Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance adviseur bestuurszaken (zzp)

Geplaatst 29 jul. 2024
Project ID: YIS 9162945
Plaats
Uithoorn, Hybride
Uren
32 uur/week
Periode
3 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 2 dec. 2024
Tarief
55 - 70 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 14 aug. 2024 12:00
  • Schaal 9

  • Aantal uren: 32

  • startdatum; 15/8/2024

  • einddatum; 15/11/2024, opdracht duurt 3 maanden

  • Graag motivatie, beschikbaarheid opnemen in het CV (geen overige informatie zoals uurtarief of bedrijfspresentatie)



Tijdelijke invulling van de functie: Adviseur Bestuurszaken


Wij zijn op zoek naar iemand die tijdelijk de functie van Adviseur Bestuurszaken vervult voor 32 uur per week. In deze functie help je de collega’s van de organisatie om het proces van de bestuurlijke besluitvorming goed te laten verlopen. Daarnaast ben je adviseur over diverse bestuurlijke zaken en pak je zelfstandig afgebakende projecten op die de organisatie helpen beter te functioneren.

Wat ga je doen?


In jouw rol als adviseur ben je verantwoordelijk voor het goed laten verlopen van het besluitvormingsproces in het programma iBabs. Je helpt je collega’s om de juiste formats goed te gebruiken voor hun college- en raadsvoorstellen, en deze goed in te voeren in iBabs. Je stel wekelijks de agenda op voor de collegevergaderingen en zorgt na afloop voor het correct verwerken van de genomen besluiten, in afstemming met de gemeentesecretaris. Je neemt deel aan de werkgroep Kabinetszaken waarin je acties oppakt en adviezen geeft met betrekking tot de representatie van het gemeentebestuur. Op basis van een projectplan met een duidelijke doelstelling en de te behalen resultaten trek je zelfstandig enkele projecten die de organisatie helpen beter te functioneren. :

De onderwerpen waar je daarbij aan werkt zijn onder andere:


  • Project Duidelijke taal;

  • Verbeteren van het proces van bestuurlijke besluitvorming;

  • Actualiseren van het inwerkprogramma voor nieuwe medewerkers;

  • Het regelen van MBO stageplaatsen;

  • Kabinetsactiviteiten zoals representatiebeleid en decoratiebeleid actualiseren.

  • Het adviseren op diverse algemene vragen aan het bestuur.



Dit breng jij mee:


Je hebt gemeentelijke ervaring in bestuurlijke besluitvorming en advisering op het gebied van kabinetszaken. Je vindt het leuk om in samenwerking met en onder begeleiding van twee senior collega’s het bestuur en de organisatie te ondersteunen, en ziet een uitdaging in het uitzoeken van, en adviseren over bestuurlijke vraagstukken. Je brengt een goede dosis enthousiasme mee.

Daarnaast:


  • Heb jij een afgeronde HBO opleiding.

  • Heb jij aantoonbare gemeentelijke ervaring met het werkveld algemene bestuurlijke zaken.

  • Je bent accuraat, je kan snel handelen, je bent adviesvaardig en kritisch en je kan op een goede manier feedback geven.



Over de afdeling:


Je komt te werken in kleine maar bevlogen stafafdeling die midden in de organisatie staat. Waarin de lijnen zowel binnen de organisatie als naar het bestuur kort zijn. Samenwerking en elkaars kracht benutten is hoe wij graag willen werken. Dit doen we op basis van onze Uithoornse Werkwijze met de waarden: vertrouwen, verbinden, transparant, integraal, sensitief en oprecht.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten