Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er (eenmanszaak) en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Het is niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance adviseur omgevingsontwikkeling (zzp)

Posted Jun 7, 2022
Project ID: YIS 9115814
Location
PANNINGEN
Duration
6 maanden
(Jun 30, 2022 - Jan 1, 2023)
Hours/week
24 hrs/week
Payrate range
Unknown
Application Deadline: Jun 24, 2022 2:00 PM

Startdatum: zo snel mogelijk

Duur opdracht: 1-1-2023

Uren per week: 22 uur per week

Tarief: indicatie € 90 (Een hoger tarief is bespreekbaar, mits dat in lijn is met de kwaliteit van het cv).

Geschikte kandidaten worden direct onder de aandacht gebracht, de vacature kan dan ook eerder gesloten worden.

 

 

Gemeente Peel en Maas ontvangt nog altijd een toenemend aantal verzoeken op het gebied van woningbouw, mede ingegeven door het coalitieprogramma waarin bouwen en wonen in de volle breedte terugkomt. Ook op het gebied van landbouw en veeteelt (omschakeling, sanering) en bedrijvigheid staan ontwikkelingen niet stil.

 

Om deze reden zoekt de Gemeente Peel en Maas per direct ondersteuning op het gebied van ruimtelijke procedures. De variatie in type procedures is groot: van bestemmingsplannen tot aan behandeling principeverzoeken, maar ook zogenaamde win-win kavels en bijbehorende bestemmingsplanwijzigingen.

 

Werkzaamheden:

·       Het voeren van gesprekken met aanvragers over de inhoud van initiatieven, vaak op locatie;

·       Het voeren van gesprekken met bestuurders over de politieke context en beleidsruimte, gerelateerd aan concrete initiatieven;

·       Beoordeling initiatief op de werkwijze van Gemeente Peel en Maas (zoals het denken in doelen, vanuit het perspectief van het dorp, gerelateerd aan de spanningsbogen uit de Kaderstelling);

·       Het begeleiden en opstellen van complexe ruimtelijke procedures, zoals uitgebreide omgevingsvergunningen en bestemmingsplannen.

 

Kandidaatomschrijving

De kandidaat die de Gemeente Peel en Maas zoekt heeft ervaring met de begeleiding van complexe ruimtelijke procedures, waaronder uitgebreide omgevingsvergunningen en bestemmingsplannen.

De adviseur moet op een Peel en Maas wijze kunnen werken, oftewel heeft uitstekende sociale en contactuele eigenschappen en is iemand die de taal van de adviseur en de klant moeiteloos kan verbinden. 

Hij / zij heeft ook een flinke dosis creativiteit om met inwoners en hun wensen te werken met de gestelde kaders en wetgeving.

De competenties zoals omschreven zullen door de opdrachtgever worden beoordeeld tijdens het gesprek.

 

 

Functie eisen

 

·       werkervaring opgedaan in de afgelopen jaren met de begeleiding van complexe ruimtelijke procedures binnen een gemeentelijke organisatie

·       minimaal een afgeronde Hbo-opleiding

·       aantoonbaar werkervaring opgedaan met procesregie en op het terrein van planologie

·       thuiswerken kan in overleg.

 

Competenties

·       Goed voorbereid op het gesprek/ ingelezen over de gemeente Peel en Maas

·       Competenties: Kundig, Daadkrachtig, Bescheiden, Politiek bestuurlijk sensitief, Communicatief vaardig

 

Similar projects

+ Search all projects