Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance adviseur juridische zaken (zzp)

Geplaatst 11 mrt. 2022
Project ID: YIS 9110963
Plaats
Hoornaar
Uren
36 uur/week
Periode
2 maanden
Start: 18 apr. 2022
Einde: 1 jul. 2022
Tarief
Onbekend

Deadline sollicitatie: 13-04 12:00 uur (verlengd)

Startdatum inzet: zo snel mogelijk

Einddatum inzet 1-7-2022

Uren per week: 36

Tarief: Schaal 11

 

Dit ga je doen

Juridische Zaken ondersteunt alle vakteams. Jij doet dit vooral op het gebied van bestuursrecht, waaronder het omgevingsrecht. 

Vaak sluit je aan bij multidisciplinaire projectgroepen. Je bent altijd betrokken bij interessante onderwerpen en dito juridische vraagstukken. Van die afwisseling krijg je energie. 

De nieuwe Omgevingswet staat allang op stapel. De verwachting is dat dat deze in januari 2023 van kracht wordt. Jij heb je er al in verdiept en denkt mee over de implicaties die deze wet voor het lokale beleid van Molenlanden heeft. 

Het komt voor dat je de gemeente vertegenwoordigt in gerechtelijke procedures. Jij hebt het talent om het standpunt van de gemeente op een kernachtige manier te presenteren. Onverwachte vragen? Je bent goed voorbereid en raakt niet snel van je stuk. 

 

Profiel

  • Je hebt een juridische opleiding op academisch niveau op het gebied van bestuursrecht bij voorkeur met specialisatie omgevingsrecht. Ook al kun je bouwen op professionele collega’s; je moet uitermate zelfstandig opereren.
  • Jij hebt een flink aantal jaren ervaring bij een overheidsinstelling. Het is een pre als je al procesvertegenwoordiging in bezwaar- en (hoger) beroepsprocedures hebt gedaan.
  • Als praktisch ingestelde generalist bekijk je problemen van alle kanten. Je haarscherpe analyses vertaal je in goed onderbouwde adviezen. Je haalt daarbij alles uit de kast om het onmogelijke mogelijk maken. Complexe materie? Jij danst makkelijk tussen de schalen en weet zaken op elk niveau uit te leggen.
  • Het is een pre als je bekend bent met de Omgevingswet en je verdiept hebt in de materie. Dat betekent niet dat je alle wetteksten je al volledig eigen hebt gemaakt.

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten