Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance adviseur diversiteit en inclusie (zzp)

Geplaatst 25 nov. 2022
Project ID: YIS 9124489
Plaats
Almere, Flevoland
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 12 dec. 2022
Einde: 1 jun. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 9 dec. 2022 13:00

Startdatum: zsm

Duur: 6 maanden

Max all-in tarief: 75

Aantal uren week: 32-36 uur



Benodigde devices (mobiel/laptop) worden niet verstrekt door de opdrachtgever.


Adviseur Diversiteit en Inclusie

Onze stad is rijk aan verscheidenheid die wij koesteren. Wij staan allemaal voor ‘Almere voor iedereen, door iedereen’.

Almere is van ons allemaal. Alle Almeerders moeten in al hun eigenheid zichzelf kunnen zijn, ongeacht sekse, seksuele geaardheid, genderidentiteit, huidskleur, (etnische) afkomst, religie, levensovertuiging, politieke voorkeur, leeftijd of beperking. Almere is in vele opzichten een diverse stad met een verscheidenheid van talenten, achtergronden, ervaringen en zienswijzen. Juist die optelsom van eigenheid en veelzijdigheid maakt onze stad. Daar zijn we trots op.

Naast een diverse stad willen we dat Almere ook een inclusieve stad is waar iedereen volwaardig en gelijkwaardig kan participeren ongeacht eventuele beperkingen. (Bouwen aan een gezonde toekomst, coalitie akkoord 2022-2026)

Wat ga je doen

In 2020 is het actieprogramma Inclusie, diversiteit en emancipatie ‘Almere voor iedereen, door iedereen’ vastgesteld. Als adviseur/manager diversiteit en inclusie ga je aan de slag met de punten uit het huidige actieprogramma. Dat doe je als onderdeel van een klein team.

Het huidige actieprogramma loopt eind dit jaar af en er moet een nieuw actieprogramma voor de komende jaren worden gemaakt. Jij pakt de trekkersrol bij het opstellen van het nieuwe actieprogramma. Die maken we met partners in de stad, zoals Bureau gelijke Behandeling, Avanti, het onderwijs en andere stakeholders. Onder dit actieprogramma hangt een uitvoeringsagenda voor het regenboogbeleid. Ook een lokale inclusie agenda is in de maak.

Het nieuwe college vindt inclusie en diversiteit belangrijke onderwerpen en wil dit samen met de stad doen. Jij neemt het voortouw om organisaties uit te nodigen mee te doen met een op te stellen diversiteitspact. Initiatieven vanuit de samenleving worden door jou omarmt en samen met de inwoners en partners breng je deze verder. Je adviseert het college over de koers en de uitwerking. Je brengt mensen en groepen met elkaar in verbinding en geeft waar nodig (financiële) support voor initiatieven. Je draagt bij aan de jaarlijkse feestelijke dag met de stad om onze diversiteit te vieren en hier met elkaar over in gesprek te gaan.

Het investeren in een toegankelijke openbare ruimte, gebouwen en websites zijn belangrijke speerpunten. Samen met de belangengroepen jaag je deze speerpunten aan door deze intern te agenderen en te werken aan bewustwording bij collega’s.

Je bent in staat continu de regie te hebben. Dat betekent dat je goed projecten kunt managen, tijdspaden bewaakt en het resultaat behaalt binnen de gestelde termijn, budget en met een positief resultaat. Daarnaast heb je de taak om bij andere afdelingen diversiteit en inclusiviteit onder de aandcaht te brengen en om bewustwording te creëren. Door jouw inzet worden door de organisatie heen initiatieven ontplooit rondom het thema. De interne ambassadeursclub weet jou te vinden.

Wie ben jij

Je bent een uitstekende, representatieve ambassadeur. Jouw blik is zowel naar binnen als naar buiten gericht en is er evenwicht in je inspanningen binnen en buiten de organisatie. Daarnaast snap je welke stakeholders belangrijk zijn en welke belangen er spelen. Je stemt af met partijen in de stad zoals Windesheim, Politie, Avanti, Bureau gelijke Behandeling en uiteraard met inwoners en ondernemers. Je ontplooit initiatieven die leiden tot meer bewustwording van de kracht van het verschil. Je bent naast omgevingssensitief ook politiek sensitief. Je bent een makkelijke netwerker en kunt communicatief snel schakelen, Je bent een betrokken luisteraar, die door durft te vragen.

De kracht van de ontmoeting speelt een belangrijke rol in de functie, waarbij we verwachten dat je zoveel mogelijk de stad in gaat om te ontmoeten en te verbinden. Je pakt de regierol om samen met interne en externe partners concrete resultaten en acties te komen. Deze zien we terug in de stad, maar ook binnen onze eigen organisatie. Dit betekent dat je goed kunt samenwerken en samen naar een concreet resultaat kunt werken. Ook beschik je over leervermogen en over veranderkundig inzicht en kennis over verschillende methodieken om te komen tot organisatieontwikkeling en een geslaagd veranderproces.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten