Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance adviseur marketing en communicatie (zzp)

Geplaatst 24 mrt. 2023
Project ID: YIS 9130939
Plaats
Groningen, Groningen
Uren
32 uur/week
Periode
4 maanden
Start: 10 apr. 2023
Einde: 31 jul. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 30 mrt. 2023 16:00

Stardatum: Zsm

Duur: t/m 31-7-2023

Inzet: 24-36 uur per week

Inschaling: Schaal 10, CAO Gemeenten



Groningen werkt Slim, hét duurzaamheidsplatform voor bedrijven en instellingen zoekt een enthousiaste medior adviseur Marketing en Communicatie.

 

Over Groningen Werkt Slim

Dit duurzaamheidsplatform is opgericht in 2019 en een initiatief van de vier Groninger bedrijvenverenigingen Zuidoost, WEST, VBNO en GCC, de gemeente Groningen en provincie Groningen. De missie van het platform is om bedrijven en instellingen in de gemeente en provincie Groningen te ondersteunen in hun doel CO2-energieneutraal te ondernemen. De gemeente Groningen heeft de ambitie om in 2035 CO² neutraal te zijn, ook de bedrijven dus. De provincie koerst op 2050. De adviseurs  van Groningen Werkt Slim helpen ondernemers met onafhankelijk advies en zetten hun kennis en netwerk voor hen in. Ook het leggen en onderhouden van relaties met kennisinstellingen en organisaties actief op gebied van energietransitie behoort tot de taken van de adviseurs om samen te zoeken naar innovatieve oplossingen en het starten concrete projecten.

 

Wat je van de functie kunt verwachten:

In de rol van adviseur marketing en communicatie heb je de ruimte om je kwaliteiten, kennis en ervaring in te zetten om de naamsbekendheid van Groningen Werkt Slim te vergroten en de doelen uit het jaarplan om te zetten in passende marketingcommunicatieboodschappen en middelen. Het team marketingcommunicatie bestaat naast de adviseur uit een medewerker en een stagiaire. De adviseur geeft functioneel leiding aan dit team en werkt nauw samen met de projectleider.

Je vervult een sleutelrol binnen het team en ontwikkelt het strategische en tactische (deel)communicatieplan. Ook de uitvoering hoort erbij. Je weet wat de ontwikkelingen zijn in de wereld van media, communicatie en (online-)marketing en in de wereld van de energietransitie/duurzaam ondernemen. Ook kun jij je goed inleven in de doelgroep ondernemers, beweeg je gemakkelijk binnen (grote) organisaties zoals gemeenten en stap je gemakkelijk op mensen af. Wat verder ook bij jou past:

·        Opstellen en uitvoeren van strategisch communicatieplan;

·        Adviseren over marketingcommunicatievraagstukken;

·        Campagnes bedenken en uitvoeren;

·        Websites en social media beheren en bereik vergroten;

·        Samenwerking met stuur- en werkgroepleden;

·        Samenwerking met creatieve bureaus;

·        Organiseren van bijeenkomsten.

 

Waar je komt te werken:

Je bent onderdeel van de afdeling Communicatie Advies, wat weer valt onder de directie Mens, Organisatie & Communicatie van het Shared Service Center.

De afdeling bestaat uit ca. 17 vaste (senior) communicatie-adviseurs en ca. 15 externe adviseurs.

Je werkt nauw samen met collega’s van de afdeling Communicatie Advies, afdeling Communicatie Uitvoering (webredactie, nieuwsredactie, vormgeving) en de woordvoerders en bestuursadviseurs van het college.

In de dagelijks praktijk werk je vooral met het team Groningen Werkt Slim.

Het mooie aan het werken bij Groningen Werkt Slim is dat elk teamlid intrinsiek gemotiveerd is om een positieve bijdrage te leveren aan een wereld waarin zo weinig mogelijk energie wordt gebruikt zodat de negatieve effecten op klimaatverandering beperkt blijven. Daarnaast zijn er korte lijnen en een informele werksfeer binnen het team en is een flexibele houding belangrijk omdat de er veel gebeurt in de wereld van duurzaamheid, ook voor ondernemers. Als team moet je hierop kunnen inspelen. Het team bestaat momenteel uit 7 personen.

Om als Adviseur Marketing en Communicatie succesvol te zijn, vragen wij het volgende van jou:

  • Je bent een enthousiaste collega met passie voor communicatie. Je staat in nauw contact met anderen, je weet met jouw communicatieve vaardigheden en aanpassingsvermogen makkelijk te schakelen tussen de diverse interne en externe stakeholders.

  • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring als (marketing) communicatieadviseur bij voorkeur in een publieke organisatie

  • Je hebt een relevante hbo of wo diploma richting Communicatie;

  • Je bent in het bezit van een rijbewijs of bereid om te reizen;

  • Je bent een professional met energie, tact, mensenkennis, een hands-on mentaliteit en analytisch denkvermogen en humor.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten