Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance adviseur crisisorganisatie / OTO (zzp)

Geplaatst 4 dec. 2023
Project ID: YIS 9145225
Plaats
Dordrecht, Hybride
Uren
16 uur/week
Periode
6 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 4 jun. 2024
Tarief
80 - 90 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 8 dec. 2023 12:00

Wat ga je doen?

Bij een crisis in de publieke gezondheidszorg, zoals grote ongelukken, rampen en epidemieën is de GGD samen met haar samenwerkingspartner verantwoordelijk voor het beschermen van de publieke gezondheid. Bij deze, maar ook bij kleinere crises wordt er een beroep gedaan op de medewerkers van de crisisorganisatie van de GGD. 

Als adviseur crisisorganisatie/ OTO ben je verantwoordelijk voor het bemensen van de crisisorganisatie. Concreet betekent dit dat je mensen selecteert die geschikt zijn voor de werkzaamheden én zorgt draagt voor de verdere ontwikkeling en scholing van deze groep medewerkers. Achter de schermen ben je dus ook actief met medewerkers in gesprek over hun kennis en vaardigheden. Naast de juiste kennis en vaardigheden is beschikbaarheid een belangrijk punt. Medewerkers van de crisisorganisatie zijn op basis van een rooster 7 dagen achter elkaar 24 uur per dag oproepbaar. 

Je bent verantwoordelijk voor het coördineren van opleidingstrajecten, trainingen en oefeningen. Je maakt daarvoor een jaarplan Opleiding Training en Oefening (OTO) en coördineert de uitvoering daarvan. Dit betekent dat je actief onderzoekt welke programma's voor opleidingen en/ of trainingen voldoen aan het juiste aanbod. Je organiseert die scholing in samenspraak met de collega’s en je draagt zorg voor de aanvraag van diverse subsidies om de opleidingen en trainingen te bekostigen. 

Vanuit de crisisorganisatie wordt nauw samengewerkt met een groot netwerk. Naast de Veiligheidsregio zijn er diverse organisaties en ook een landelijk netwerk bij betrokken. Jij participeert actief in deze overleggen om kennis te delen, kennis op te halen, de samenwerking te intensiveren en goede werkafspraken met elkaar te maken.


Wat neem je mee?

  • Minimaal hbo werk- en denkniveau; 

  • Gerichte kennis en ervaring m.b.t. het opstellen van rampen- en OTO plannen;

  • Kennis en ervaring met scholingsplannen, praktijktrainingen en oefenbeleid. 

Met een scherpe blik voor de kwaliteiten en kennis van medewerkers, leg jij de basis voor een goede bemensing van de crisisorganisatie. Je signaleert ontwikkelpunten op persoons-, team- en misschien zelfs organisatieniveau. Dit vraagt om een scherpe blik, persoonlijke aandacht en de coördinerende vaardigheden om vraag en aanbod op elkaar af te stemmen. Je bent een verbinder, die gebruik maakt van zijn netwerk om iedereen in zijn kracht te zetten. Goede communicatieve vaardigheden, sensitiviteit en daadkracht zijn daarin essentieel.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten