Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance adviseur omgevingsontwikkeling (zzp)

Geplaatst 15 dec. 2022
Project ID: YIS 9125427
Plaats
Panningen, Limburg
Uren
28 uur/week
Periode
1 jaar
Start: 9 jan. 2023
Einde: 1 jan. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 21 dec. 2022 13:00

Startdatum: 09-01-2023

Duur opdracht: 1-1-2024

Uren p week: 28 uur per week

Functieschaal: 10

Tarief: indicatie € 95 (Een hoger tarief is bespreekbaar, mits dat in lijn is met de kwaliteit van je cv)

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst



Opdrachtomschrijving

Gemeente Peel en Maas ontvangt nog altijd een toenemend aantal verzoeken op het gebied van woningbouw, mede ingegeven door het coalitieprogramma waarin bouwen en wonen in de volle breedte terugkomt. Ook op het gebied van landbouw en veeteelt (omschakeling, sanering) en bedrijvigheid staan ontwikkelingen niet stil.

Om deze reden zoekt de Gemeente Peel en Maas per direct ondersteuning op het gebied van ruimtelijke procedures. De variatie in type procedures is groot: van bestemmingsplannen tot aan behandeling principeverzoeken. We zullen de medewerker ook vragen plaats te nemen in de adviescommissie ruimtelijke kwaliteit, waar hij/zij de stedenbouwkundige zal helpen en ondersteunen.

 

Werkzaamheden:

·      Het voeren van gesprekken met aanvragers over de inhoud van initiatieven, vaak op locatie;

·      Het voeren van gesprekken met bestuurders over de politieke context en beleidsruimte, gerelateerd aan concrete initiatieven;

·      Beoordeling initiatief op de werkwijze van Gemeente Peel en Maas (zoals het denken in doelen, vanuit het perspectief van het dorp, gerelateerd aan de spanningsbogen uit de Kaderstelling);

·      Het begeleiden en opstellen van complexe ruimtelijke procedures, zoals uitgebreide omgevingsvergunningen en bestemmingsplannen.

·      Het ondersteunen van de stedenbouwkundige college in de adviescommissie ruimtelijke kwaliteit.


Kandidaatomschrijving

De kandidaat die de Gemeente Peel en Maas zoekt heeft ervaring met de begeleiding van complexe ruimtelijke procedures, waaronder uitgebreide omgevingsvergunningen en bestemmingsplannen.

De adviseur moet op een Peel en Maas wijze kunnen werken, oftewel heeft uitstekende sociale en contactuele eigenschappen en is iemand die de taal van de adviseur en de klant moeiteloos kan verbinden. Hij / zij heeft ook een flinke dosis creativiteit om met inwoners en hun wensen te werken met de gestelde kaders en wetgeving.

De competenties zoals omschreven zullen door de opdrachtgever worden beoordeeld tijdens het gesprek.

Start in week 2-2023

Standplaats: Peel en Maas, Ruimtelijke ordening en Milieu

Uren: min 28

Opleiding: min HBO

Niveau medior

 

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten