Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance adviseur (regionale) economie (zzp)

Geplaatst 19 apr. 2023
Project ID: YIS 9132438
Plaats
Barendrecht, Hybride
Uren
16 uur/week
Periode
7 maanden
Start: 1 jun. 2023
Einde: 31 dec. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 2 mei 2023 15:00

Start: 01 juni

Einde: december 2023

Uren per week: 12-16

Vaste werkdagen gewenst / vereist? Gewenst op maandag en woensdag. In ieder geval aan kunnen sluiten bij het portefeuilehoudersoverleg (PHO). Deze vindt normaliter plaats op maandag of woensdag.

Mogelijkheid tot thuiswerken? Ja, hangt van de agenda af. Bij PHO is fysieke aanwezigheid vereist.

Schaal 11.

Minimaal aantal recente en relevante jaren werkervaring? 5 jaar.


Wanneer gesprekken met eindkandidaten?

Week van 8 mei. te Barendrecht

Kandidaten die eerder worden aangeboden, worden direct beoordeeld en uitgenodigd voor een kennismaking.

Adviseur (regionale) economie 

Als Adviseur (regionale) economie behartig je de belangen van Barendrecht binnen diverse regionale samenwerkingsverbanden als de MRDH (Metropoolregio Rotterdam Den Haag) en de Provincie Zuid-Holland. Daarnaast heb je een aantal belangrijke lokale economische thema’s in je portefeuille.

Regionale economie

Je bent regionaal actief en je verbindt de diverse belangen snel aan elkaar. Ook adviseer je in deze rol de wethouder economie. Je voorziet hem van advies en informatie over diverse economische onderwerpen en agenda's. Je werkt nauw samen met de MRDH en neemt deel aan economische werkgroepen. Ook overleg je veel met de Provincie Zuid-Holland en met EZ-collega's van andere gemeenten. Je focus ligt bij het versterken van de economische positie van de gemeente. 

Economische programmering De Stationstuinen

In De Stationstuinen bouwt Barendrecht aan de groene wijk van morgen (Home - Stationstuinen Barendrecht). Een bruisende plek waar straks duizenden mensen wonen, werken, leren en recreëren. Je bent verantwoordelijk om de beoogde 60.000 m2 aan economische functies in de Stationstuinen voor campus, kennis & innovatie en overige voorzieningen concreet te maken en nieuwe bedrijvigheid hieraan te verbinden. 

Werklocaties/ bedrijventerreinen

Jij ziet de waarde van bedrijventerreinen voor de economie én de samenleving. En je zet je in voor vernieuwing, vooruitgang en verduurzaming van deze plekken. Je maakt met ondernemers actieplannen ter verbetering van hun bedrijventerrein en zoekt middelen in de regio om plannen (deels) te financieren. Daarnaast geef je je economische perspectief op de omgevingsvisie van onze gemeente.

Dutch Fresh Port 

Dutch Fresh Port is het grootste AGF-cluster van Europa. Dutch Fresh Port is een samenwerkingsverband van de gemeenten Barendrecht, Ridderkerk en Rotterdam, de Provincie Zuid-Holland en het betrokken bedrijfsleven, vertegenwoordigd door de Vereniging Barendrechtse Ondernemers (VBO Fresh Port). Maandelijks komt het gebiedsteam van DFP bijeen om met alle stakeholders de strategische positie en uitvoeringsprogramma van DFP te bespreken. Je behartigt de belangen van de gemeente Barendrecht, je organiseert de bijdrage en je voorziet de wethouder van advies en informatie over de agenda van de stuurgroep DFP.

Must haves (knockouts)?

•   Ervaring binnen een gemeente.

•   Je hebt een HBO/WO werk- en denkniveau.

•   Je hebt relevante kennis binnen het economisch beleidsdomein.

•   Politiek sensitief en ervaring in bestuurlijk en maatschappelijk krachtenveld.

•   Strategisch inzicht en dat ook kunnen vertalen naar concrete activiteiten en resultaten.

•   Bruggenbouwer en teamspeler: weet mensen te verbinden, heeft een actieve inbreng en durft uit te dagen.

•   Kennis en ervaring met projectmatig en/of programmatisch werken.

Pre's?

•   Kennis en ervaring met de MRDH.

Wanneer is inhurend manager tevreden aan het einde van de interim-opdracht?

•   Als de bestuurlijke advisering op orde is.

•   De belangen van de gemeente in regionaal verband goed behartigd worden. 

•   Zowel de interne als externe partners je goed weten te vinden. 

•   Als je een wezenlijke bijdrage hebt geleverd aan De Stationstuinen op het gebied van economische advisering en programmering. 

•   Als je samen met ondernemers actieplannen ter verbetering van hun bedrijventerrein hebt gemaakt en hiervoor middelen vanuit de regio hebt weten aan te trekken. 

•   Als je Barendrecht in het gebiedsteam van DFP goed vertegenwoordigd.

•   Door het leveren van economische perspectief op de omgevingsvisie van onze gemeente.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten