Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance adviseur financiële bestaanszekerheid (zzp)

Geplaatst 27 mrt. 2024
Project ID: YIS 9153942
Plaats
Capelle aan den IJssel, Hybride
Uren
32 uur/week
Periode
8 maanden
Start: 15 apr. 2024
Einde: 31 dec. 2024
Tarief
73 - 95 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 2 apr. 2024 12:00

Gemeente Capelle.

Start 15 april tot einde jaar.

Uren: 32/ week.



Afdeling Samenleving


De afdeling Samenleving werkt aan de basis voor een sociaal vitale stad. We willen dat elke  Capellenaar de mogelijkheid heeft om zich veilig en gezond te voelen, te participeren en zich te ontwikkelen. De afdeling ontwikkelt beleid, schept randvoorwaarden en regisseert. Zij doet dat in opdracht van het bestuur en in samenspraak met organisaties en bewoners en belanghebbenden die willen mee denken en werken aan onze doelen. De afdeling Samenleving bestaat uit vier units, te weten de unit Maatschappelijke Zorg en Participatie, de unit Jeugd, Educatie en Vrije Tijd, de unit Frontlijn en de unit Wmo. Het accounthouderschap van verschillende verbonden partijen in het sociaal domein, zoals Stichting Welzijn Capelle en het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG), waar de gemeente grote inhoudelijke en financiële belangen in heeft, is binnen de afdeling belegd.  

 

Capelle kent als grootstedelijke gemeente meer huishoudens met een laag inkomen en schuldenproblematiek dan het landelijk gemiddelde. Bij complexe problematiek spelen armoede en schulden in veel gevallen een rol. Effectieve bestrijding van armoede en schulden is daarom essentieel. De beleidsadviseur werkt hieraan met de senior adviseurs Armoede & Schulden en Werk & Inkomen op basis van het Beleidskader Aanpak Armoede en Schulden ‘Doen wat werkt’, 2021-2024, het Actieplan schulden aanpakken in Capelle en het Beleidskader Werk en Inkomen ‘Zeker in Capelle’, 2021-2024.

De functie op hoofdlijnen


Samen met de collega beleidsadviseurs binnen de afdeling en betrokken partijen en bewoners draag je zorg voor een integrale, samenhangende en gedragen uitvoering van het beleid. Daarbij gaat er momenteel veel aandacht naar de (recente) ontwikkelingen ten aanzien van financiële bestaanszekerheid als gevolg van de sterk stijgende kosten. Capelle heeft een divers aanbod aan lokale inkomensondersteunende regelingen en voorzieningen voor inwoners met een laag inkomen, uitgevoerd door verschillende organisaties.

Wij willen onderzoeken hoe dit eenvoudiger kan.


Heb jij flink wat kennis en ervaring met dit onderwerp en vind je het leuk om ons te helpen bij de doorontwikkeling van de inkomensondersteunende regelingen en voorzieningen en daarover een helder geschreven advies uit te brengen? En vervolgens de implementatie in goede banen te leiden? Naast dit onderwerp hebben we nog een aantal kleinere onderwerpen voor je op het gebied van financiële bestaanszekerheid om op te pakken, zoals de opdrachtverstrekking aan een aantal van onze partners en het verstevigen van de samenwerking met bewindvoerders.

Wat vragen wij?


  • Minimaal hbo werk- en denkniveau.

  • Sterke communicatieve vaardigheden: je kunt schrijven en vindt het leuk je advies mondeling over te brengen.

  • Je werkt van buiten naar binnen, zoekt samenwerking met maatschappelijke organisaties.

  • Actuele kennis van ontwikkelingen in het sociaal domein en met name van armoede- en schuldenbeleid.

  • Een initiatiefrijke, resultaatgerichte instelling en zelfstandige werkhouding.

  • Een op samenwerking gerichte, enthousiaste en flexibele collega.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten