Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance accountmanager werk (zzp)

Geplaatst 24 feb. 2022
Project ID: YIS 9110103
Plaats
Ridderkerk
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 15 apr. 2022
Einde: 1 nov. 2022
Tarief
Onbekend

Deadline sollicitatie: 04-03 12:00 uur

Startdatum inzet  zsm, uiterlijk 15-4-2022

Einddatum inzet 15-10-2022

Uren per week: 32-36

Richtlijn uurtarief: +/- € 65,00 per uur.

Vaste werkdagen gewenst / vereist? Nee.

Mogelijkheid tot thuiswerken? Ja.

 

Wat ga je doen? 

Als Accountmanager Werk verzorg je de bemiddeling van werkzoekenden in het kader van de participatiewet. Je legt de prioriteit bij de directe bemiddeling naar werk en werkt vanuit het werkgeversservicepunt, dat onderdeel is van de afdeling Participatie.

Je bemiddelt uitkeringsgerechtigden met een afstand tot de arbeidsmarkt, waaronder “nieuwkomers” en kandidaten met een arbeidsbeperking die in het doelgroepenregister zijn opgenomen, naar werk. Om de afstand te overbruggen en werkgevers een passend aanbod te kunnen doen, maak je gebruik van instrumenten uit het acquisitiekader. Je weet de mogelijkheden die er zijn goed te benutten en plaatst van hieruit uitkeringsgerechtigden duurzaam uit. In je aanpak werk je zowel aanbod- als vraaggericht. Dit betekent dat je enerzijds vanuit de kandidaat (uitkeringsgerechtigde) op zoek gaat naar passende vacatures.

Anderzijds ga je in de markt op zoek naar vacatures die passen bij de doelgroep.

 

Je signaleert en analyseert (arbeids)marktontwikkelingen en benut kansen in de regio, in samenwerking met je directe collega’s. Op basis van jouw ervaring(en) adviseer je over in te zetten ontwikkeltrajecten en flankerende voorzieningen waarmee de afstand tot de arbeidsmarkt kan worden verkleind. Samen met je collega’s help je uitkeringsgerechtigden een passende plek op de arbeidsmarkt te vinden.

 

Wat vragen wij van je?

  • Je bent in bezit van minimaal een HBO diploma en je hebt ruime ervaring met het werkveld arbeidsmarkt en bent op de hoogte van de (sociale) wetgeving. 
  • Je hebt een commerciële instelling en je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en netwerkcapaciteiten. 
  • Je hebt bij voorkeur ervaring met de genoemde doelgroepen en bent daarnaast in staat om gestructureerd en planmatig te werken. Ook ben je pro-actief en klant- en oplossingsgericht.
  • Minimaal aantal recente en relevante jaren werkervaring? 2 jaar.

•   Ervaring met acquisitie;

•   Ervaring als accountmanager bij een gemeente, reïntegratiebureau of uitzendbureau met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt (doelgroep);

•   Kennis en ervaring met de doelgroep (uitkeringsgerichtigden).

 

Pre's?

•   Ervaring in de regio.

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten