Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance adviseur interne communicatie (zzp)

Geplaatst 9 jan. 2024
Project ID: YIS 9147519
Plaats
Horst, Hybride
Uren
28 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 29 jan. 2024
Einde: 31 jul. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 19 jan. 2024 13:00

Startdatum: z.s.m.

Duur tot 31-07-2024

Inzet: 28 uren per week

Schaal 11, communicatiemedewerker/adviseur, cao Gemeenten

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst.

Update: kandidaten zijn reeds voorgedragen, alleen kandidaten met reeds ervaring binnen een gemeente en in deze functie kunnen nog reageren.



Er staan grote ontwikkelingen en projecten gepland, die de organisatie raken, waarbij interne communicatie extra aandacht vraagt. Wij zijn op zoek naar een tijdelijke collega die de rol van communicatieadviseur hiervoor oppakt.

Een communicatieadviseur die ervoor kan zorgen dat communicatie bijdraagt aan de doelen van de veranderingen in de organisatie, zoals opgavengericht werken, WOO en verbouwing gemeentehuis, gericht op meer verbondenheid en betrokkenheid binnen de organisatie.

Word jij onze tijdelijke collega? Dan kun je rekenen op een fijn communicatieteam met collega's die de analyses en de communicatie-aanpak oppakken.

Samen werken jullie op basis van jouw strategisch communicatieadvies met een content-planning aan het bereiken van de interne communicatiedoelen. Ook stem je af met de communicatieadviseurs die gekoppeld zijn aan de inhoudelijke portefeuilles en programma's van de gemeente. Zij kijken met je mee welke inhoudelijke thema's ook in de interne communicatie een plek moeten krijgen. Ook heb je contact met de gemeentesecretaris, kwartiermaker voor organisatieontwikkeling en projectleider van de verbouwing en de WOO om samen de prioriteiten te bepalen. Jij treedt hierbij op als stevige sparringpartner. Binnenkort zijn bovendien de resultaten van het onderzoek naar de kwaliteit van de interne communicatie binnen. Hier kun je meteen gebruik van maken. Samen met het team ga je met de conclusies en aanbevelingen aan de slag.


Zo breng jij ons verder:

Als communicatieprofessional ben je breed inzetbaar en kun je goed schakelen tussen de diverse communicatiewerkzaamheden. Je hebt ervaring met het werken in projecten en kunt goed omgaan met verschillende belangen en personen binnen een project. Jij hebt snel door wat er speelt in een organisatie. Ook kun je je inleven in de drijfveren en belangen van collega’s en die inzichten vertalen naar relevante communicatieadviezen. Je kunt goed samenwerken en bent een aanpakker. Je houdt ervan om middelen te ontwikkelen en effectief in te zetten.

We zoeken de volgende competenties:

·        Jij bent communicatief vaardig en hebt een groot inlevingsvermogen

·        Jij bent in staat snel te schakelen en met verschillende onderwerpen tegelijkertijd bezig te zijn

·        Je houdt van direct en duidelijk schrijven

·        Het gebruik van digitale tools, social media en websites is voor jou een vanzelfsprekendheid

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten