Gemeenteprojecten

Freelance Adviseur Ondermijning

Geplaatst 4 jun. 2021
Project ID: YIS 9096055
Plaats
Hardinxveld-Giessendam
Duur
77 jaar, 6 maanden
(21 jun. 2021 - 1 jan. 2099)
Uren/week
18 hrs/week
Tarief
Unknown

Locatie: Hardinxveld-Giessendam

Sollicitatie deadline: 10-6 om 10:00 uur


Wat ga je doen?

Het college heeft ondermijning als een belangrijk thema benoemd en is 1 van de 3 prioriteiten uit het huidige Integraal Lokaal Veiligheidsprogramma. In deze (tijdelijke) opdracht ben jij  verantwoordelijk voor het opzetten van de aanpak van ondermijning binnen de gemeente. Je geeft daarbij invulling aan de taken die zijn opgenomen in het reeds opgezette plan van aanpak en de activiteiten die daaruit voortvloeien. Deze taken zijn onder andere het versterken van de informatiepositie, het initiëren en opzetten van een ondermijningsoverleg zowel intern als met externe partijen, het werken aan bewustwording, coördinatie op lopende casuïstiek en het organiseren en uitvoeren van integrale toezicht- en handhavingsacties.

 

Voor de uitvoering van de opdracht is het van belang om de samenwerking op te zoeken met externe partijen (zoals het RIEC en de politie) en hierbij de belangen van onze gemeente te behartigen. Ook adviseer en informeer je de burgemeester op het brede thema van ondermijning.   

 

Kortom, jij hebt veel kennis op het gebied van ondermijning en levert met deze opdracht een belangrijke bijdrage aan het behoud van een veilig en leefbaar Hardinxveld-Giessendam!


Wat neem je mee?

Wij zijn op zoek naar een ervaren adviseur, die complexe problemen kan analyseren en doorgronden. Iemand die zich soepel in een politiek-bestuurlijke omgeving beweegt, bekend is met besluitvormingsprocessen en weet welke omgevingsfactoren meespelen. Je hebt een duidelijke visie, kan deze goed overbrengen en in actie omzetten. Belangrijk daarbij zijn:

 

·      Hbo-/wo-werk en –denkniveau;

·      Uitstekende schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheden;

·      Relevante opleiding op het gebied van bijvoorbeeld recht, criminologie, openbare veiligheid of bestuurskunde;

·      Specifieke kennis op het gebied van ondermijning;

 

Waar kom je te werken?

Onze gemeente is een kleine en platte netwerkorganisatie met korte lijnen en een groot loyaliteitsgevoel. We werken zelf organiserend. Onze kernwaarden zijn: passie, aandacht, verbinden, lef en vertrouwen. Onze gemeente maakt onderdeel uit van de regio Drechtsteden.

 

Team Veiligheid

Je voert deze opdracht uit in het team Veiligheid. Ons team bestaat uit 5 bevlogen medewerkers die zich dagelijks inspannen in de complexe praktijk van mens, samenleving, ruimte en regelgeving. We zijn een hecht team en werken aan verschillende opdrachten. In ons team vinden we het belangrijk dat je een open houding hebt en makkelijk contact weet te maken met mensen. Elke dag is anders, waardoor het erg divers en uitdagend is om voor de gemeente Hardinxveld-Giessendam te werken. In deze bijzondere tijd werken wij allemaal vanuit huis. Digitale vaardigheden zijn dus van essentieel belang.