Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance adviseur kunst en cultuur (zzp)

Geplaatst 3 apr. 2023
Project ID: YIS 9131513
Plaats
Maasdam
Uren
5 uur/week
Periode
5 maanden
Start: 26 apr. 2023
Einde: 3 okt. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 14 apr. 2023 12:00
  • Zsm starten t/m 31-12-2023 met optie op verlenging

  • Schaal 9/10

  • 5 uur per week is gebaseerd op basis van het budget, uitgaande van een max. tarief van €77,- . Bij een lager tarief, zijn er meer uren beschikbaar.

    We staan ook open voor iets minder ervaren kandidaten, zolang ze wel voldoen aan alle genoemde functie-eisen.

  • Deadline voorstellen vrijdag 14 april 12.00 uur. Gesprekken vinden plaats op maandag 24 april tussen 10.00-12.00 uur, bij voorkeur live op locatie maar het kan ook via MS Teams.




Het kernteam Kunst en Cultuur is onderdeel van het team Participatie en Leefbaarheid dat bestaat uit 16 collega’s die zich naast Kunst en Cultuur bezighouden met advisering op het gebied van Sport, Schulddienstverlening, Armoede en Welzijn.

Het kernteam Kunst en Cultuur bestaat uit 2 collega’s in vaste dienst, 1 collega die tijdelijk wordt ingehuurd als deelprojectleider voor de mogelijke realisatie van een cultuurhuis en een vaste ondersteuner. Door toegenomen werkzaamheden is er behoefte aan inhuur binnen het kernteam Kunst en Cultuur. Het kernteam houdt zich o.a. bezig met de realisatie van de uitvoering van de Cultuurnota en Cultuuragenda. Daarnaast houden zij zich bezig met account- en relatiemanagement van musea, bibliotheken, cultuurcoach, CmK en het onderhoud van (buiten)kunst. Maar ook het stimuleren, motiveren en faciliteren van nieuwe initiatieven op het gebied van kunst en cultuur binnen het culturele veld. Elke week vindt er afstemming plaats met de collega’s binnen het kernteam Kunst en Cultuur waarbinnen de voortgang en acties worden versproken.

Wat ga je doen?

•            Je bent accounthouder van de zang- en muziekverenigingen

•            Het opstellen van uitvoeringsregels voor festivals

•            Het opzetten van het accounthouderschap op het gebied van dans, toneel/theater

•            Je beantwoordt binnenkomende vragen over het thema Kunst

Voor deze opdracht geldt dat je hybride kunt werken. Iedere donderdagochtend vindt het Kunst en Cultuur overleg plaats op locatie bij de gemeente, het zou fijn zijn als je daarbij aanwezig kunt zijn. Tevens kan het voorkomen dat je verenigingen bezoekt (soms ook buiten kantoortijden).

·       Passie voor Kunst en Cultuur

·       Bij voorkeur ervaring in een soortgelijke rol, maar in ieder geval ervaring binnen een gemeente

·       Ervaring met het zelfstandig behandelen van subsidie aanvragen

·       Goede en duidelijke communicatieve (zowel mondeling als schriftelijke) vaardigheden

·       Politieke antenne/sensitiviteit

·       Hands-on, vlot en zelfstandig acties oppakken en uitvoeren. Pro-activiteit is erg belangrijk in deze rol en er is weinig tijd voor inwerken

·       Flexibel: zowel qua inhoud als praktisch. Uit het wekelijks overleg met de wethouder komen nieuwe zaken naar voren die opgepakt moeten worden, dit wordt binnen het team verdeeld. Uitwisseling van bepaalde taken is daarom mogelijk. Maar ook flexibel in praktisch opzicht: het kan voorkomen dat je een keer buiten kantoortijden een vereniging bezoekt. 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten