Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance adviseur circulaire waterstromen (zzp)

Geplaatst 17 nov. 2023
Project ID: YIS 9143767
Plaats
Nieuwerkerk aan den IJssel
Uren
20 uur/week
Periode
6 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 17 mei 2024
Tarief
90 - 125 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 24 nov. 2023 12:00

Startdatum; zsm

Duur opdracht: tot 1-12-2025 

Aantal uur per week: 16-20 uur per week

Richttarief: €90-€118

Deadline voor het aanbieden van kandidaten: n.v.t. Goede kandidaten worden na het aanbieden voorgedragen.



ENKEL ZZP'ERS MET EEN EENMANSZAAK OF BV (WAARBIJ DE ZZP'ER ENIG AANDEELHOUDER OF BESTUURDER IS)

Indien je mag starten, wordt er een Pre employment screening uitgevoerd. De kosten (€ 17,-)worden doorbelast aan zzp. Let wel, kosten van VOG komen hier nog bovenop.

Indien je wordt geselecteerd om te starten dien je te beschikken over eigen telefoon en laptop.

Zuidplas is een fusiegemeente die bestaat uit de dorpen Moerkapelle, Moordrecht, Nieuwerkerk aan den IJssel en Zevenhuizen. We bestaan pas 12 jaar, en net als een echte tiener groeien we hard. Dat biedt kansen: in je dagelijks werk én voor je carrière.

Door onze ligging tussen Rotterdam en Gouda kun je jezelf ook aan grootstedelijke vraagstukken wagen. En de regio Midden-Holland waarin we ons bevinden, is eigenlijk een soort Nederland in het klein. Met een interessant speelveld, zowel politiek als geografisch. Onder eigen regie zal de gemeente nu een 'vijfde dorp' ontwikkelen, waarmee het inwonersaantal in de komende jaren aanzienlijk zal uitbreiden.

Het Middengebied (vijfde dorp)

Op 19 mei 2021 heeft de gemeenteraad van Zuidplas ingestemd met het Masterplan voor de ontwikkeling van 8.000 woningen in een nieuw dorp, twee nieuwe bedrijventerreinen en een vernieuwd landschap in het Middengebied van de Zuidplaspolder (zie Masterplan: https://www.zuidplas.nl/de-nieuwe-zuidplaspolder). Aansluitend heeft de gemeenteraad eind augustus 2023 het bestemmingsplan vrijgegeven voor inspraak en op 24 oktober de Nota van Uitgangspunten en de Grondexploitatie vastgesteld. Sinds de jaren ’70 is er in Nederland geen zelfstandig en compleet nieuw dorp meer gebouwd. Bovendien wordt het dorp klimaatbestendig en 100% energieneutraal ontwikkeld. Een grote opgave voor de gemeente Zuidplas, die het Middengebied onder eigen regie zal ontwikkelen. In deze fase zal de gemeente ook starten met de civieltechnische voorbereidingen en gaat de gemeente grond in het plangebied verwerven. Uiterlijk in 2025 wordt er gestart met de bouw. 

Zuidplas groeit de komende jaren flink in inwoneraantal en daarmee ook in het aantal collega’s in de organisatie. We staan voor uitdagende opgaven en passen onze werkwijze aan de vragen vanuit de samenleving aan. Om aan te sluiten op die ontwikkelingen is op interactieve manier een concernplan Zuidplas Groeit! en veranderplan gemaakt, inclusief een nieuwe organisatievisie voor Zuidplas. De organisatieontwikkeling heeft als stip op de horizon de hoofdopgaven: Opgavegericht, Zelf organiserend, Slagvaardig en Wendbaar en is nog in volle gang. Je komt te werken binnen de aantrekkelijke en innovatieve groeigemeente Zuidplas! en gaat aan de slag bij het cluster Ingenieursdiensten en Beheer Openbare Ruimte voor de Opgave Middengebied. Hier is veel ruimte om mee te bouwen aan de organisatie zelf door ruimte voor eigen initiatief en ideeën op het gebied van projectmatig creëren, door te werken met nieuwe technieken en moderne opdrachtgever-opdrachtnemer aanpak.

Je opdrachtgever is de Opgavemanager Middengebied, die integraal verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van het Middengebied in brede zin, en die leiding geeft aan het projectteam waar jij deel van uitmaakt. De verantwoordelijk lijnmanager is het clusterhoofd Ingenieursdiensten en Beheer Openbare Ruimte.

Wat ga je doen als adviseur circulaire waterstromen en inpassing bestaande linten?

Om uitvoering te kunnen geven aan de verschillende ambities is er voor nu inzet nodig om onderzoeken te begeleiden naar inpassing in het nieuwe watersysteem van de bestaande bouw aan de linten en advies over het ontwikkelen van circulaire waterstromen. Van jou wordt verwacht dat je de uitwerking van uiteenlopende onderzoeksvragen op het gebied van circulaire waterstromen beantwoord en/of de benodigde onderzoeken begeleidt. Voor het onderwerp circulaire waterstromen is recent de uitwerking van een variantenonderzoek gegund aan TAUW. De opdracht hiervoor is in gezamenlijkheid met Dunea, Oasen en HHSK gegeven. HHSK voert hierover het opdrachtgeverschap.

Jij vertegenwoordigt de gemeente in deze uitwerking en stemt de voortgang af in samenhang met de uitwerking van de ontwikkelingsopgave en de afdeling IBOR. Aansluitend aan deze uitwerking en de (bestuurlijke) keuze voor een variant verzorg je de uitwerking van de vervolgstappen van het gekozen concept tot een uitvoerbaar rioleringsplan. Hiervoor vraag je de benodigde vervolgonderzoeken uit en begeleidt je deze. Inpassing bestaande linten Ten aanzien van de inpassing van de bestaande linten is recent het waterstructuurplan opgeleverd. Hierbij is de vervolgopgave om tezamen met de bestaande inwoners op zoek te gaan naar de juiste inpassing en aansluiting op de nieuwe planpeilen.

Op korte termijn start je samen met de omgevingsmanager met het voeren van keukentafelgesprekken en vervolgens de ontwerpuitwerking op kavelniveau. Daarnaast wordt van jou verwacht dat je de uitwerking van uiteenlopende onderzoeksvragen op het gebied van dit inpassingsvraagstuk beantwoord en/of de benodigde onderzoeken begeleidt.

Je stemt je werkzaamheden nauw af met de projectleider civiel die zitting heeft in het kernteam van de opgave. Afstemming met vakadviseurs van de gemeente Zuidplas en diverse stakeholders behoort tot de werkzaamheden van de adviseur circulaire waterstromen en inpassing bestaande linten Middengebied. Naast deze uitwerking verzorgt je collega adviseur de nadere uitwerking van de waterhuishoudingsplannen voor de verschillende deelgebieden. Je zet je in voor de benodigde afstemming tussen de waterhuishoudingsplannen en jouw opgaven.

De inhoudelijke uitwerkingspunten bevatten onder andere:

 Reflecteren op en input leveren aan alle bovengenoemde plannen vanuit de deskundigheid water en riolering;

 Inventariseren van de bestaande situatie van de peilgebieden (incl. gemalen en stuwen), waterkeringen, watergangen, vloerpeilen en andere belangrijke waterstaatswerken;

 Inventariseren van de kritische panden als gevolg van de toekomstige geohydrologische situatie incl. de benodigde maatregelen;

 Uitwerken van de nieuwe peilen/peilgebieden in relatie tot de bestaande bebouwing en nieuwe planvorming;

 Uitwerking van studie en onderzoek inzake sanitatiemogelijkheden voor de opgave;

 Opstellen hoofdrioleringsplan (afval- en schoonwater) inclusief afvoermogelijkheden;

 Uitwerken tracéstudie voor afvalwaterleidingen naar de AWZI Kortenoord;

 Vaststellen van beheeraspecten en eigendomsafspraken omtrent nieuwe sanitatie/circulaire waterstromen alsook de waterhuishouding rondom de bestaande linten.


Je neemt mee:

  • Je hebt een afgeronde HBO-opleiding Civiele Techniek of gelijkwaardig;

  • Je hebt kennis van klimaatontwikkeling, stedelijk waterbeheer en riolering;

  • Je hebt kennis van- en ervaring met het verzorgen van omgevingsmanagement, zowel met bewoners en bedrijven alsook overheden die bij een opgave betrokken zijn;

  • Je hebt minimaal vijf jaar relevante werkervaring in een soortgelijke rol binnen een gemeentelijke- en/of andere overheidsorganisatie;

  • Je hebt kennis en ervaring met beheerprocessen en –systemen;

  • Zowel mondeling als schriftelijk weet jij je goed uit te drukken;

  • Je kan zelfstandig werken, je hebt een breed blikveld, je bent dienstverlenend, communicatief vaardig en je hebt een omgevingsbewuste instelling;

  • Je hebt van nature een ondernemende instelling en weet van doorpakken;

  • Feedback geven en ontvangen zie jij als een positieve manier om met elkaar te groeien

  • Bovenal vind je het leuk om via jouw werk bij te dragen aan belangrijke ruimtelijke en maatschappelijke opgaven van vandaag, zoals de woningbouwopgave, klimaatbestendigheid/energietransitie/duurzaamheid, en nieuwe ruimte voor economie en bedrijvigheid.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten