Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance adviseur economie (zzp)

Geplaatst 18 jul. 2023
Project ID: YIS 9136950
Plaats
Hoornaar, Hybride
Uren
36 uur/week
Periode
5 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 31 dec. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 30 aug. 2023 12:00

Startdatum: Z.s.m.

Schaal: 11

Duur opdracht: tot het einde van het jaar

Hybride werken, standplaats is Hoornaar



Het team Economie & Toerisme (zes collega’s) geeft richting aan de ontwikkeling van de Molenlandse economie en toerisme. Het team is enthousiast, zelfstandig en eigenwijs. We gaan uit van een hoge eigen verantwoordelijkheid. Excellente dienstverlening en verbinding met stakeholders vinden we heel belangrijk. We hebben met - een been binnen en een been buiten - een verbindende rol en maken impact op verschillende dossiers.



Je nieuwe baan Economisch beleid maken, opstellen en uitvoeren. Dat doen we samen met experts van verschillende disciplines binnen de gemeente, het bestuur en externe partijen, zoals vertegenwoordigers van ondernemers in de gemeente. Jij behartigt de economische belangen van ondernemers binnen en buiten de gemeentelijke organisatie én verwoordt belangen van de gemeente naar externe partijen. Zowel op inhoud als proces, adviseer je collega’s, directie en bestuur. Waar nodig schrijf je college- en raadsvoorstellen.



In deze rol ligt de focus op de verdere ontwikkeling van de bedrijventerreinen; De komende jaren ligt de focus op het verder ontwikkelen en uitvoeren van het programma bedrijventerreinen. De grote lijnen zijn bepaald en gaan over het uitbreiden, verbeteren en toekomstbestendig maken van bedrijventerreinen. Dit programma werk je verder uit met interne en externe stakeholders.



Veel interne en externe contacten Jij bent dé verbinder in de regio en in de eigen organisatie (tussen de andere vakteams). Daarnaast heb je rechtstreeks contact met de wethouder en bestuur. Binnen Molenlanden werk je intensief samen met de adviseur agrarische economie en de accountmanager bedrijven. Je sluit aan bij verschillende netwerken in de regio, hebt veel contact met ondernemingsverenigingen en andere externe stakeholders. In de regio ligt trouwens ook een opgave om een regionale visie te ontwikkelen op bedrijventerreinen.


Must haves:


  • Je hebt een Hbo of academische opleiding op het gebied van economie of ruimtelijke economie.

  • Ook heb je affiniteit en ervaring met bedrijventerreinen en het verbeteren van de organisatiegraad van bedrijventerreinen.

  • Ervaring met de aan- en verkoop van kavels is een pre.

  • Je kent goed de weg in gemeenteland.

  • Het is fijn als je ook een sterk netwerk in onze regio hebt.

  • Je verbindt mensen en hun belangen en voelt goed aan wie je op het juiste moment moet betrekken en informeren.

  • Voor jou is het een tweede natuur om je soepel te bewegen binnen verschillende netwerken.

  • Als pionier bijt je je graag vast in nieuwe materie. Je leest je grondig in, brengt stakeholders in kaart en gaat ervoor. Daarbij heb je lef, zowel op het pakken van een stevige rol als het vinden van win-winoplossingen. 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten