Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance adviseur afkoppelen regenwater (zzp)

Geplaatst 30 mei 2024
Project ID: YIS 9157941
Plaats
Venlo, Hybride
Uren
4 uur/week
Periode
2 jaren , 4 maanden
Start: 1 sep. 2024
Einde: 31 dec. 2026
Tarief
45 - 62.5 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 5 jun. 2024 14:00

Start in overleg 1 juli tot 1 september

Duur is een jaar

Schaal 9

Tarief is 45 en 62,50 euro

Aantal uur is in overleg

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst

LET OP! gesprekken zijn op 19 juni middag

Wij zijn op zoek naar 3 technisch adviseurs die per week een aantal adviesgesprekken kunnen voeren. Geef in je motivatie aan voor welke optie je gaat.

·       Min 0 en max 3 (maximaal 40 per jaar)

·       Min 0 en max 10 (maximaal 160 per jaar)

·       Min 0 en max 20 (maximaal 200 per jaar)


Gemeenten in Limburg en Waterschap Limburg werken samen aan een klimaatadaptieve omgeving. Doel is wateroverlast te voorkomen en droogte terug te dringen, nu en in de toekomst. Eén van de activiteiten die we daarvoor uitvoeren is het programma “Waterklaar” en bijbehorende “stimuleringsregelingen voor afkoppelen regenwater private terreinen”. Zie www.waterklaar.nl voor meer informatie.

 

De gemeente Venlo heeft daarom sinds 1-2-2017 ook de stimuleringsregeling voor het afkoppelen van regenwater op private terreinen. Zie https://www.venlo.nl/subsidie-afkoppelen-regenwater-aanvragen

Voor de uitvoering van de regeling vindt sinds het voorjaar van 2018 bij pandeigenaren die interesse hebben in het afkoppelen van regenwater op hun perceel een vrijblijvend adviesgesprek plaats met een adviseur afkoppelen regenwater.

Voor de uitvoering van de stimuleringsregeling adviseer je subsidie-aanvragers over hoe ze hun daken en verharding verantwoord kunnen afkoppelen van het riool. Je let daarbij op voldoende bergingsruimte voor het regenwater van waaruit het in de bodem kan infiltreren. Hierbij houdt je rekening met de mogelijkheden ter plaatse en de klantwensen. Je adviezen zijn richtinggevend, je levert maatwerk en zorgt voor tevreden klanten. De vrijblijvende adviezen geef je op locatie aan burgers, bedrijven en woningbouwcorporaties.

Ook geef je uitleg en informeer je de aanvragers over het verdere verloop van de procedure voor het aanvragen van subsidie


De werkzaamheden betreffen o.a.

·       Verwerken gegevens van de aanvrager van het adviesgesprek die je van de gemeente ontvangt.

·       Inplannen afspraak met de aanvrager [binnen 5 werkdagen na ontvangst]

·       Verzenden van een afspraakbevestiging met informatie over afkoppelen en uitleg over het adviesgesprek

·       Voeren van een adviesgesprek op locatie (in uitzonderlijke gevallen, via een online-optie met audio en video) [binnen 10 dagen na ontvangst aanvraag adviesgesprek (voor zover dit ook in de agenda van de aanvrager past)]

·       Opstellen verslag adviesgesprek (volgens een door de gemeente te verstrekken format/voorbeeld) en intekenen informatie op (door de gemeente verstrekte) perceeloverzicht/situatietekening [binnen 5 werkdagen na adviesgesprek]

·       Registratie en terugkoppeling gemeente

 

Overige werkzaamheden:

·       Administratie bijhouden inzake het (status)verloop van de (aanvragen) adviesgesprekken en opmaak rapportage, datum, het aantal en soort adviesgesprekken en eventueel overige uren. (zie uitgangspunten uur-besteding adviesgesprek per categorie)

·       afstemming gemeente (opdrachtgever). Afstemming met gemeente over voortgang en technisch inhoudelijke vragen.

·       Bijhouden ontwikkelingen met betrekking tot de regeling en afkoppeltechnieken.

·       Beantwoorden eventuele vragen en nadere uitleg aan aanvragers naar aanleiding van het adviesrapport en situatieschets.

·       Op verzoek van de opdrachtgever deelnemen aan informatiebijeenkomsten zoals duurzaamheidsmarkten/bewonersavonden georganiseerd door de gemeente

·       Eventuele aanpassingen in verslag adviesgesprek en of perceeloverzicht/situatie tekening verwerken op verzoek/aanwijzing van gemeente.

·       Ondersteuning gemeente bij nacontrole (steekproef).

 

De gemeente verstrekt een overzichtskaart (A4 schaal 1:200 en of 1:500) daarop is de volgende informatie vermeld, kadastrale (perceel)grenzen, bebouwingsvlakken (BGT), gemeentelijk (hoofd)riolering en luchtfoto.

Ook heeft de gemeente getoetst of de aanvrager eigenaar is en het perceel is aangesloten op gemeentelijke gemengde vrij verval riolering

 

Je stuurt het verslag en situatie naar de gemeente. De gemeente stuurt dit door aan de aanvrager. Daarbij voegt de gemeente een unieke link waarmee de aanvrager kan overgaan tot het daadwerkelijk aanvragen van de subsidie.


Wij verwachten: 

·       Goede communicatieve vaardigheden;

·       Deskundig; Expertise op het gebied van afkoppelen en daaraan gerelateerde onderwerpen als infiltratie(voorzieningen), be- en ontluchting van rioolsystemen en huisaansluitingen en kennis van riolering in het algemeen. Zover je deze kennis niet hebt, ben je bereid om deze kennis je eigen te maken d.m.v. (korte) trainingen en coaching;

·       Je beschikt bij voorkeur minimaal over een relevante technische MBO+ opleidingsniveau.

·       Ervaring met het voeren van klantgerichte adviesgesprekken (op het gebied van afkoppelen, en of energie)

·       Nauwkeurig werken;

·       Zelfstandigheid;

·       Klantgericht; je kan goed luisteren en technische oplossingen in begrijpelijke taal uitleggen.

·       Betrouwbaar; je komt je afspraken richting de klant na.

·       Flexibel; Het voeren van adviesgesprekken kan ook in de avonduren worden uitgevoerd uitvoeren. Daarnaast zijn er pieken en dalen in de werkvoorraad te verwachten.

·       In het bezit van eigen vervoer voor het afleggen van bezoeken op locatie, bij voorkeur wordt gebruik gemaakt van duurzame mobiliteitsopties.

·       In bezit van eigen communicatiemiddelen en (mobiele)kantoorbenodigdheden pc/laptop/tablet/printer

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten