Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance adviseur integriteit (zzp)

Geplaatst 20 mei 2022
Project ID: YIS 9115009
Plaats
Helmond
Uren
36 uur/week
Periode
4 maanden
Start: 1 jul. 2022
Einde: 1 nov. 2022
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 8 jun. 2022 12:00

Startdatum inzet: 1-7-2022

Einddatum inzet: 31-10-2022

Uren: 36 per week

Schaal 11 cao gemeenten

 

De inwoners en bedrijven van de stad moeten blindelings aan kunnen op het integer handelen van het bestuur en de ambtelijke organisatie. Inwoners zijn in veel opzichten afhankelijk van het handelen van de gemeente en haar medewerkers en besluiten kunnen soms diep ingrijpen in het leven van inwoners. 

Integer handelen betekent dat het bestuur en de organisatie eerlijk en betrouwbaar is, dat inwoners en bedrijven correct en respectvol behandeld worden. 

Gemeente Helmond wilt dit uitstralen naar de stad en daarom is het belangrijk dat zij het voorleven vanuit de eigen organisatie. 

 

 

De uitdaging

Integer werken betekent dat je professioneel, dienstbaar, onafhankelijk, betrouwbaar en zorgvuldig werkt. Je neemt verantwoordelijkheid voor je eigen handelen, je bent aanspreekbaar op je gedrag, en je spreekt anderen hierop aan. Je bent je bewust van het vertrouwen dat mensen in je stellen.

 

Als Integriteitsmedewerker speel jij een sleutelrol in de ontwikkeling en uitvoering van het integriteitsbeleid. Je werkdag ziet er veelzijdig uit. Op het ene moment ben je bezig met het ontwikkelen van beleid, het volgende moment sta je een medewerker of inwoner te woord over een concrete integriteitscasus. Je staat daarbij in nauwe verbinding met de burgemeester en gemeentesecretaris als hoeders van de bestuurlijke respectievelijk ambtelijke integriteit.

 

Jouw werkweek

Op maandag heb je contact met de vertrouwenspersonen om kennis en ervaringen uit te wisselen, en om acties af te stemmen. Vanuit daar ga je door naar de directie om een advies over een training op management niveau uit te brengen. Tevens heb je het rapport van afgelopen jaar bij je waaruit blijkt dat er ook in Helmond nog steeds aandacht aan geschonken moet worden.

Dinsdag werk je een aantal mailtjes weg die zijn binnen gekomen over integriteit. Een aantal die voelen voor je collega’s als “grijs” gebied, maar zijn voor jou zo klaar als een klontje. Bij een aantal andere wil je graag nog even sparren met de collega’s om je heen. ’s Middags geef je een workshop aan nieuwe medewerkers van de gemeente Helmond. Aan jou de taak om ze wegwijs te maken in het integriteitsbeleid van de gemeente Helmond.

Het is bijna zover: de week van de Integriteit staat voor de deur. Natuurlijk ben jij het hele jaar met dit onderwerp bezig, maar toch een mooi moment om wat extra bewustwording voor dit onderwerp te kweken. Op woensdag ga jij er daarom eens goed voor zitten om een aantal leuke, inspirerende workshops voor jouw collega’s te regelen.

Deze week heb je ook nog bijeenkomst met andere integriteitscoördinatoren uit andere gemeenten. Een mooi moment om je kennis en ervaringen te delen. Een workshop wettelijke en basisnormen integriteit staat op het programma, zodat jij je kennis waaraan alle overheidsinstanties zich moeten houden actueel blijft.

 

 

De ideale kandidaat

Je hebt een feilloos kompas voor integriteit en weet hiermee een hoog ambitieniveau waar te maken. 

Je hebt een academisch werk- en denkniveau, bijvoorbeeld een (afgeronde) studie in een richting Recht, Bestuurskunde of HRM. 

Verder heb je ervaring in het werk van adviseur integriteit of integriteitscoördinator, niet alleen op het gebied van handhaving en onderzoek, maar ook op het gebied van bewustwording. 

Bij voorkeur heb je ervaring binnen een gemeentelijke organisatie of een organisatie waarin bestuurlijke context aanwezig is.

·       Je hebt ruime ervaring met het geven van advies en je bent gewend om onder druk te werken. Op stressvolle momenten blijf je rustig

·       Je durft tegendraads te adviseren, staat stevig in je schoenen, tegelijk ben je prettig om mee te werken en weet je mensen voor je advies en standpunt te winnen

·       Je hebt een aanstekelijke drive, bent verbindend, kritisch en authentiek. Hierbij beschik je over een constructieve en oplossingsgerichte manier van werken

·       Je ziet er niet tegenop het woord te nemen, naar voren te stappen en te spreken in het openbaar, en tegelijk voel je je ook achter de schermen, als drijvende kracht en adviseur thuis

·       Je hebt een goed gevoel voor sociale processen en politiek-bestuurlijke verhoudingen.

 

 Over gemeente Helmond

Werken bij de gemeente Helmond betekent werken bij een organisatie die zich continu ontwikkelt en boordevol ambitie zit. Dat moet ook, want, ook al zijn in gemeente Helmond mooie dingen bereikt, de samenleving verandert. Helmond is een stad in beweging. Er wordt met trots gewerkt vanuit verbinding, vertrouwen en waardering. Een integrale benadering met vernieuwende en innovatieve ideeën.

 

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten