Gemeenteprojecten

Freelance adjunct Afdelingshoofd Ruimtelijke Ontwikkeling en Beleid

Geplaatst 26 apr. 2021
Project ID: YIS000654
Plaats
Hellevoetsluis
Duur
5 maanden
(26 apr. 2021 - 30 sep. 2021)
Uren/week
32 hrs/week
Tarief
Unknown

De teammanager wordt niet vast in dienst genomen en daarom wordt er naar een vervanger gezocht. Deze rol is de rechterhand van het afdelingshoofd en verantwoordelijk voor het domein ruimtelijke ontwikkeling & beleid.


Het afdelingshoofd heeft het ontzettend druk en het adjunct afdelingshoofd dient haar te ontlasten. De focus ligt op het op orde brengen van de werkprocessen en het team. Het is dus echt een functie gericht op bedrijfsvoering, waarbij functioneringsgesprekken moeten worden gevoerd, verzuim getackelt dient te worden, budgetten moeten worden bewaakt, geanalyseerd en uitgedacht en er regie op het proces moet worden gevoerd. De organisatie is ook bezig met meer grip op financiën. De vertrekkende teammanager blijft aan als procesregisseur om daarin te ondersteunen. Het adjuncthoofd doet de analyses m.b.t. de inzet van personeel en financiën.


Daarbij krijg je ondersteuning van een hands-ons managementassistente.


Wie zoeken we?

De persoon die wij zoeken moet processen verbeteren, zichtbaar zijn, de verbinding kunnen maken met het team en bijsturen daar waar nodig. Wordt er goed samengewerkt? Zijn alle overleggen wel nodig? Is iedereen wel aangehaakt? Hoe staat het met de werkdruk? Hoe kunnen we efficiënter werken?


Allemaal vragen die gesteld kunnen worden. De inhoudelijke kennis is daarom wat minder relevant. Maar iemand moet wel goed begrijpen waar het over gaat en daarvoor is kennis van RO / stedenbouw / projecten wel een eis. Diegene die wij zoeken heeft daarom al meerdere jaren werkervaring als leidinggevende van RO teams binnen gemeenten.


Je werkt individueel, maar samen. Geeft het afdelingshoofd het vertrouwen dat dingen goed geregeld worden en informeert haar daar proactief over. Je moet daarom in deze rol duidelijk kunnen zijn, goed communiceren, mensgericht zijn en concreet tot resultaten willen komen, zonder dat je daarbij de mens uit het oog verliest. Iemand moet door kunnen vragen.


Sollicitatie deadline is 4-5 om 10:00 uur.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten