Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance adviseur grondzaken (zzp)

Geplaatst 12 mei 2023
Project ID: YIS 9133367
Plaats
Beek en Donk, Hybride
Uren
36 uur/week
Periode
7 maanden
Start: 1 jun. 2023
Einde: 31 dec. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 19 mei 2023 12:00

Startdatum 1 juni 2023

Einddatum 31 december 2023

Aantal uur per week 36

Functieschaal 10

Gaat jouw hart sneller kloppen van een aantrekkelijke leefomgeving en wil jij een bijdrage leveren aan de leefomgeving van de gemeente Laarbeek?

Dan heb jij geluk! De gemeente Laarbeek zoekt voor de periode 1-6-2023 tot en met 31-12-2023 adviseur grondzaken binnen de afdeling Leefomgeving. Voel jij je betrokken in Laarbeek? Of kun jij jouw hart ook van ‘lokale Laarbeekse affiniteit’ voorzien? In onze gemeente werken we niet alleen vóór onze inwoners, maar ook sámen met onze inwoners aan een aangename leef- en werkomgeving. Heb jij zin om dit samen met ons en de gemeenschap aan te gaan? Lees dan vooral verder.

Hoe ziet jouw functie eruit?

In jouw rol als adviseur grondzaken voer je onder andere de volgende taken uit.

-         Beantwoorden vragen grondzaken algemeen;

-         Behandelen reststrookverzoeken

-         Reststrookverzoeken anders dan de reguliere verzoeken;

-         Herzien reststrokenbeleid

-         Vestigen zakelijke rechten (ook accommodaties);

-         Verhuur / ingebruikgeving / jachtrecht;

-         Didam-publicaties;

-         Privaatrechtelijke handhaving indien niet bij team toetsing & handhaving. 

De organisatie

Wij - de gemeente Laarbeek - zijn een organisatie die midden in de samenleving staat. Wij voelen ons medeverantwoordelijk voor de kwaliteit van leven en werken van inwoners, bedrijven en instellingen in de gemeente. We hebben een professionele en resultaatgerichte organisatie en spelen adequaat in op ontwikkelingen in de samenleving.

De complexe opgaven van vandaag vragen om een Managementteam dat zich kan richten op bedrijfsvoering, strategische opgaven en de ontwikkeling van de organisatie. De organisatie wordt ingericht in drie afdelingen met elk een afdelingsmanager: Leefomgeving, Samenleving en Bedrijfsvoering.

De afdeling Leefomgeving is breed georiënteerd. Deze afdeling bestaat uit de Teams: Duurzaamheid, Ruimtelijk beleid, Ruimtelijke ontwikkeling, BOR, Toezicht & Handhaving en Buitendienst. Er werken ruim 50 professionals die landelijk beleid, vragen uit de samenleving en ambities van college en raad vertalen in lokaal ruimtelijk beleid en concrete projecten.

De teams worden samen meer verantwoordelijk voor persoonlijke en teamontwikkeling en meer taakvolwassen in de prioritering van werkzaamheden. Waar nodig wordt een werk- of beleidsplan gemaakt als uitwerking van de begroting.

We zoeken graag de samenwerking met inwoners, ondernemers, maatschappelijke partners en buurgemeenten. Daarbij kijken we steeds wat de best passende rol voor de gemeente is. Wij werken integraal, proactief en projectmatig en daarbij staat inwonersparticipatie centraal.

Ben jij de geschikte kandidaat?

Wij vinden het belangrijk dat je weet wat er leeft en speelt in onze gemeente en dat je graag nieuwe dingen leert. Jij bent inventief, zelfstandig en kunt snel schakelen. Ook kun jij (complexe) problemen analyseren en oplossingsgericht denken. Verder ben jij de ideale kandidaat als je:

-         Het leuk vindt de verbindingen tussen diverse beleidsvelden te zoeken;

-         Ondernemend en sociaal bent, maar ook goed kunt samenwerken; 

-         Om kunt gaan met tegenstrijdige belangen en beschikt over politiek-bestuurlijke sensitiviteit. Stevig in je schoenen staan, is een must;

-         Beschikt over een afgeronde hbo- of wo-opleiding

-         Affiniteit en ervaring hebt met grondzaken. 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten