Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance adviseur beleid organisatie & ontwikkeling (zzp, 2x)

Geplaatst 30 mrt. 2023
Project ID: YIS 9131317
Plaats
Leeuwarden
Uren
36 uur/week
Periode
1 jaar
Start: 10 apr. 2023
Einde: 31 mrt. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 6 apr. 2023 12:00

Startdatum inzet: 10-4-2023

Uren: 36 uur per week

Schaal: 12

Duur: opdracht is voor een jaar met optie tot verlenging

VOG: Deze functie kent een VOG plicht.

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst


Voor de Provincie Fryslân zijn wij op zoek naar twee Adviseurs beleid Organisatie & Ontwikkeling


In deze nieuwe rol ga je aan de slag met strategische organisatie- en HR vraagstukken die de gehele organisatie raken. Overstijgende vraagstukken die bovendien nodig zijn om de constant bewegende en ambities van de provincie te realiseren. Ben jij wendbaar, maar ook koersvast? En wil jij graag je expertise inzetten voor de provincie Fryslân?

Inhoud van de functie

Ynhâld fan de funksje

Binnen de afdeling HR zijn we op zoek naar een adviseur Beleid, Organisatie & Ontwikkeling. De afdeling HR bestaat uit HR beleid en advies, het HR loket en de personeels- en salarisadministratie. De afdeling richt zich in de breedste zin op advisering, beleidsontwikkeling en administratieve uitvoering van HR processen. De afdeling HR bestaat op dit moment uit 20 fte en is te omschrijven als gedreven, betrokken en informeel.

 

Als organisatieadviseur breng je organisatievraagstukken uit het strategische HR plan richting de praktijk: je denkt uit, geeft vorm, zet lijnen uit en creëert draagvlak, samenwerking en interactie. Je vormt een team met de collega-organisatieadviseurs waarbij jullie elk je eigen aandachtsgebied hebben. Voor vraagstukken binnen de portfolio’s/afdelingen werk je nauw samen met de HR Business Partners. Je werkt in opdracht van het afdelingshoofd HR en bent een kritische gesprekspartner voor het voltallige management.


Jouw aandachtsgebied richt zich op organisatievraagstukken (rondom inrichting, structuur en sturing) en werkprocessen. Complexe en impactvolle organisatievraagstukken kan jij ontrafelen en daarbij adviseren over gewenste oplossingen. Een organisatievraagstuk begeleid en regisseer je vervolgens (op zowel inhoud als proces) richting de gewenste uitkomst. Daarbij houd je oog voor alle betrokken stakeholders, de verschillende belangen en werk je vanuit een doordachte en afgestemde veranderaanpak. Je kan processen in kaart brengen, analyseren, structureren en optimaliseren. Je leidt projecten en sessies gericht op het verder brengen van organisatievraagstukken en het optimaliseren van processen. Je adviseert over projectmatig- en programmatisch werken.


De adviseur die we zoeken is in staat conceptueel te denken, maar weet ook de vertaalslag te maken naar de uitvoeringspraktijk. Daarnaast weet je de denkkracht in de gehele organisatie goed mee te nemen en evalueer je HR beleid op concernniveau. Dit doe je integraal en in nauwe samenwerking met HR collega’s en management.


Overige taken en verantwoordelijkheden:

·        Je bent in staat om de ambities vanuit zowel het bestuursakkoord, als het organisatieplan, te verbinden en vertalen naar strategisch en modern HR beleid en -instrumenten. Je betrekt daarbij actief stakeholders binnen de organisatie en doet voorstellen voor de implementatie waarbij je verschillende soorten interventies inzet;

·        Je rolt geen standaardoplossingen uit, maar je zoekt per situatie naar wat echt nodig is en werkt;

·        Je regisseert en coördineer je de processen en projecten rondom complexe vraagstukken die opgaven overstijgend zijn;

·        Je bereidt (bestuurlijke) besluitvorming voor;

·        Je bent breed inzetbaar op voorkomende HR beleidsvraagstukken;

·        Je volgt en analyseert trends en ontwikkelingen op het HR vakgebied en ontwikkelt daarmee je inhoudelijke en veranderkundige vaardigheden verder.



Wat vragen wij

Wat freegje wy

De afdeling HR kijkt uit naar een collega die denkt in kansen, creatieve mogelijkheden, proactief is en een hands-on mentaliteit heeft. Je bent een stevige gesprekspartner met een duidelijke koers, maar die ook gemakkelijk verbinding legt met collega’s op alle niveaus in de organisatie. Daarnaast heb je een open houding en ben jij organisatiesensitief. Je kunt zaken duidelijk verwoorden in woord en geschrift en bent in staat om een netwerk op te bouwen en te onderhouden. Je bent een kei in samenwerken en zoekt actief contact met stakeholders, binnen en buiten de Provincie. Je hebt ervaring met bestuurlijke processen (besluitvorming en beïnvloeding). Jij krijgt energie van het ontwikkelen, schrijven en uitdragen van beleid. Je kunt hierbij zelfstandig werken en snel en creatief schakelen tussen verschillende onderwerpen. Je legt hierbij constant de verbinding met de strategische koers van de Provincie en het strategisch HR-plan. Je kunt medewerkers en managers enthousiasmeren en aanzetten tot het optimaliseren van processen.

 

Verder beschik je over:

·        Academisch werk- en denkniveau en een afgeronde hbo+/wo-opleiding op het gebied van HR of bedrijfskunde;

·        Actuele HR kennis op het gebied van onder andere organisatie ontwikkeling, verandermanagement, strategische personeelsmanagement, projectmanagement en het verbeteren van (HR) processen;

·        Aantoonbare meerdere jaren ervaring in een strategische advies functie en bij voorkeur in een politiek bestuurlijke context;

·        Cijfermatig inzicht en kennis van control vraagstukken.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten