Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance adviseur adviesgroep sociaal domein Groningen (zzp)

Geplaatst 30 mrt. 2024
Project ID: YIS 9154196
Plaats
Groningen, Hybride
Uren
10 uur/week
Periode
11 maanden, 4 weken
Start: 1 jun. 2024
Einde: 1 jun. 2025
Tarief
80 - 100 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 9 apr. 2024 12:00

Startdatum: zsm, uiterlijk 1 juni

Duur: 1 jaar

Inzet: 10 uren per week

Schaal 11A, cao Gemeenten

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst



De gemeente Groningen, directie Maatschappelijke Ontwikkeling, is op zoek naar een adviseur/projectleider voor de Adviesgroep Sociaal Domein Groningen voor 10 uren per week voor de duur van 1 jaar.

Achtergrondinformatie

De Adviesgroep Sociaal Domein gemeente Groningen (ASDG) adviseert de gemeente bij het maken en uitvoeren van sociaal beleid. De ASDG bestaat uit 30 - 50 inwoners uit de wijken en dorpen van Groningen, met verschillende achtergronden en kwaliteiten die zich betrokken voelen bij sociale thema’s. Adviezen komen tot stand door verschillende perspectieven samen te brengen waardoor er een constructieve en kritische bijdrage wordt geleverd aan de afwegingen van het bestuur (college van B&W), de politiek en beleidsmakers. De ASDG is primair gericht op het beleidsterrein van de Wmo 2015 en de Jeugdwet, maar is ook betrokken bij het beleid en uitvoering van de Participatiewet en andere thema’s die raken aan het sociaal domein.

Wat houdt de functie in?

De Adviesgroep Sociaal Domein Groningen (ASDG) is op zoek naar een professionele ondersteuner voor 8 tot 10 uur per week. Je bent verantwoordelijk voor de inhoudelijke coördinatie en begeleiding van de ASDG. Je werkt daarbij samen met de communicatie ondersteuner, de ambtelijk ondersteuner en de stuurgroep van de ASDG, maar je kunt ook goed zelfstandig werken. Je zorgt ervoor dat de Adviesgroep haar werk optimaal kan doen. Je begeleidt en inspireert de deelnemers en ondersteunt de stuurgroep. Als intermediair tussen gemeente en ASDG zorg je voor verbinding tussen de gemeentelijke organisatie en de adviesgroep, haal je en breng je relevante informatie en ben je beschikbaar om beleidsadviseurs van de gemeente te adviseren in hun samenwerking met de ASDG. Je levert een bijdrage aan de ontwikkeling van participatie en democratische vernieuwing in de gemeente Groningen.

Taken en verantwoordelijkheden

●       De organisatie van de ASDG.

●       Bewaken en monitoren van werkwijze en gemaakte afspraken binnen de ASDG en de werkafspraken met de gemeente.

●       Het inspireren, betrokken houden en verbinden van de leden van de ASDG.

●       Meedenken over werving van nieuwe deelnemers.

●       Het ondersteunen van de stuurgroep en samen met hen concretiseren hoe zij hun rol nadrukkelijker/zichtbaarder kunnen vervullen.

●       Het mede organiseren van brede bijeenkomsten, inspiratiebijeenkomsten en trainingen.

●       Beleidsadviseurs informeren over de rol van de ASDG en hen adviseren over samenwerking met deze groep actieve en betrokken inwoners.

●       Het faciliteren van de gesprekken tussen de ASDG en beleidsadviseurs/projectleiders, waarbij informatie wordt gegeven, de deelnemers worden geraadpleegd of bijeenkomsten van de ASDG zelf waar de deelnemers samenwerken aan een advies of een brede bijeenkomst.

●       Actief meedenken met deelnemers in het gesprek aan gaan met de samenleving, hoe een netwerk opgebouwd en benut kan worden en hoe de adviesfunctie op een vernieuwende wijze vorm kan worden gegeven.


Wat vragen wij van jou?

●       Minimaal 3 jaar werkervaring in een soortgelijke rol, Hbo werk- en denkniveau.

●       Gemiddeld 8-10 uur in de week (flexibele) inzet, zowel overdag als ‘s avonds.

●       Je bent een energieke, initiatiefrijke organisator.

●       Affiniteit met het sociaal domein (o.a. Wmo en Jeugdwet) en de gemeente Groningen.

●       Aantoonbare ervaring met bewonersparticipatie; je krijgt energie van samenwerken met bevlogen bewoners/vrijwilligers

●       Een antenne voor gemeentelijke en bestuurlijke verhoudingen.

●       Creatief en ondernemend, in staat zijn mensen in beweging te brengen.

●       Een verbinder zowel intern binnen de ASDG als tussen de ASDG, de gemeentelijke organisatie en relevante partners.

De startdatum is in overleg. Bij voorkeur kun je in mei beginnen, maar je bent in ieder geval per 1 juni beschikbaar.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten