Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance adviseur openbare orde en veiligheid (zzp)

Geplaatst 21 sep. 2022
Project ID: YIS 9121166
Plaats
Weert, Limburg
Uren
36 uur/week
Periode
4 maanden
Start: 3 okt. 2022
Einde: 1 feb. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 28 sep. 2022 10:00

Startdatum: zsm, herhaalde oproep

Einddatum: 01-02-2023

Werklocatie: Weert

Aantal uren per week: 36

Aantal dagen per week: 4 of 5, deels thuiswerken mogelijk

Indicatief tarief: 72.25 euro per uur - je bent echter vrij aan te bieden met een tarief op basis van je kennis en ervaring

Senioriteits niveau: senior

 

Je werkt samen met je collega's van team veiligheid, andere teams en externe partijen (zoals de politie, het zorg- en veiligheidshuis) aan het behouden en vergroten van de veiligheid In Cranendonck. Als dé adviseur openbare orde en veiligheid sta jij aan de lat voor bijvoorbeeld de aanpak van jeugdoverlast, de aanpak van woonoverlast, aanpak overlast AZC en hierbij het adviseren van de burgemeester.

 

Als adviseur openbare orde en veiligheid ben jij de spin in het web in het brede terrein van veiligheid. Je hebt hierin veel vrijheid en bepaalt dan ook je eigen agenda. Zo kan je de ene dag bezig zijn met meer operationele werkzaamheden (zoals de uitvoering van beleid) maar ook het ontwikkelen van beleid zoals het Integraal Lokaal Veiligheidsplan (ILVP), de jaarlijkse uitvoeringsplannen of op het gebied van handhaving/overlast (in de brede zin), heling, woonoverlast, jeugdoverlast.

En ben je de volgende dag meer strategisch aan de slag met het adviseren van de burgemeester als portefeuillehouder veiligheid, neem je deel aan verschillende overleggen of voer je projecten uit waarbij je ook op uitvoerend/operationeel niveau acteert binnen het veiligheidsdomein.

 

Daarnaast:

  • Adviseer je de burgemeester gevraagd en ongevraagd op het terrein van openbare orde en veiligheid. Bijvoorbeeld in de voorbereiding op het regionaal veiligheidsoverleg of tijdens een openbaar orde gerelateerd incident.
  • Onderhoud je relaties, zowel binnen als buiten de gemeentelijke organisatie.
  • Coördineer je veiligheidsvraagstukken met externe partners en verschillende teams binnen de gemeentelijke organisatie
  • Vervul je een ambassadeursrol namens de gemeente en de burgemeester in externe overleggen en met relaties
  • Voer je regie op (de activiteiten van) onze veiligheidspartners zoals de politie, het Zorg- en Veiligheidshuis en de Veiligheidsregio.
  • Tot slot ben je bereid om een functie in de regionale crisisorganisatie te vervullen.

 

Jij neemt mee: 

Wij hechten voor deze functie meer waarde aan de ervaring, dan aan een specifieke opleiding. 

Heb je eerder ervaring opgedaan in een zowel intern én extern gerichte, zowel adviserende als beleidsmatige rol, dan gaan we graag met je in gesprek.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten