Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance adviseur communicatie & participatie (zzp)

Geplaatst 1 apr. 2022
Project ID: YIS 9112275
Plaats
Barendrecht
Uren
16 uur/week
Periode
7 maanden
Start: 1 jun. 2022
Einde: 31 dec. 2022
Tarief
Onbekend

Startdatum inzet: zsm, uiterlijk 1-6-2022

Einddatum inzet: 31-12-2022

Uren per week: minimaal 12/ maximaal 24

Vaste werkdagen gewenst / vereist? Nee.

Mogelijkheid tot thuiswerken? Ja.

Tarief schaal 10

Standplaats: Barendrecht.

 

RES Rotterdam Den Haag  

In RES Rotterdam Den Haag werken 23 gemeenten, 4 waterschappen en de provincie samen aan de strategie voor verduurzaming van elektriciteit, warmte en brandstoffen. 

Door een team van +/- 7 mensen (waarvan 0,4 fte communicatie/participatie-adviseur) wordt zowel ondersteund bij de uitvoering van de RES 1.0, als gewerkt aan het proces naar de RES 2.0. Er ligt een regionale visie op communicatie & participatie en activiteiten richten zich op (boven) lokale behoeften. De communicatie met inwoners over RES/energietransitieprojecten ligt bij de gemeenten.  

 

Werkzaamheden zijn breed en betreffen strategie tot uitvoering. o.a. 

•   Verzamelen en delen van kennis op het gebied van communicatie/participatie in deze RES. Daarvoor ook het maken van bruikbare communicatiemiddelen/adviezen. 

•   Uitvoering zoals in- en externe uitingen, social media (LinkedIn bijhouden), website bijhouden, bijeenkomsten organiseren, t.b.v. de RES RDH. 

•   Het verder uitbouwen van het netwerk met de partners. Organiseren/leiden bestaande werkgroepen op het gebied van communicatie/participatie. 

•   Proactief adviseren en verbinden op communicatie- en participatiegebied. Doelen zijn de gemeenten/waterschappen/provincie onderling te verbinden en hen te ondersteunen om bewoners, stakeholders en raadsleden te betrekken/te informeren. 

•   Samenwerken met het RES-team en input leveren op gebied van communicatie/participatie

 

Hiervoor is nodig: 

Een ervaren persoon die goed zelfstandig kan werken en advieskracht heeft. Naast relevante opleiding en kennis, gevoel voor complexe bestuurlijke en ambtelijke verhoudingen. Bereid tot overleggen en concessie te doen omwille van het gezamenlijke doel. Groot inlevingsvermogen in de regionale situatie. Begrip voor het onderwerp dat in landelijke media een plaats heeft. 

Beschikbaarheid vanaf z.s.m.: +/- 16 uur/week, bij voorkeur flexibel te verdelen in relatie tot de projectbehoefte.

 

•   Ervaring met Participatie (tussen gemeenten, inwoners, stakeholders);

•   Politiek sensitief;

•   Een vlotte pen;

•   Ervaring met het opzetten van websites;

•   Adviesvaardigheden.

 

Pre's?

•   Ervaring met Indesign, Illustrator.

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten