Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance adviseur communicatie (zzp)

Geplaatst 19 jul. 2023
Project ID: YIS 9137026
Plaats
GENNEP, Hybride
Uren
28 uur/week
Periode
5 maanden
Start: 2 okt. 2023
Einde: 18 mrt. 2024
Tarief
63 - 78.5 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 11 aug. 2023 14:00

Startdatum: 02-10-2023

Einddatum: 18-3-2024

Uren per week: 28

Functieschaal: 10

Tarief: max €78,50



Ben jij sterk in communicatie en participatie in complexe projecten? De gemeente Gennep is op zoek naar een Communicatieadviseur

 

De gemeente Gennep is een kleine gemeente met 17.000 inwoners en is schitterend gelegen in Noord-Limburg. We proberen onze inwoners en ondernemers zo goed mogelijk van dienst te zijn, door goed naar hun ideeën te luisteren en ze hierbij te ondersteunen. Samen zorgen we ervoor dat het er ook in de toekomst goed wonen, werken en recreëren is.


We zijn een kleine, hechte organisatie waar je je optimaal kunt ontwikkelen en je talenten en kansen volop kunt benutten. En wat is nu een mooiere plek om dat te doen dan in een nieuw, fris, groen gemeentekantoor midden in het pittoreske centrum van Gennep? Met uitzicht op het wereldberoemde ooievaarspaar bovenop het oude stadhuis op de Markt. En voor een frisse neus loop je niet alleen het centrum in, maar sta je ook zo aan de Niers. Over de dijk kijk je uit naar de verschillende kernen met elk hun eigen karakter.



Samen maken we Gennep!


Als medewerker bij de gemeente Gennep krijg je alle ruimte om je eigen invulling aan het werk te geven. Door de kleinschaligheid van de gemeente is je takenpakket breed en je werk divers. Bovendien heerst er een prettige en informele werksfeer. De lijntjes met het management en bestuur, maar ook met de inwoners en ondernemers, zijn kort. Zo weten we goed wat er leeft en pakken we uitdagingen en kansen op.

De gemeente Gennep stimuleert medewerkers om te leren, zich verder te ontwikkelen en hun talenten optimaal te benutten. Onze focus ligt op coaching, een sterkere adviesrol creëren én investeren in een communicatieve organisatie.



Hier ga je werken:


De afdeling Bedrijfsvoering bestaat uit de teams Beheer en Ondersteuning en Beleid en Advies. Je maakt onderdeel uit van het team Beleid en Advies. Het team Beleid en Advies bestaat uit ca. twintig medewerkers en houdt zich bezig met het meedenken, adviseren en vormgeven van oplossingsrichtingen bij diverse vraagstukken uit de organisatie. Het cluster bestaat uit drie adviseurs en een medewerker. We zetten ons in voor een communicatief vaardige organisatie, die oog heeft voor wat speelt in de Gennepse samenleving. We adviseren en ondersteunen het bestuur en de organisatie, we signaleren kansen en bedreigingen en dragen bij aan de reputatie en profilering van gemeente Gennep.

 


Dit ga je doen als communicatieadviseur:


Communicatie en participatie zijn in toenemende mate kerntaken van onze gemeente. Of het nu gaat om  een nieuwe sportvisie of het vergroten van de kracht van de gemeenschap;  een goed beleid kan niet zonder een stevige communicatie- en/of participatiestrategie én aanpak. Dit is dan ook precies waar jij als communicatieadviseur invulling aan gaat geven. Als communicatieadviseur ben je goed op de hoogte van wat er speelt binnen onze gemeente en vertaalt dit naar communicatieacties. Je geeft advies aan collega’s, leidinggevenden. Je adviseert over uiteenlopende onderwerpen en in je advies ben je je voortdurend bewust van klant en de omgeving waar je in opereert. Teksten schrijf je in heldere taal (B1) en je motiveert en stimuleert collega’s om dit ook te doen.



Je brengt de volgende kennis en ervaring mee:


-       Minimaal een afgeronde hbo-opleiding op het gebied van communicatie

-       Een aantal jaren werkervaring in het vakgebied communicatie

-       Je hebt ervaring in een politiek- bestuurlijke omgeving

-       Je kunt zelfstandig aan de slag en in teamverband, je voelt je prettig in een dynamische omgeving

-       Je bent in staat om ontwikkelingen te vertalen naar het eigen werkterrein

-       Ervaring op het gebied van communicatie in het publieke domein en politiek-bestuurlijke vraagstukken;



Daarnaast ben je sterk in samenwerking, je vindt het prettig om kennis en ervaringen te delen met collega’s. Je houdt het hoofd koel in hectische situaties en stelt (team)prioriteiten wanneer dit nodig is.

 

Hier kun je op rekenen:


We werken in een prachtige nieuwe kantooromgeving. Maar ook thuiswerken behoort tot de mogelijkheden.  

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten