Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance adviseur marketing Biesboschcentrum Dordrecht (zzp)

Geplaatst 15 feb. 2024
Project ID: YIS 9150550
Plaats
Dordrecht, Hybride
Uren
24 uur/week
Periode
6 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 15 aug. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 22 feb. 2024 12:00

Reden inhuur: Expertise aangaande positionering Biesboschcentrum

Schaal: 11 Gemeente CAO op basis van kennis en ervaring

Aantal uren: gemiddeld 24 uur per week.

Startdatum: z.s.m.

Duur voor nu: t/m juli 2024 met optie tot verlenging

In deze rol is hybride werken mogelijk. Werken op kantoor geniet de voorkeur

Richttarief: €92,- all-in richttarief


Biesbosch Centrum Dordrecht

Het Biesboschcentrum Dordrecht (BCD) is een belangrijke plek voor de gemeente Dordrecht. Het is een entreepoort naar de Biesbosch voor inwoners en toeristen, waar ze kennis maken met dit gebied en de natuur kunnen beleven op steenworp afstand van de binnenstad.

BCD ontvangt jaarlijks gemiddeld 125.000 bezoekers. Als het terrein en de botenverhuur worden meegeteld zijn dat ruim 400.000 bezoekers per jaar.

Per 1 januari 2021 is BCD inclusief het personeel overgekomen van het Parkschap naar de gemeente. De aanleiding hiervoor was het opheffen van de gemeenschappelijke regeling voor de Biesbosch.

De invlechting van BCD in de gemeentelijke organisatie biedt de nodige kansen waarmee de potentie van het centrum beter benut kan worden en aan kracht kan winnen. BCD is immers een prachtige locatie voor het aanbieden van educatieprogramma's, biedt plek aan een betrokken vrijwilligersnetwerk en is de meest vooraanstaande gastheer in het natuurgebied. Momenteel wordt het centrum, inclusief de recreatieve functie, op basisniveau geëxploiteerd.

De opdracht

BCD kan veel meer bieden (en biedt vaak al meer) dan de basale activiteiten op het gebied van Natuur- en Milieueducatie. Bijvoorbeeld op het gebied van toerisme, recreatie, cultuur, sport en bewegen, participatie en het ‘hoederschap’ van de natuurwaarden van het gebied. Daarnaast streeft BCD er naar om tot een beter sluitende exploitatie te komen.

Deze twee aanleidingen samen maken dat er behoefte is aan analyse, advisering en een (marketing)plan. Met daarin de volgende componenten:

· Inzicht in de meer commerciële mogelijkheden. De (mogelijk extra) aan te bieden producten en diensten, met per onderdeel een uitwerking van:

- de doelgroepen (consumenten, ‘business to business’) voor wie deze producten en diensten interessant kunnen zijn. Ook die van buiten de gemeente;

- de globaal te verwachten daaraan verbonden kosten (structureel en incidenteel);

- de globaal te verwachten daaruit voortkomende inkomsten.

· Inzicht in de mogelijkheden van BCD die bijdragen aan de opgaven van de gemeente Dordrecht, van andere (lokaal, regionaal, landelijk) overheden en van uitvoeringsorganisatie, ngo’s, belangenorganisaties, etc. Met ook per onderdeel weer een uitwerking van:

- wat BCD bij zou kunnen dragen aan de opgave van de betreffende interne of externe stakeholder;

- wat globaal de (incidentele en structurele) kosten voor BCD zouden zijn;

- in welke mate de betreffende interne of externe stakeholder daadwerkelijk voor dekking zou kunnen zorgen.

· Advies over de te continueren, (extra) te ontwikkelen en af te bouwen producten en diensten. Aangevuld met een advies over de wijze waarop: zelf doen vs. exploitatie door derden.

· Een plan dat beschrijft hoe de beoogde inkomsten en dekkingen kunnen worden gerealiseerd door de verschillende onderdelen van het aanbod op een effectieve wijze bij de verschillende doelgroepen en stakeholders onder de aandacht te brengen.

Een belangrijke randvoorwaarde is dat één en ander steeds past binnen de unieke natuurwaarde van het gebied. Als startpunt voor de analyse is al een overzicht van de stakeholders gemaakt. En een eerste analyse van de ambities van de belangrijkste stakeholders en de (mogelijke) bijdrage van BCD daaraan.

Wie we zoeken

BCD zoekt een adviseur die de volgende kennis en ervaring meebrengt:

· Relevante opleiding (marketing, toerisme, hospitality, commerciële economie, bedrijfskunde) op minimaal HBO-niveau.

· Ervaring met soortgelijke opdrachten waar analyse, advisering, marketing en planvorming elkaar raken.

· Affiniteit met het werkveld van natuur- en milieueducatie. sport, cultuur of andere publieksvoorzieningen.

· Ervaring met het – op basis van hun inspanningen en opgaven – bij elkaar brengen van mensen en organisatieonderdelen binnen een gemeentelijke organisatie.

· Ervaring met het in kaart brengen van het ‘financieringslandschap’ en de subsidiemogelijkheden van een organisatie als BCD.

· Ervaring met het werken bij non-profit organisaties of overheden(pré)

Daarnaast zijn we op zoek naar iemand met de volgende competenties:

  • Organisatiesensitief

  • Je bent in staat om de dwarsverbanden te zien tussen de interne klant(gemeente Dordrecht) en snapt de belangen van de klant hierin;

  • Je weet hoe je met verschillende stakeholders om dient te gaan en bent daarnaast assertief & outgoing.

  • Ervaring met het financieringslandschap in combinatie met een gemeente is een dikke pré;

  • Je weet het overzicht te behouden, de dwarsverbanden te zien, stakeholders te managen en tegelijkertijd gelijkmatig resultaat te boeken;

  • Je bent in staat om in een korte periode een ambitieus plan neer te leggen als onderlegger voor de betere zichtbaarheid van het Biesboschcentrum

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten