernwoorden. Deze toezegging vormt het vertrekpunt bij de uitwerking van het hoofdlijnenakkoord in o.a. de nieuwe strategische opgaven van de gemeente. Het gaat om: 

1) Positionering HW: Hoeksche Waard stevige speler in de regio, 

2) Vitaal HW: integrale ontwikkeling tot levendige en verbonden dorpen, 

3) Verduurzaming: een klimaat- en toekomstbestendige gemeente en

4) Versterkte Verbindingen: verder bouwen aan de sociale basis in Hoeksche Waard.  

 

Als adviseur ben je verantwoordelijk voor de inbreng en borging van participatie in de opgaven.

Je hebt een adviserende rol, bent een prettige en stevige gesprekspartner, binnen en buiten de organisatie, en houdt het doel voor ogen. Natuurlijk vind je de resultaten heel belangrijk, maar de manier om tot die resultaten te komen telt voor jou misschien wel even zwaar.

Jij houdt van samenwerking, verbinden en de juiste dynamiek.

Je geeft niet snel op, krijgt anderen met je mee door jouw positieve energie en pakt de werkzaamheden actief op. 

 

extra informatie:  in deze rol ben je verantwoordelijk voor alle opgaven, werk je voorbij de domeinen en geef je handen en voeten aan de nieuwe strategische opgaven van de gemeente. Waarbij de beweging naar buiten de organisatie vooral belangrijk is. In deze rol ben je een echte adviseur die inhoud en expertise toevoegd aan de verschillende opgaven.

 

Jij neemt mee:

  • Jij hebt 3-5 jaar ervaring met participatie en begrijpt de politiek bestuurlijke context
  • Jij hebt een afgeronde wo opleiding
  • Je hebt ervaring met participatief werken als adviseur of een soortgelijke functie binnen een politiek bestuurlijke omgeving
  • Je bent een stevige gesprekspartner & adviseert gevraagd en ongevraagd
  • Je wordt blij van nieuwe dingen, pionieren en avonturieren. Je bent extravert, communicatief sterk en trekt er zelfstandig op uit waardoor de opgaven zorgvuldig en met aandacht worden opgepakt. Jij kunt bouwen, terwijl je zelf nog aan de basis moet werken en vindt het leuk om er een succes van te maken. Je bent een verbinder, floreert met een goede samenwerking en houdt van aanpakken 

Similar projects

+ Search all projects