Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance accountmanager innovatie en maakindustrie en fieldlabs voor Crossroads (zzp)

Geplaatst 20 feb. 2023
Project ID: YIS 9128775
Plaats
Venlo, Limburg
Uren
32 uur/week
Periode
10 maanden
Start: 13 mrt. 2023
Einde: 31 dec. 2023
Tarief
0 - 97.5 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 24 feb. 2023 12:00

Startdatum: 13 maart

Duur opdracht: tot en met 31/12/2023 met de mogelijkheid tot verlenging.

Aantal uur per week: 32 uur

Functieschaal 11/12

Tariefindicatie: €86 - 92,-



Accountmanager Innovatie en Maakindustrie en Fieldlabs

Crossroads Limburg

 

De missie

De economische kracht en structuur van de regio versterken passend bij het DNA van Noord-Limburg (inclusief gezond werk- en leerklimaat). Crossroads is PARTNER in Gezondste Regio.

 

De visie

Vanuit de samenwerking in Multi-Helix-verband ontstaan nieuwe en krachtige verbindingen binnen de regio met oog voor belangrijke relaties buiten de regio.

De regio kenmerkt zich door een mooie maakindustrie, transport- en logistieksector, agrosector en zorgsector. De verbinding met Limburg alsook de connectie met Brabant, Rijk, regio Nijmegen en Duitsland is van belang. Gezamenlijke partijen voelen zich ieder ambassadeurs van hun regio én hun sector.

Hiermee versterken zij het profiel van de regio en dragen zij bij aan het vergroten van de (naams)bekendheid van de regio.

Stichting Economic Development Boards Crossroads Limburg (EDBCL) heeft een uitvoeringsorganisatie die de functie van innovatieplatform en verbindende schakel tussen de 3 O’s – Ondernemers, Onderwijs en Overheid – en met de O van Omgeving vervult. Met als overkoepelende doelen: de innovatiekracht van de regio vergroten en een gezond werk- en leerklimaat bevorderen.

Naast de gerichtheid op de drie Noord-Limburgse topsectoren (Logistiek/Supply Chain, Agrofood en Maakindustrie) richt EDBCL zich ook op de economische sectoren Vrijetijdseconomie (Toerisme en Leisure) en de Zorg.

Om de cross-sectorale innovatie- en verbindingskracht te versterken focust EDBCL zich op de thema’s die voor de toekomstige ontwikkeling van de regio van belang zijn:

● Arbeidsmarkt/Human Capital

● Innovatie: ICT/Digitalisering/Nieuwe Technologie/Dataficering/Robotisering

● Energietransitie/Circulaire Economie

● Gezondheid

● Bereikbaarheid

● Regiobranding


Daarnaast is er de verbinding met vier fieldlabs. Crossroads heeft een loketfunctie voor de vraagkant richting de fieldlabs. (De aanbodkant valt onder de verantwoordelijkheid van onderwijs.)

● (Regio)branding is de verantwoordelijkheid van de Quattro Helix-alliantie



Gezondste Regio Noord-Limburg. EDBCL zorgt voor verbinding met ondernemers met als doel het vestigingsklimaat te versterken.

 

De opgave van de Crossroads-organisatie

- Crossroads als stimulerende en ondersteunende/verbindende organisatie door ontwikkelen en smoel geven

- Ervoor zorgen dat de deelnemers aan Crossroads zich ambassadeur voelen van de regio Noord-Limburg en de daarin samenwerkende partijen

- Focus ligt hierbij op economie (vestigingsklimaat/sterke sectoren/innovatie).

Belangrijk hierbij is om deze zaken waar mogelijk te verbinden met de ambitie van de gezondste regio

- Versterken van de samenwerking met strategische partners buiten de regio

- Verbinding leggen en houden met de industriële verenigingen in Noord-Limburg.

 

Crossroads Limburg zit in een transitiefase van gemeentelijke eindverantwoordelijkheid en organisatie naar zelfstandigheid. Hiertoe dienen nog een aantal zaken doelmatig en efficiënt ingericht te worden (CRM-systeem intern, financieel systeem, contractmanagement etc). 

Er bestaat een vacature in het team voor een combifunctie van accountmanager Innovatie en Maakindustrie, die tevens taken op zich neemt in de opgave van de Fieldslabs. Een derde aspect in deze combifunctie betreft de Inrichting van de financiën/planning en control van de stichting;

Wat ga je doen

De Accountmanager zorgt voor het daadwerkelijk stimuleren en faciliteren van (cross-sectorale) samenwerking en innovatie, waarbij ondernemers gestimuleerd worden om samen met onderwijs-/kennisinstellingen en overheden te komen tot maatschappelijk gewenste innovaties en versterking van het leer- en vestigingsklimaat. Het is een dynamische functie die veel ruimte biedt voor eigen inbreng. De opgave van de Accountmanager is er ook een van sterk zelfstandig te werk kunnen gaan. Economic Development Board Crossroads Limburg is een stichting i.o. die samenwerking en innovaties op economisch gebied met maatschappelijke impact stimuleert en faciliteert. Samen met bedrijven, kennisinstellingen en overheden werken wij aan het stimuleren van de economie van Noord-Limburg en omgeving. Hierbij hebben we als doel om de vestigingskracht en de innovatiekracht van de regio te vergroten en een gezond ondernemers-, werk- en leerklimaat te bevorderen. Hiermee draagt ze tevens bij aan de ambitie van de regio om zich te ontwikkelen tot de ‘Gezondste Regio’.

 

Als Accountmanager ben je verantwoordelijk voor:

● Het versterken van de verbindingen en innovatie tussen ondernemers, onderwijs en overheden rondom Maakindustrie en Innovatie

● Het ontwikkelen en uitvoeren van programma’s en projecten in nauwe samenwerking met collega’s en externe stakeholders

● Het verkennen van nieuwe kansen en innovaties voor Limburgse bedrijven uit de topsectoren

● Het actief informeren van je netwerk en leveren van input voor communicatie over de activiteiten van Crossroads op de thema’s en sectoren binnen het takenpakket

● Het collegiaal meedraaien in het ‘Crossroads-team’ (de werkorganisatie)



Wat vragen wij

● Minimaal hbo, en zo mogelijk wo werk- en denkniveau

● Kennis van en affiniteit met Maakindustrie, kennis van de leidende thema’s Innovatie arbeidsmarktproblematiek, duurzaamheid / circulariteit of in staat zijn dit in snel tempo eigen te maken

● Communicatief en goed in samenwerken en leggen van verbindingen

● Uitstekend gevoel voor interpersoonlijke en politieke verhoudingen

● Kan zelfstandig werken en functioneert ook goed binnen een team

● Pro-actief en enthousiast

● Integer

·        Kennis van inrichting van CRM en Financiën en contractmanagement

·        Kennis van / ervaring met Fieldlabs is een pré.

 

Belangrijke pré's

● Kennis van relevante (Europese) subsidieprogramma’s

● Een relevant en groot netwerk

● Bekend met en betrokken bij de ontwikkelingen in de regio Noord-Limburg

● Naast uitstekende beheersing van het Nederlands ook Engels en Duits vaardig (mondeling).

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten