Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance adviseur I & A (zzp)

Geplaatst 11 mrt. 2024
Project ID: YIS 9152567
Plaats
Lansingerland
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 2 apr. 2024
Einde: 2 okt. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 18 mrt. 2024 09:00

Duur: 4 maanden met optie op verlenging

Uren: 36 uur

Richttarief: open obv functieschaal 10

Gemeente Lansingerland

Startdatum inzet: 2-4-2024


- Overziet het applicatie- en gegevenslandschap, het architectuurmodel en de architectuurplaat. Kent de interne en externe informatiestromen.

- Adviseert tactisch (o.a. bij aanbestedingsprocedures) en operationeel over I&A onderwerpen, zoals cloud, ICT infrastructuur, middleware, standaard werkplek, telefonie, risicomanagement, informatiebeveiliging en – veiligheid, beveiliging, business continuity management.

- Volgt ontwikkelingen op de voornoemde onderwerpen en vertaalt deze naar de gemeentelijke situatie.

- Adviseert vanuit het overzicht en impact de informatiemanager bij de vertaling van (nieuwe) wensen en behoeften die voortkomen uit de ontwikkelingen in en de aanpassingen van het taakgebied/werkprocessen naar eisen en wensen met betrekking tot de informatievoorziening.

- Adviseert gevraagd en ongevraagd, onder meer over de toepassing van systemen en de relatie met andere systemen.

- Adviseert bij het change- en incidentmanagement.

- Adviseert bij het actualiseren van de ICT-architectuur en draagt met de advisering bij aan het werken onder deze architectuur.

- Neemt deel aan het overleg tussen de project portfolio manager, informatiemanager, adviseur I&A, onder voorzitterschap van de senior adviseur I&A over de lange termijnontwikkelingen en planning van projecten.

- Neemt deel aan het overleg tussen de informatiemanager, functioneel applicatiebeheer en adviseur I&A over de wijzigingen in de applicaties, onder andere voor wat betreft het creëren van overzicht en stellen van prioriteiten.

- Adviseert over acquisitie van componenten en systemen.

- Adviseert over de haalbaarheid van projectvoorstellen.

- Stelt mede acceptatiecriteria op vanuit de optiek van de architectuur.

- Signaleert en rapporteert over risico’s en doet voorstellen ter beheersing.

- Neemt deel aan het projectenboard en adviseert over de projecten en het stellen van prioriteiten.

- Levert als specialist een bijdrage aan projecten.

 

Context

- Specifieke beleidslijnen en daarbij behorende relevante wet- en regelgeving, processen en procedures zijn van belang voor de uitvoering van de werkzaamheden.

- Rapporteert aan de teammanager IP&A

- Informeert en stemt af met interne- en externe betrokkenen.

- HBO+ werk- en denkniveau.

- Essentiële competenties: omgevings- en organisatiebewustzijn, overzien van bedrijfsprocessen, analytisch vermogen, inlevingsvermogen, overtuigingskracht, visie, creativiteit, initiatief, samenwerken, mondelinge en schriftelijke communicatie.

 

Aanvullende opdracht:

  • De adviseur stelt naast bovenstaande werkzaamheden een plan van aanpak op voor de komende twee jaar. Met hierin advies over uit te voeren (verbeter)activiteiten (bijv. cloudstrategie, werkplek/server based computing, etc.)

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten