Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance adviseur communicatie (zzp)

Geplaatst 21 apr. 2022
Project ID: YIS 9113506
Plaats
Venray
Uren
36 uur/week
Periode
3 maanden
Start: 25 apr. 2022
Einde: 31 jul. 2022
Tarief
68 - 87 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 28 apr. 2022 16:00

Startdatum: Z.s.m

Duur: ongeveer 3 maanden

Aantal uur: 32-36. Liefst maandag en dinsdag vast op kantoor. Maar is bespreekbaar. De andere dagen mag je thuiswerken

Tarief indicatie: 68- 87€ per uur


 

Wat ga je doen?

Jij bent de adviseur en woordvoerder voor twee bestuurders die zich vooral focussen op onze opgaven duurzaamheid, wonen en de transitie in het landelijk gebied. 

Je sluit aan bij projectgroepen en levert hier jouw professionele communicatiebijdrage. Dat kan een communicatiestrategie zijn, een plan, een advies, een woordvoeringslijn, of je regisseert of begeleidt de uitvoering van de communicatie. 

Je weet wat er speelt in de gemeente en vertaalt dit naar concrete communicatieacties, zodat onze communicatie aansluit bij de behoefte van onze inwoners en relaties. Ook breng je de opgaven van de gemeente Venray en de resultaten die het college van B&W boekt, zo goed mogelijk in beeld.

 Een nieuwe raads- en collegeperiode komt eraan, dus de timing om hiermee op korte termijn te starten, is perfect!

 

De omgeving is continu in beweging en de rol van de overheid daarin verandert. Dat vraagt om schakelen, verbinden, focus houden, keuzes maken en herprioriteren als de situatie daarom vraagt. 

Jij bent flexibel en beweegt hier moeiteloos in mee. Jouw werk is onderdeel van een groter geheel; een beweging naar een communicatieve organisatie waarin iedereen zelf verantwoordelijk is voor zijn eigen communicatie. Het is onze, en dus ook jouw taak om collega’s en bestuurders hierin zo goed mogelijk te faciliteren, helpen en ondersteunen. Je voelt je hiervoor verantwoordelijk en neemt ook verantwoordelijkheid.

 

Naast je werk voor de gemeente Venray, vervul je ook een rol als piketfunctionaris voor de Veiligheidsregio. In een pool van adviseurs, ook van andere gemeenten, draai je afwisselend een week dienst en kun je opgeroepen worden voor calamiteiten en crises in de regio.

 

Wie ben je?

Je bent een stevige gesprekspartner voor ons bestuur en de ambtelijke organisatie. Zij mogen op jouw deskundige advies rekenen. 

  • Daarom vragen we minimaal een HBO-opleiding met aandachtsveld communicatie. 
  • Je voelt je prettig in een politiek-bestuurlijke omgeving en je kent de structuur van een lokale overheid. 
  • Ervaring met bestuursadvisering en overheidscommunicatie is een pré. 
  • Je bent in staat om verbindingen te leggen tussen diverse opgaven, de positionering van het bestuur en jouw rol daarin. 
  • Je zoekt de samenwerking met anderen actief op en bent zichtbaar en aanspreekbaar in de organisatie. Je houdt van aanpakken en bent resultaatgericht.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten