Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er (eenmanszaak) en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Het is niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance adviseur informatiebeheer (zzp)

Posted Jul 1, 2022
Project ID: YIS 9117242
Location
Hanzeplein, Groningen , Groningen
Duration
10 maanden
(Sep 5, 2022 - Jul 10, 2023)
Hours/week
36 hrs/week
Payrate range
Unknown
Application Deadline: Aug 26, 2022 2:00 PM

Startdatum: zsm in overleg

Duur: 1 jaar

Inzet: 32-36 uren per week

Schaal 10, CAO 

 

 

Werk jij samen met de GGD aan de gezondheid van alle Groningers?

Gezond zijn is meer dan niet ziek zijn. Gezond zijn is ook meedoen in de maatschappij, sociale contacten hebben en een gevoel van controle over je eigen leven kunnen ervaren. Het motto van GGD Groningen is ‘Samen werken aan gezondheid’. Zo’n 450 GGD-professionals werken dagelijks aan de gezondheid, het welzijn en de veiligheid van alle inwoners van de provincie Groningen. Dit doen wij namens alle Groninger gemeenten. Preventie en positieve gezondheid zijn daarbij belangrijke aandachtspunten. Als adviseur Informatiebeheer ben je verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van goed en betrouwbaar Informatiebeheer. De GGD wil het Informatiebeheer op orde krijgen en dient te voldoen aan de nieuwe Wet Open Overheid.

 

De GGD is volop in ontwikkeling op het gebied van informatiemanagement, security, privacy en gegevensbescherming en geeft bij deze vacature de voorkeur aan een adviseur die op termijn de ambitie heeft om een breder takenpakket op te pakken bijvoorbeeld het gebied van informatiebeveiliging. 

 

Welke werkzaamheden ga je uitvoeren?

·        Vertaalt (wijzigingen in) wet- en regelgeving naar (wijzigingen in) beleid (voldoen aan de Wet open overheid) op het gebied van informatiebeheer voor de eigen organisatie;

·        Vertaalt het informatiebeheerbeleid naar uitvoeringskaders en procedures op het gebied van informatiebeheer en begeleidt de GGD bij de uitvoering daarvan.

·        Monitort of het informatiebeheer beleid, uitvoeringskaders en procedures worden uitgevoerd; Werkt hierbij nauw samen met o.a. de informatiemanager, security- en privacy officer en functionaris gegevensbescherming.

·        Ziet toe op de uitvoering van de wettelijke taken zoals de jaarlijkse vernietiging, overbrenging naar de Groninger Archieven en extern uitplaatsing van archiefbescheiden;

·        Draagt zorg voor communicatie en bewustwording over informatiemanagement en archiefbeheer binnen de organisatie;

·        Bewaakt de kwaliteit van de uitvoering van het digitaal werken en ondersteunt verdere invoering van het digitaal werken;

·        Stelt de informatiebehoefte vast van proceseigenaren, maakt afspraken en adviseert klanten en collega’s op het gebied van (digitale) archivering en informatiebeheer;

·        Fungeert als intermediair tussen de klanten van de GGD onderling en de gemeente Groningen op het gebied van (digitale) archivering en archiefbeheer.

·        Toetst, analyseert en adviseert over de kwaliteit van het informatiebeheer;

·        Neemt deel aan projecten waarbij informatiebeheer aspecten een rol spelen zoals het aanschaffen van applicaties zoals een document managementsysteem of een zaaksysteem en het migreren en converteren van gegevens. 

 

 

Waar kom je te werken?

Als adviseur Informatiebeheer maak je deel uit van het team Informatiemanagement van de afdeling Bedrijfsvoering. Je standplaats is het Hanzeplein 120. De afdeling Bedrijfsvoering ondersteunt het primaire proces en zorgt ervoor dat medewerkers hun werk zo goed mogelijk kunnen doen. De afdeling bestaat uit de volgende clusters: control & financiën, HRM, communicatie, informatiemanagement, kwaliteit & juridische control, facilitair en klantcontact & receptie. Er zijn circa 45 mensen werkzaam.  

 

Wat vragen wij van jou?

·        Minimaal een afgeronde toegepaste opleiding op HBO niveau;

·        Je beschikt over kennis van documentmanagementsystemen, archiefprocessen en wet- en regelgeving;

·        Relevante werkervaring;

·        Ervaring met het werken volgens administratieve processen, procedures en richtlijnen. 

 

Competenties

Je hebt een sterk analytisch vermogen. Je bent een kei in het begeleiden van informatiebeheer verbeterprogramma's. Je hebt een verbindende, proactieve, en oplossingsgerichte houding. Hierin is communicatie jouw tweede natuur. 

 

Wat krijg je van ons?

  • Een informele en open sfeer waar resultaatgericht wordt gewerkt en waar veel aandacht is voor leren en ontwikkelen.
  • Een uitdagende functie in een organisatie waar nog genoeg is te ontwikkelen en waar jij dankzij jouw kennis en ervaring jouw stempel op kan drukken.

 

Similar projects

+ Search all projects