Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance adviseur groen (zzp)

Geplaatst 19 apr. 2024
Project ID: YIS 9155921
Plaats
Almere
Uren
8 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 1 mei 2024
Einde: 1 nov. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 26 apr. 2024 12:00

Startdatum: 1-5-24 (in overleg)

Duur opdracht: 6 maanden met kans op verlenging

Uren: 8

Schaal: 10

Benodigde devices (telefoon/laptop) worden niet verstrekt door de opdrachtgever.

Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! 



Binnen de gemeentelijke opdracht ben je verantwoordelijk voor onderzoek en advies van beleid bij de uitvoering van de opdracht boscompensatie. Als adviseur groen adviseer je de gemeente Almere door het opstellen, onderbouwen en voorbereiden van dossiers, vragen en uitvoering van de ‘groene’ wet- en regelgeving zoals de Boscompensatie (voorheen via de Boswet, inmiddels opgenomen in de Wet natuurbescherming). Hiervoor is ervaring met, en kennis van bestuurlijke en juridische componenten binnen het gemeentelijke (natuur)beleid belangrijk.

Praktische informatie:

Deel 1: ca 60 uur. Deel 2: ca 128 uur.

Deel 1: inlezen en inwerken, info verzamelen, inventarisatie, afspraken maken en gesprekken voeren, bevindingen op een rij zetten, analyseren en terugkoppelen om samen keuzes te maken à 10 uur in de week voor een week of 6 = 60 uur.

Deel 2: er van uitgaande dat de memo uit 2019 vertrekpunt is, moet er hier bekeken worden of memo nog steeds conform de (bos)wet is. Vervolgens bespreken welke personen/functies verantwoordelijk zijn voor welke onderdelen (ook provincie betrekken). Voorstel doen voor de verankering en formeel vast laten stellen. Aansluitend info op intranet up to date maken.


Functie-eisen:

  • Je hebt minimaal een afgeronde HBO-opleiding, bij voorkeur groen georiënteerd zoals Bos- en Natuurbeheer.

  • Naast de inhoudelijke bagage zit kwaliteits- en klantgerichtheid in je bloed.

  • Als adviseur heb je een zeer goed gevoel voor bestuurlijke, politieke en juridische besluitvormingsprocessen en weet je signalen van belanghebbenden te er- en herkennen.

  • Als persoon sta je stevig in je schoenen en ziet in een probleem vooral uitdagingen. Je bent analytisch en kunt verbanden leggen. Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en kunt op alle niveaus helder communiceren en door jouw aanpak bereiken we goede resultaten.

  • Je bent in staat jouw werkzaamheden naar eigen inzicht te organiseren, signaleert kansen en bent in staat hier adequaat naar te handelen.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten